Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 21:03, 05 mar 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Witaj Aniu - ja u Ciebie też szukam wiosennych klimatów. A przy okazji znajduję też fajne pogaduchy
Milo, że wpadłaś do mnie

Rajski ogród Ani 21:01, 05 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Az się musiałam wrócic do tytułu watku bo myślałam ze do kogoś innego weszłam, ale jednak jestem u Ciebie tylko nowych kwiatków na powitanie nie widzę. Pozdrawiam serdecznie.
Bożenko najpierw musiałam odwiedzić zaprzyjaźnione ogrody, wczoraj mnie nie było ( odwiedziły mnie dzieci i wnuki ) chociaż w małym procencie zobaczyć czym dzisiaj żyje ogrodowisko i dopiero mogę działać u siebie

Dwa światy 20:56, 05 mar 2012

Do góry
hania napisał(a)
Już się przywitałam u Ciebie ten klub dobra rzecz

jej, jakie to piękne
Mój kawałek raju 20:56, 05 mar 2012

Do góry
Ten z pszczółką jest pię kny.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:53, 05 mar 2012

Do góry
To jeszcze obiecane zdj. z prac przy domu z soboty. Rozbieramy zarośnięty skalniak i robimy na płasko. Przesadzę tu część roślin z przedogródka, żeby można było zacząć coś działać na froncie. W miejsce skalniaka posadzę kosodrzewiny i dołożę lawendę, bo tam gdzie jest jest już jej źle. W sumie to nie wiem czy będzie co przesadzać. Docelowo marzy mi się tu różanka i lawenda, bo to bardzo słoneczne miejsce.

Ziemię ze skalniaka przerzucamy za winkiel, bo tam i tak trzeba podsypać wokół okienek do piwnicy. Tu powstanie dodatkowa przechowalnio-namnażalnia, bo jest tu trochę cienia i bedzie blisko pod ręką, łatwiej będzie przypilnować i podlać. Będę dzielić i rozmnażać trawy na potrzeby tej cudnej rabaty w formie półkola z grabami i bukszpanami. Tu mam zamiar namnożyć bukszpanów i próbowac formować poduchy (na początek podusiątka). Dwa bukszpaniątka już widać z poprzedniego sezonu. Przywieźliśmy też gumy, żeby zakryć trawę na jakiś czas co by łatwiej było ziemię przekopać. Przy okazji jak zawsze okazało się, że coś trzeba wkopać i na razie się trochę przedłużyło. I tyle z soboty. Będzie jakiś konkurs na najbrzydsze otoczenie domu?

Ogród irci 20:52, 05 mar 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Podzielę się z Wami wrażeniami z dzisiejszego spaceru
Spotkaliśmy takiego głodomora

I to mnie zawsze najbardziej cieszy. Skandynawski domek po prostu cudny. Lubię taką architekturę.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:39, 05 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Te niebieskości są przecudne. I jaka stylowa Ogrodniczka! Okulary słoneczne w pogotowiu!
Ogród przy rzeczce 20:27, 05 mar 2012

Do góry
Irysy niskie

Ogród przy rzeczce 20:20, 05 mar 2012

Do góry
To może troszkę irysów

Ogródek Hanusi po zimie 20:15, 05 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Paprotko! Zapraszam!Tulipanowa 114.

Dziękuję! Może nie jutro, ale na pewno wpadnę zajrzeć, zawsze kiedy będę, to zaglądnę. Dziś miałam bardzo obciążające psychicznie przeżycia w pracy, muszę dojść do siebie, więc nie gwarantuję w 100 procentach jutrzejszej obecności w "Jedności" Mogę mieć migrenę
Moje poletko 20:12, 05 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Mam taki "krzaczor" ,bardzo bym chciała go ładnie uformować,ale trochę się boję ,aby nie popsuć Od czego zacząć i co z niego zrobić? Marzy mi się stożek poradźcie proszę
Ja ci się marzy stożek to tnij bukszpan wszystko zniesie . będzie piękny
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 20:12, 05 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

[img

Witam Aguniu!
Zaciekawiły mnie koliberki, gdzie je podglądasz, w jakim kraju?
Mamy na Ogrodowisku taką zdolną Bogdzię od podglądania i opowiadania od ptaszynach, popatrz na "Rododendronowy ogród".
To domyślam się, że i te kalie, o które chciałam zapytać, w naszych warunkach nie zimują?
Pozdrawiam i czekam na następne fotki.

Witaj Weronika
koliberki i inne ptaszki (zdjęcia niebawem) podglądam za oceanem, kwiaty calli sadzę poźną wiosną i kwitną latem następnego roku;
nasz klimat mogę porównać do polskiego - wszystkie 4 pory roku - z tą różnicą, że każdego roku jest gwarancja upalnego lata i śnieżnej zimy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 05 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Efekt wczorajszych zakupów

Marzenko wiosna u ciebie na całego, piękna kompozycja chciałam dzisiaj kupić sobie prymylki i... nie mieli trzeba czekać, a tak za nimi tęsknie
Moje poletko 20:08, 05 mar 2012

Do góry
Mam taki "krzaczor" ,bardzo bym chciała go ładnie uformować,ale trochę się boję ,aby nie popsuć Od czego zacząć i co z niego zrobić? Marzy mi się stożek poradźcie proszę
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 20:03, 05 mar 2012

Do góry
MamuniaAgunia napisał(a)
[img

Witam Aguniu!
Zaciekawiły mnie koliberki, gdzie je podglądasz, w jakim kraju?
Mamy na Ogrodowisku taką zdolną Bogdzię od podglądania i opowiadania o ptaszynach, popatrz na "Rododendronowy ogród".
To domyślam się, że i te kalie, o które chciałam zapytać, w naszych warunkach nie zimują?
Pozdrawiam i czekam na następne fotki.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:02, 05 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
hej! co to za żurawka? piękna jest

To odmiana georgia peach
Ania i róże i cała reszta :) 20:00, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Witam serdecznie, mam pytanie. Odziedziczyłam starą różę pienną, która niestety stała na drodze nowego płota i musiała zostać ostro ścięta i przesadzona, to było wiosną 2 lata temu. Nigdy nie widziałam jak zakwita. Nie mam kompletnie doświadczenia z różami i chciałam zapytać, czy ten wiosenny "zabieg" mógł jej zaszkodzić. Czy jest szansa że jeszcze zakwitnie? Czy powinnam ją wiosną krótko przyciąć, czy zostawic naturze? Dzisiaj wyglada tak:

Mamunia , to jest róża pnąca, pienna rośnie 'na nodze'.
To częsta pomyłka, poprawiłam Cię na zaś, żeby się w razie czego kiedyś z kimś lepiej dogadać .
Mam nadzieje, że się nie gniewasz.
To faktycznie stara róża, jaki ma pień .
Radziłabym Ci zostawić wszystkie te żywe pędy, stare róże często nie powtarzają kwitnienia, kwitną raz w roku na dwuletnich i starszych pędach. Takie róże tnie się dopiero po kwitnieniu, zwykle celem prześwietlenia.
Jak już będzie dobrze widać, gdzie róża ma pąki to zobaczysz, w którym miejscu jest sucha i to można przyciąć.
Ten pieniek od lewej jest chyba suchy, wytnij tego suchego ile się da.
Pozostałe pędy, jeśli będziesz dała radę - przygnij jak najniżej do ziemi, to spowoduje, że róża wypuści kolejne pędy z uśpionych oczek, zrobi się gęsta i za rok na tych pędach zakwitnie.

bardzo dziekuję za wskazówki, tak jak pisałam wczesniej kompletnie nie mam doswiadczenia z różami, teraz przynajmniej wiem że mam różę pnącą i zatroszczę sie o nią właściwie, moze odwdzięczy sie i zakwitnie?
Ogród przy rzeczce 19:45, 05 mar 2012

Do góry
Dziękuję za miłe słowa.

Aniu ta róża to Heritage

Kamienne płyty łamane 19:41, 05 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, a co rośnie między trawnikiem a bukszpanami ?
Początki w Kruklandii 19:36, 05 mar 2012

Do góry
Chyba że tak:

I wtedy romby bukszpanowe z cisami na pniu i coś pomiędzy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies