Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 10:54, 27 mar 2022

Do góry
Ciąg dalszy zdjęć z zakupów

Wszystko sobie czeka na miejsce docelowe pod ścianą przy magnolii
Słoneczny Ogród 10:50, 27 mar 2022

Do góry
Wczoraj wybrałam się na łowy
Odwiedziłam szkółkę i centrum ogrodnicze w efekcie mam bardzo dobry humor
Kupiłam
- 3 szt grab Fastigiata
- klon shirashawy Aureum
- kalina Kilimandżaro
- kalina Vatanabe
- klon palmowy Orange Dream 2 szt
- kalikarpa Profusion
- hortensja Wims Red
- ilex Argentea
- piwonia drzewiasta

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:48, 27 mar 2022

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:46, 27 mar 2022

Do góry
No i zawitała chyba na dobre.

Choroby klonów, klon - Acer 10:32, 27 mar 2022

Do góry
Choroby klonów, klon - Acer 10:32, 27 mar 2022

Do góry
Ogród Basi i Romka 10:30, 27 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

I ciemierniki

Piękne ciemierniki, moje nadal w pąkach, a skrzynia na zioła rewelacyjna. Ja mam trochę ziółek i co roku planuję, gdzie by je umieścić, może grządkę podnieść, może donice i na tych planach się kończy, niestety, ale ziółka rosną.
Magary Dramaty z Rabaty 10:26, 27 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
U mnie zaczynają sasanki, na które nie mogę się napatrzeć w zastępstwie krokusów, które powoli przekwitają:

Sasanki cudne, próbowałam wiele razy i jakoś nie darzą mnie sympatią, a może warunki im nie odpowiadają??? Gienka pięknie się zapowiada, ciepło, słonecznie, pewnie wkrótce zakwitnie.
W szukaniu kota ma duże doświadczenie , więc bez problemu, moje też uwielbiają pudła, pudełka, pudełeczka, czasem jakaś niedomknięta szafa.
Wilczy ogród 09:51, 27 mar 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Renia z opóznieniem odpowiadam ,bom zagoniona ostatnio .....

ja już większość wysiewów wyniosłam do foliaka w domu mam tylko papryki,pelargonie,petunie,pomidory ,bakłażany ,bazylię i arbuzy,melony i selery
produkcja na całego

WOW!!!! Jestem pod wrażeniem, tytan pracy z Ciebie, kiedy to wszystko robisz???? W dodatku w ogrodzie porządeczek, wiosenne kwitną w doniczkach......
Podziwiam, podziwiam, podziwiam.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 09:46, 27 mar 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Przepiękne te krokusy pod drzewami wśród traw, cudne miejsce.
Bawarka 09:13, 27 mar 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Przesadzilam dzisiaj paprocie, z jednej czesci ogrodu, na druga. Polaczylam je w jeden zakatek z tymi ostatnio podarowanymi okazami. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wcisnelam im w nogi i otulilam mchem ....

Witam Kasiu

Przeglądam wątek i się zachwycam twoja wiosna u nas jeszcze długo nim coś wyjdzie z ziemi. Piwonie te drzewiaste już mają przyrosty bordowe, ale te w ziemi jeszcze nie wypuściły.
W dzień słonko nawet do 18 stopni, ale noce zimne. W piątek jeszcze miałam krę na oczku popchnęłam ja do słońca i znikła.

Też mam do przesadzenia paprocie na dno co im dałaś. Mam dwie paprocie samosiejki nie w pięć ni w dziewięć tam nie pasują i mus przesadzić.

U mnie wszystko się wysiewa tuje, świerki, cisy, berberysy i wiele innych. Przesadzam albo przynoszę na osiedle i wsadzam. Duża część rosnosza ptaki w odchodach. Wiatr też jest pożytecznym siewca.
Mam dużo Tui i brzóz samosiejek które rosną na działce już wysokie.

Też by się deszczyk przydał wczoraj miały być opady i jak na lekarstwo pół godziny pomrzyło.

Czytając u ciebie o lotosach dobrze ci idzie ta hodowla (tfu tfu aby nie zapeszyc) chyba u siebie zrobiłam błąd rzuciłam się na duże ilości. A trzeba było jedno nasionko w słoiku uprawiać.

Mieszkasz w cudownym miejscu pisze to już któryś raz.
Pozdrawiam miłej niedzieli

Bylinowa łąka 09:11, 27 mar 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dla Agnieszki hortensja Hot Red. Zdjęcie z 7 listopada, więc już trochę liści zwiało.

Świetna ta hortensja, nawet bez kwiatów, piękny kolor liści. A jaki kolor kwiatów?
Widzę, że też miałaś ciężkie roboty na działce, u mnie kanalizację jakoś przekopali z problemami, jeszcze nie do końca posprzątane.
Pozdrawiam.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 09:00, 27 mar 2022

Do góry
Dzień dobry niedzielnie!
U mnie dziś dzień cięcia lawendy i podlewania traw fosforem.

W tygodniu udało mi się posadzić zakupasy z Albamaru.
Jeżówki Green Jewell trafiły na dolne piętro nowej skarpy, a bodziszki Rozanne na górne.
Wprawdzie miały być na sam dół po zdjęciu darni, ale że tu mamy obsuw, musiałam im znaleźć miejsce.
Tam na górze w ubiegłym roku królowała Gaura i posadziłam też bodziszki łąkowe Clouden Shapphire. Okazało się, że one ładnie odbiły
Więc będzie bardzo pięknie i kwieciście

Bodziszek Clouden Shapphire

Gaura Siskiyou Pink
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 00:08, 27 mar 2022

Do góry
Aniu wybrałam taki okaz, który był już cięty, więc sadzonka na pewno ma już rok. Teraz po cięciu widocznie się rozkrzewia.

Magary Dramaty z Rabaty 23:51, 26 mar 2022

Do góry
A na koniec zadanie:
1. znajdź kota.

2. namów go, żeby oddał karton potrzebny do przykrycia ciemierników

Temperatura na zewnątrz, 23:50 - minus 3 Oby do lata

Magary Dramaty z Rabaty 23:46, 26 mar 2022

Do góry
I Gienka się też na wiosnę nastawia:

Ciekawa jestem czy te pozostałe pąki też kwiatowe będą
Magary Dramaty z Rabaty 23:39, 26 mar 2022

Do góry
U mnie zaczynają sasanki, na które nie mogę się napatrzeć w zastępstwie krokusów, które powoli przekwitają:

Rosną posadzone przypadkowo na skarpie, jak przekwitną i wyjdzie wszystko inne co przy domu mam posadzone, muszę je tu przenieść
Ogród bez reguł 22:58, 26 mar 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)

Poczytałam o Twoich zmaganiach w kufajce i bardzo jestem z siebie dumna, że mój kompost w warzywniku wylądował jesienią
Teraz tylko czekam aż zrobi się naprawdę ciepło, żeby kupowany i dowożony na rabaty dorzucić

Asia, co to za ładne listki?
Mój ogrodowy pamiętnik 22:38, 26 mar 2022

Do góry
Magnolia Genie zaczęła otwierać pąki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:22, 26 mar 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
Ha ha niesamowita to kacza banda .Zawsze jak oglądam to buziol mam od ucha do ucha. Mam pytanie czy oczar to trudny krzew ty masz doświadczenie.???

Baranki stoja i pozują do zdjecia .
Ekstra hodowla.

Oczar jest bezproblemowy, ja przy nim robie tylko zdjecia no czasami podrzuce mu obornika. No i wymaga troche cierpiwosci, bo powoli rosnie. Kofam oczary i mam juz trzy

Kacza banda tak tak tak nie wyobrazam juz sobie ogrodu bez kaczek

zostawiam nasza ostatnia fotke z Polski

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies