Hiacynty coraz bardziej się rozwijają żeby zrobić to zdjęcie zasłoniłam tulipkowi słoneczko, ale zobaczcie jaki jest piękny a tu pszczółki, jedna nawet w locie papryczki od Syzyfa albo jak kto woli z pomidorlandii oczywiście 100% wysiewu na słoneczku
Irenko te anemony śliczne
pytałam bo chciałam znaleźć usprawiedliwienie dla siebie - kupiłam róże i część posadziłam bo wiedziałam gdzie a dla 2 -ch kompletnie nie mam miejsca
byłam ciekawa czy kupiłaś i zobaczysz gdzie posadzisz czy też już wiesz
więc nie pocieszyłam się - ale na kwitnienie Twoich piwnoni czekam
Odnośnie mojego żywopłociku bukszpanowego tak sobie dumam czy robic zawijas czy tylko linię. Bardziej sklaniam się ku zawijaskowi a kulki bukszpanowe przesadze na rabate pod oknem. Może zostawienie tych kul miałoby sens gdybe były większe, a tak to giną pod tym drzewem. Cos takiego
pomysł zywopłotu zrodził się z powodu łysych nóżek tych piennych kulek . Dodatkowo sa one posadzone za blisko chodnika i będa wymagały wsadzenia w żywopłot
Witam, dzisiaj prawie cały dzień byłam w ogrodzie a praktycznie na tarasie pikowałam rośliny wsadzałam bulwy do donic trochę do ogrodu też po wynosiłam siewki na taras do wietrzenia a potem powędrowały już do szklarenki, bo w domu nie mam już miejsca. Ja się tak męczę z cyniami w tym roku sieję , pikuję a w ogrodzie cynii całe mnóstwo nie takie wysokie, ale zdrowe i "przysadziste" jutro zrobię im zdjęcie nie mogę się doczekać na te tulipki, listki maja takie piękne i kwiaty też(mam nadzieję) listki serduszki pięknej jak pędzelki
też tak myślę Dziewczyny....
przypominam sobie.......
jesienią kwitły w tym miejscu takie giga krokusy, a to są zimowity
dziękuję za pomoc
to dla Was............
A to jeśli dobrze rozpoznałam trznadle. Bardzo mi się podobają. Takie papużki w ogrodzie.
I na koniec chyba rudzik, ale zdj. też z daleka. Chociaż na 1 i 2 zdj. wygląda na innego ptaka niż na 3, inny kolor pod gardziołkiem i niżej się zaczyna kolor, oko inne, ale wydaje mi się, że ten sam sfrunął z drzewa na ten kamień, ale była parka, to może samiczka się różni od samczyka. Poprawiam nazwy po lepszych analizach koleżanek - to makolągwa.