Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

barbara_kraj... 16:34, 01 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Anię Monte i Anie asc serdecznie pozdrawiam i pokazę Wam moją kolkwicję, która teraz cała jest w kwiatach.

Padłam z wrażenia!
Milka 16:36, 01 cze 2012

To ja podobnie, ale akurat czerwień uwielbiam, bo na tle zieleni wygląda wspaniale; szkoda mi róż Amsterdam, które przemarzły, było ich 20 krzaków i wszystkie ogniście, jak w tangu, czerwone
szukam rh, ale takiego ogniście czerwonego, u ciebie chyba jest, ten w pobliżu brzóz, jaka nazwa?
Odpisałam ci u mnie
Bogdzia 16:39, 01 cze 2012

jotka napisał(a)
Kolkwicja, kolkwicja - kolejne słowo do zapamiętania ...

Bożenko wspaniałego dnia jutro u Danusi Zobacz jak wspaniale być gościem u wspaniałych ludzi
Ja już to wiem Kolejny raz wielkie dzięki za możliwość bycia u Ciebie (a właściwie u Was )

Jolu Ty mnie dziękujesz? Dwa dni prawie do mnie jechałaś ( trzeci wracałaś) i ja aż czuję sie tym skrempowana bo w końcu zobaczyłaś tylko zwykły ogródek, no większym przeżyciem było poznanie tylu fajnych ludzi , niemniej jednak jechałaś do mnie. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna za ten trud i to ja dziękuję.A jutro spodziewam się poznac następnych sympatycznych ludzi i tak na pewno będzie.
Dla Ciebie jeszcze jedno zdjęcie kolkwicji ( żebyś nazwę zapamiętała) i dyptama.Co sie dzieje? Nie wgrywaja sie zdjęcia.Moze innym razem wgram ale to dziwne..........
Bogdzia 16:41, 01 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Anię Monte i Anie asc serdecznie pozdrawiam i pokazę Wam moją kolkwicję, która teraz cała jest w kwiatach.

Padłam z wrażenia!

Tak kwiatów nie brakuje. Dobrze by było miec tyle kasy w portfelu.
Bogdzia 16:44, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
To ja podobnie, ale akurat czerwień uwielbiam, bo na tle zieleni wygląda wspaniale; szkoda mi róż Amsterdam, które przemarzły, było ich 20 krzaków i wszystkie ogniście, jak w tangu, czerwone
szukam rh, ale takiego ogniście czerwonego, u ciebie chyba jest, ten w pobliżu brzóz, jaka nazwa?
Odpisałam ci u mnie

Ten koło brzóz to Franceska ale on ma kolor dośc ciemny taki dojrzałego wina a ogniscie czerwony może America albo Caractacus, ale odrobine buraczkiem jednak zalatuja choc niezbyt wiele. Takiego bardzo ognistego chyba nie ma.Idę do Ciebie poczytac.
Milka 16:47, 01 cze 2012

Zapisałam sobie, będę szukać; Franceska bardzo mi się podoba, choć faktycznie bardziej w kolorze wina, ale jak obok dołoży się jasne hosty i trawy, będzie cudnie, już to widzę w wyobraźni
agniecha973 16:55, 01 cze 2012

Bogdziu, dziś szybowały nad nami znów te sokołowate. Tym razem dały się pooglądać przez lornetkę. Aparat niestety był nieczynny. Po odgłosach i ubarwieniu najbardziej pasuje raróg, ale to też rzadki ptak więc nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio widujemy go cżesto - przelatuje nad nami. Ostatni były to loty samotne, a dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu para.
Bogdzia 16:58, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Zapisałam sobie, będę szukać; Franceska bardzo mi się podoba, choć faktycznie bardziej w kolorze wina, ale jak obok dołoży się jasne hosty i trawy, będzie cudnie, już to widzę w wyobraźni

Moim zdaniem Franceska jest zachwycajaca. Myśle że w Multiflorze w sezonie da się ją kupic albo u Ciepłuchy. Jutro u niego bedzie Karolina- Popcarol.
Bogdzia 17:00, 01 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, dziś szybowały nad nami znów te sokołowate. Tym razem dały się pooglądać przez lornetkę. Aparat niestety był nieczynny. Po odgłosach i ubarwieniu najbardziej pasuje raróg, ale to też rzadki ptak więc nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio widujemy go cżesto - przelatuje nad nami. Ostatni były to loty samotne, a dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu para.

Tym że raróg to rzadki ptak się nie zrażaj . Rzadki ale może byc u Ciebie.To dopiero gradka. Poobserwuj jeszcze by nabrac pewności. W fajnym miejscu mieszkasz. pozazdroscic.
Mala_Mi 17:10, 01 cze 2012

Ja lubię czerwony bo nawet jak jeden kwiat kwitnie to go widac a innych kolorów trzeba nasadzic cały zagon żeby były widoczne.Nie znaczy to że nie lubie innych kolorów i pewnie wszystkiego po trochę mam i cieszę się że nie mam modnego ogrodu który by wymagał ode mnie wyrzekania się czegokolwiek bo ja sobie nie umiem odmawiac takich małych przyjemności.To było by straszne gdybym jeszcze w ogrodzie miała reżim.Podobają mi się nowoczesne ogrody z reżimem , chętnie bym je podziwiała ale u siebie pełna dowolnosc

To zupełnie jak ja..tylko ja tak nie umiałam tego ująć w słowa .. w ogrodzie chcę mieć kolory...kolory widoczne, dlatego lubię kolor czerwony i żółty..bo najbardziej widoczne ... niebieski bo go lubię.... a różowy lubie tylko w ogrodzie, bo jest bardzo dużo kwiatów w tych odcieniach.... biały... biały jest subtelny i nadaje elegancji..ale to tylko jako dodatki.....
Nie lubię żadnych reżmów... lubię wolność.. nie lubiewyrzeczeń...tak, chyba dlatego mam taki ogród jaki mam, a nie jaki chciałam początkowo mieć.....

Też nie chcę ogrodu który by wymagał ode mnie wyrzekania się czegokolwiek ......