Gosiu z brzózkowem to mam problem...chciałabym a boję się podobają mi się brzózki, nawet bardzo tylko każdy kto je ma pisze o śmieceniu No i jeżeli już to myślałam o 3 sztukach. Irga jakoś mi się nie widzi, nie przepadam za nią ...a derenie lubię tylko to duży krzew parę sztuk to nie będzie za dużo?
Naprzeciwko tarasu chciałam jakieś drzewko wkomponować i myślałam o powtórzeniu hortensji ale innej odmiany np. vanilla fraise 3 sztuk na przemian z miskantami tak jak Danusia zrobiła w ogrodzie z lustrem. na tej wypukłej rabacie przed brzózkami może jakiegoś świerka by dać? Mam też modrzewia szczepionego właśnie w tych okolicach może by się skomponował?
No i mam jeszcze krzewuszki które chciałam ocalić. Jedna wygląda tak:
druga ma bordowe listki i kwitnie na ciemnoróżowo. Na tyłach domu jest jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania to w najgorszym wypadku tam wyladują
no i moje "krzyneczki" ! mój mini ogródek warzywny (nareszcie moje maleństwa doczekały się przeprowadzki najpierw trzeba wszystko przygotować !
a potem obasdzić, ale chyba warto
sałata (maaaała !), rzodkiewka (nie widać, dopiero posiana -druga tura), pomidorki i pietruszka naciowa
ziółka były już wcześniej
Haniu, moja dynia ! niebawem wsadzę ją do gruntu
bazylia, mała coś....
Papryczka ostra, a zdjęcie nieostre
i moje rzodkiewki ! sprzed 2 tygodni, a takie już duże niedługo będzie chrupanko !
Bożenko, zarówno w sobotę jak i teraz przy przeglądaniu fotek zatrzymuje sie przy Twoim dereniu
To jest młody okaz czy też już ma spory staż u Ciebie?
Ja dostałam od Ciebie powojnik bylinowy Oczywiście juz wsadzony, ale dopiero teraz przyszło mi na myśl, że nie wiem jakiego koloru mam się spodziewać ...
Jolu ten dereń kupiony w tym roku i z 1,5 miesiąca u mnie jest.To dereń pagodowy.
Dodam, że nie wszystkie byliny są dostępne u nas, więc większość musiałam zamówić przez interenet niestety.
Dostałam za to fajną biało zieloną trawkę, którą wzięłam na próbę i chyba pojadę po jeszcze. Czyściec też fajnie pasuje
Pokażę co mam na razie.
Na zdjęciu: biała turzyca, azalia i hortensja anabelle
Na próbę też czyściec, który bardzo mi się spodobał i na pewno go dokupię.
Mam też białe i kremowo białe irysy (kilkanaście sztuk). W tle pełny biały jaśmin. Irga zostanie wysadzona.
Posadziłam też, ale jeszcze nie kwitną krwawnik kichawiec i biłą odetkę. Czekam na resztę.
"wrocławskie" bukszpany (jeszcze raz baaaardzo dziękuję Marzence za kupienie i przywiezienie, oraz GabiK i Jarkowi za odebranie od Marzenki ! niezłe zamieszanie , ale warto było, są gigantyczne !
przed wsadzeniem, moczone po trudach podróży
i po wsadzeniu, jeszcze nie przycięte....miało być 8 szt, weszło 6 ! są wieeelkie ! niebawem je wykulkuję