Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Bogdzia 22:36, 23 kwi 2012

Kasiu dzięki za piekne zdjęcia z Ogrodu Botanicznego. Jak jest wielka przestrzeń to wszystko nabiera innego wymiaru. Bardzo ciekawy ten ogród.Twoje pierwsze własne tulipanki też wyglądają dorodnie i na pewno będą pięknie kwitły . Zdjęcie Twojej córci przy tych tulipanach jak już zakwitną będzie pamiątką na całe życie więc nie zapomnij go zrobic. Pozdrawiam serdecznie.
KasiaWB 22:47, 23 kwi 2012

Bogdziu, wielkie dzięki. Dobrze, że niedaleko mam tą przestrzeń, bo mój przyszły ogród będzie z tych małych, ale mam nadzieję piękny )) Zapraszam na spacer jeśli tylko będziesz u nas
Zdjęcie tulipanom z córcią zrobię napewno, bo Aleksandrze już się podobają, z ciekawością zagląda do środka i chciała pąka zerwać )) więc mam nadzieję, że dotrwają do rozkwitu Również serdecznie pozdrawiam
p.s kiedyś będę się radzić Ciebie jeśli można odnośnie Rh, bo bardzo chcę je mieć u siebie, ale narazie nie sadzę ich na działce, gdyż chciałabym posadzić je już na docelowym miejscu (uniknąć przesadzania), a w tej chwili nie jest to możliwe.
Bogdzia 22:50, 23 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
Bogdziu, wielkie dzięki. Dobrze, że niedaleko mam tą przestrzeń, bo mój przyszły ogród będzie z tych małych, ale mam nadzieję piękny )) Zapraszam na spacer jeśli tylko będziesz u nas
Zdjęcie tulipanom z córcią zrobię napewno, bo Aleksandrze już się podobają, z ciekawością zagląda do środka i chciała pąka zerwać )) więc mam nadzieję, że dotrwają do rozkwitu Również serdecznie pozdrawiam
p.s kiedyś będę się radzić Ciebie jeśli można odnośnie Rh, bo bardzo chcę je mieć u siebie, ale narazie nie sadzę ich na działce, gdyż chciałabym posadzić je już na docelowym miejscu (uniknąć przesadzania), a w tej chwili nie jest to możliwe.

Poczekamy a potem chętnie pomogę.
Martek 22:51, 23 kwi 2012

Niektóre hortensje wolą jednak więcej słońca i nie wiem czy pnąca do tych nie należy.Czy się uczepi mocno takiego pnia też nie wiem?To czemu się odzywam?Żeby ktoś doświadczony skorygował moją wypowiedź ))))))))
Martek 22:55, 23 kwi 2012

Pozwolę sobie KasiuWB napisać dwa zdania na temat twojej działeczki .Barszcz i burza jakoś tak mnie skołowały,że dopiero czytając relacje dziewczyn śląskich ze spotkania pomyślałam, no nie ja też mam coś do powiedzenia po naszym spotkaniu
KasiaWB 23:01, 23 kwi 2012

Martek napisał(a)
Niektóre hortensje wolą jednak więcej słońca i nie wiem czy pnąca do tych nie należy.Czy się uczepi mocno takiego pnia też nie wiem?To czemu się odzywam?Żeby ktoś doświadczony skorygował moją wypowiedź ))))))))

Odzywaj się, odzywaj, każdy głos w dyskusji się liczy No właśnie mam nadzieję, że się znajdzie jakaś odpowiednia, bo wolę na tej sośnie hortensję pnącą niż bluszcz..., którego zresztą do niedawna w ogóle nie chciałam, ale myślę, że jak coś puszczę na tą sosnę to będzie fajnie póki co to miejsce jest naświetlone cały dzień, bo nie ma domu )) ale kiedyś będzie to właśnie północy-zachód
KasiaWB 23:03, 23 kwi 2012

Martek napisał(a)
Pozwolę sobie KasiuWB napisać dwa zdania na temat twojej działeczki .Barszcz i burza jakoś tak mnie skołowały,że dopiero czytając relacje dziewczyn śląskich ze spotkania pomyślałam, no nie ja też mam coś do powiedzenia po naszym spotkaniu

Ok, tylko, że o mojej działeczce to jeszcze niewiele można powiedzieć nie to co o Twojej! też powinnam napisać, ale nie zrobiłam zdjęć muszę chyba jeszcze raz przyjechać )))
Martek 23:54, 23 kwi 2012

Ponieważ nie wszyscy wiedzą ,że ja i ty to nie nasze pierwsze spotkanie to piszę ,nie pierwsze
Katarzyna tak pragnie usiąść na fotelu z kawką w ręku na własnej werandzie z podziwem na piękne,zielone rabaty,że postanowiła jak wiemy zacząć skupować roślinki na ten cel jeszcze przed postawieniem domu.
I mimo,że pięknie relacjonowała każdy zakup "słowem obrazkowym"(zapożyczone),to jednak zdjęcia nie oddają tego co można u Kasi WB zobaczyć.
To jest kawał niezłej szkółki z towarem bardzo konsekwentnym,równiutko tematycznie zestawionym
Katarzyna ma bardzo precyzyjnie poukładane w głowie co chce i jak ma wyglądać jej przyszły wygląd posesji z rabatami na czele.
Przypomnę,że szybko wyczarowała rabatki z host i innych roślin by sobie zrekompensować oczekiwanie na właściwie .Aktualnie musi je zlikwidować ,ale to nic.
Jestem pewna,że KasiaWB będzie miała jeden z piękniejszych ogrodów Mam nadzieję ,że da kiedyś popatrzeć
KasiaWB 01:04, 24 kwi 2012

potwierdzam, że było to nie pierwsze i napewno nie ostatnie nasze spotkanie, co więcej mam nadzieję, że będą częstsze z Martą nie można się nudzić a rozmowy (nie tylko o ogrodzie ) nie mają końca w zasadzie to zobaczyłyśmy się chyba pierwszy raz na Targach Ogrodniczych Eden w 2011 r.?
Marta, bardzo Tobie dziękuję za wspaniałą gościnę u Ciebie w domu i ogrodzie, no i za białe floksy, które chciałam mieć dzięki za wizytę na mojej działce, ale również za tak ładny opis (wzruszyłam się), który potwierdza, że dobrze mnie już znasz Masz dar ładnego pisania i opowiadania jak to czytam, to widzę oczyma duszy już ten ogród i jak sobie siedzimy wreszcie na tej werandzie zaproszenie już masz oczywiście ja bym chciała już, żeby to stało się rzeczywistością, ale ogród (i życie) uczy mnie cierpliwości...oj tak tak ))
Dzięki za wsparcie i za wiarę, że dam radę choćby to miało zabrać trochę czasu Liczę, że uda nam się zorganizować trochę "zielonych" wypadów, o których rozmawiałyśmy

Martek 01:07, 24 kwi 2012

Nie kadź w takim tempie będziesz miała swój wymarzony ogród
Nie dziękuj dałam za dużo mąki ,ale sama też to jadłam )))))))))))))))))))