Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Bogdzia 16:55, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, na stronie 508, tak w połowie; i zerknij na 507, jak podoba ci sie nowość wśród host
Biała piwonia jest u mnie 3 rok, dostałam od koleżanki małe kłącze, a u niej rosły po poprzednich właścicielach; nie wiem jaka to odmiana, ale w tym roku jest niesamowita, wysoka na 1.2 m i ma bardzo dużo kwiatów

Kurcze chyba mam coś na oczach przecież byłam i nie widziałam. Konewka piekna a nie taka sobie z patyna czasu . Nie strasz tego biednego ptaszka bo ucieknie zdjecia z daleka rób. Co do piwonii ( obydwu) i nowej Hosty powiem tylko jedno dbaj zeby szybko i zdrowo rosły po czym musisz się ze mną podzielic bo od dziś spac spokojnie nie będę mogła do dnia aż je dostanę . I co Ty na to?Jestem pierwsza w ogromnej jak przypuszczam kolejce ale miejsca nikomu nie ustąpię.Cudne są.A moze Twoja koleza by mi sprzedała po jednym korzoneczku ? Ta biała to najprawdopodobniej Krinkled White (chyba tak się to pisze).
Milka 17:15, 01 cze 2012

Bożenko, ptaszka uchwycę z kuchni, przez okno, bo już mam w aparacie taki zoom jak ty;
jak psy wstają i przychodzą pod okno, on gdzieś w pobliżu siedzi, albo w tej konewce;
o rośliny zadbam i na jesień ci dam i piwonie i hostę w końcu pierwsza się zaklepałaś w kolejce
Milka 17:22, 01 cze 2012

Masz rację, to jest ta piwonia, dokładnie obejrzałam, tyle, że moja urosła do 1.2m, a nie jak w założeniu 90cm
ell 17:30, 01 cze 2012

Irenko gratulacje - już 500?
Ja poszłam wczoraj spać, a Wy dobiliście do 500tki

przesyłam moc irysków
Bogdzia 17:30, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Masz rację, to jest ta piwonia, dokładnie obejrzałam, tyle, że moja urosła do 1.2m, a nie jak w założeniu 90cm

To tylko znaczy że ma u Ciebie dobrze . Nie mogę sie doczekac juz jesieni przez te obiecane roslinki, a tak na powaznie to dasz mi jak osiagną potrzebne rozmiary żebyś sobie nie zniszczyła roslin.A już jestem wdzięczna za dobre checi. dzieki.
Milka 17:31, 01 cze 2012

Elu, dziękuję, też zaraz poszłam spać i spałam wyjaakowo jak suseł
Bogdzia 17:31, 01 cze 2012

ell napisał(a)
Irenko gratulacje - już 500?
Ja poszłam wczoraj spać, a Wy dobiliście do 500tki

przesyłam moc irysków

Elu to chyba nadal spisz bo już 510 a nie 500.
Milka 17:34, 01 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

To tylko znaczy że ma u Ciebie dobrze . Nie mogę sie doczekac juz jesieni przez te obiecane roslinki, a tak na powaznie to dasz mi jak osiagną potrzebne rozmiary żebyś sobie nie zniszczyła roslin.A już jestem wdzięczna za dobre checi. dzieki.

Oczywiście piwonia duża, ale hosta, zobaczymy ile podrośnie; wrażliwa jak albinos, jest w rozproszonym cieniu i ma wilgotno, więc ładnie się przyjęła a do jesieni sporo czasu!
ell 17:34, 01 cze 2012

Masz rację Bogdziu - własnie robię sobie kawkę, bo zasypiam.
Milka 17:41, 01 cze 2012

Zmiana pogody i cisnienia, też ziewałam, teraz juz żywsza jestem
ale kawę pije tylko rano, bo potem jakos źle się po niej czuję, dziwne ale tak jest