Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:59, 23 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A u mnie dwa dzięcioły. I o dziwo nie na lipie tylko wiśniach i właśnie brzózkach. Coś tam musi być.
Czy Ania pisała Ci, że róż. Fritz von Oheimb jest mizerny. I u mnie, i u niej. Po pokropieniu wodą z kranu, zżółkł, teraz się zwiesił i zbrązowiał. Popryskać go magiczną siłą do RH?

Woda nie powinna tak na niego zadziałac.Popryskaj to na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ewo a czy on nie jest po prostu przesuszony bo w doniczce trudno utrzymac wilgotną ziemię i może po prostu usycha?
EPODLAS 23:03, 23 kwi 2012

Zawsze kiedy cię odwiedzam podziwiam ogród i ptaki. Jestem czy nie ma nowych zdjęć naszych skrzydlatych przyjaciół. Odwiedzam też wątek ptaki. Ostatnio na działce widziałam gila, ale nie zdążyłam go sfotografować.
Mala_Mi 23:13, 23 kwi 2012

Bodzia, zdjęcia zrobione komórką wiec kiepskie...... tak wyglada mój Frycek Oheimb... tzn już Ewy nowy Frycek Jest to miesce reprezentacyjne w ogrodzie i wolę meić coś pewniejszego
na foto lepiej niż w realu
Górne listki są zółtawe i się przebarwiają..

A część dolnych jest taka :

Natomiast Pohjola..okaz zdrowia i ma już takie pąki..... kilka dni temu posadzona na rabatę
Bogdzia 23:13, 23 kwi 2012

EPODLAS napisał(a)
Zawsze kiedy cię odwiedzam podziwiam ogród i ptaki. Jestem czy nie ma nowych zdjęć naszych skrzydlatych przyjaciół. Odwiedzam też wątek ptaki. Ostatnio na działce widziałam gila, ale nie zdążyłam go sfotografować.

Bożenko ostatnio brakuje mi czasu na wszystko. Zrobic zdjęcia gilom to trudna sprawa. One jakoś tak szybko znikaja chociaz nie wykonują nerwowych ruchów, nie odlatuja gwałtownie jak inne ptaki a jednak znikaja szybciej od innych. Ja mam jakieś ich zdjęcia ale nie jestem z nich zadowolona i ciągle liczę że może kiedys zrobie lepsze. Próbuj może Tobie się uda.
Bogdzia 23:20, 23 kwi 2012

Aniu po zimie wiele rh ma żółte listki i trzeba je nawozwm oprykac aż zrobią się zielone, a te dolne to albo podmrożone albo zaczynaja zamierac co u rh jest normalne ze na starych gałęziach zamieraja i odpadają. Gorzej u Ewy bo pisze że już są brązowe te górne listki . szkoda że nie zrobiła zdjęcia.

U Ciebie wszystko wcześniej .U mnie Pahojasy nawet nie drgnęły jakby ciągle zima była. Mówiłam dzis do m że nie ma sensu nic pokazywac bo zanim cokolwiek u mnie zakwitnie to już wszyscy z pozostałych rejonów Polski pokażą i temat staje się nudny i nieciekawy.
Mala_Mi 23:27, 23 kwi 2012

Bogdziu..... u nas przekwitnie, a u Ciebie będzie cieszyć oczy
Zapowadaja upały..i się zmartwiąłm, bo przy wysokich temperaturach szybko przekwitną tulipany i wisionka Kiku ;( Lubię ciepło, ale w tym okresie wolałabym zimno

Zadałam to pytanie u siebie, ale potwórzę u Ciebie..czy te czerwone liliowce rosna wysokie???? Chcę je dać w reprezentacyjnym miejscu Przed miskantami.. Widok z domku i tarasu byłyb na nie i trawki
Wszystkie rh już 2 razy pryskałam

To z Fryckiem mnie pocieszyłaś..... nie chiałabym dawac komuś totalnego szajsu..... mówisz, że Frycek odpowiednio pielęgnowany ma szansę rosnać zdrowo???? Jutro jeszcze zrobięfoto dobrym aparatem...
Bogdzia 23:40, 23 kwi 2012

asc napisał(a)
Bogdziu..... u nas przekwitnie, a u Ciebie będzie cieszyć oczy
Zapowadaja upały..i się zmartwiąłm, bo przy wysokich temperaturach szybko przekwitną tulipany i wisionka Kiku ;( Lubię ciepło, ale w tym okresie wolałabym zimno

Zadałam to pytanie u siebie, ale potwórzę u Ciebie..czy te czerwone liliowce rosna wysokie???? Chcę je dać w reprezentacyjnym miejscu Przed miskantami.. Widok z domku i tarasu byłyb na nie i trawki
Wszystkie rh już 2 razy pryskałam

To z Fryckiem mnie pocieszyłaś..... nie chiałabym dawac komuś totalnego szajsu..... mówisz, że Frycek odpowiednio pielęgnowany ma szansę rosnać zdrowo???? Jutro jeszcze zrobięfoto dobrym aparatem...

Czy Frycek ma szanse rosnąc zdrowo nie powiem bo go nie mam ale na pewno w tej chwili nie ma z nim większego zmartwienia. Pytasz o lilowce, nie wiem czy chodzi o te ode mnie bo piszesz o czerwonych a ja Ci dałam liliowiec rdzawy pełny a moze i czerwone też dałam, nie pamiętam. Rdzawy jest wysoki i naprawdę bardzo piękny.Ja też nie lubie zbyt ciepłej wiosny bo faktycznie wszystko od razu przekwita a ja dodatkowo na słońcu nic nie mogę robic.
Mala_Mi 23:54, 23 kwi 2012

Jak zwykle pokręciłam kolory....rdzawy pełny to pomarańczowy Chodzi mi ten od Ciebie Szukam dla neigo fajnego miesca..na razie zadołowany....... tak już mam że prezenty staram się sadzić w reperezentacyjne miejsca..bo te rośliny mają historię i naprawdę na nich najmilej zawiesić oko I pod nie komponuje resztę Czyli rsona nawysokosc tych zwykłych liliowców rdzawych??? Czyli dośc wysokie Rdzawe zwykłe też dostałam w prezencie I należa do moich ulubionych.... nie dość , że prezent to przypominają mi moje dzieciństwo I już mam nowy pomysł dla nich Dostaną miejsce też dobre
Czyli Frycka mogę dać w prezencie...ma sznsę przeżyć

Dziś szukałam gdzie mam liatry liliowe.... i wydaje mi się, ze te niebieskie przetaczniki z seledynowym kogutiem się rozsiały O ile to one...ale to jest w ich rejonie... wiec szanse są duże ..... jak to one to otwieram sklep internetwoy Liatry nie znalazłam..teraz połowa roślin bylinowych wyglada tak samo
Uciekam do spania

I nie martw się pokazywaniem . i tak twierdzę ,że Twój/Wasz (bo M też ma swój udział) OGRÓD jest najbardziej w moim guście Nie piszę , że najpiękniejszy, bo za mało widziałam ogrodów Ale z tego co widziałam zrobił na mnie największe wrażenie

Do jutra..... jutro lecę w trasę a wiesz co to oznacza
Bogdzia 00:01, 24 kwi 2012

asc napisał(a)
Jak zwykle pokręciłam kolory....rdzawy pełny to pomarańczowy Chodzi mi ten od Ciebie Szukam dla neigo fajnego miesca..na razie zadołowany....... tak już mam że prezenty staram się sadzić w reperezentacyjne miejsca..bo te rośliny mają historię i naprawdę na nich najmilej zawiesić oko I pod nie komponuje resztę Czyli rsona nawysokosc tych zwykłych liliowców rdzawych??? Czyli dośc wysokie Rdzawe zwykłe też dostałam w prezencie I należa do moich ulubionych.... nie dość , że prezent to przypominają mi moje dzieciństwo I już mam nowy pomysł dla nich Dostaną miejsce też dobre
Czyli Frycka mogę dać w prezencie...ma sznsę przeżyć

Dziś szukałam gdzie mam liatry liliowe.... i wydaje mi się, ze te niebieskie przetaczniki z seledynowym kogutiem się rozsiały O ile to one...ale to jest w ich rejonie... wiec szanse są duże ..... jak to one to otwieram sklep internetwoy Liatry nie znalazłam..teraz połowa roślin bylinowych wyglada tak samo
Uciekam do spania

I nie martw się pokazywaniem . i tak twierdzę ,że Twój/Wasz (bo M też ma swój udział) OGRÓD jest najbardziej w moim guście Nie piszę , że najpiękniejszy, bo za mało widziałam ogrodów Ale z tego co widziałam zrobił na mnie największe wrażenie

Do jutra..... jutro lecę w trasę a wiesz co to oznacza

No to do jutra.
Mala_Mi 00:06, 24 kwi 2012

Teraz już naprawdę uciekam do spania..bo widzę, że zagldamy w te same miejsca