Dziękuję za zdjęcia ..... są piękne .....Pozwól , że pierwsze powędruje do mnie na pulpit ..... pozdrawiam
ps. Obawiam się , że u mnie nic nie wzejdzie . Ani jeden krokusik i tulipan nie pokazał jeszcze ogonka Zadowolę się Twoimi
Widzę, że mamy jeszcze jedno wspólne określenie - ja też mówię na moje rośliny
tylko po "wsiowym" postanowiałm nie nadużywać innych moich sfrmułowań.....
Zawsze podlewam chabzie, pielę chabazie, przesadzam chabazie..... I do domu dokupiłam nowego chabazia.....ale tych ju żsię wystrzegam, co najwyżej dokupuję "patyczaki" - czyli storczyki.....
W ogrodzie teraz są chabazie, a w domu patyczaki
To moje dwa ostatnie..... już nie pamietam czy pokazywałam czy nie....... stali goscie obejrza najwyzej drugi raz, a nowi nie muszą czytac do tyłu
Tak wygląda miejsce pracy ogrodomaniaka..... wszystko jest, tylko nie to co trzeba....
Prześliczny i pisałaś, że rośnie wysoko, co potwierdza zdjęcie. Nabrałam na niego ochoty przy altanie. Czy jego kolor to taki brudnawy róż jak na zdjęciu, czy w rzeczywistości jest bardziej wyrazisty?
Dominiko, masz rację z tą korą. Wcześniej w innym ogrodzie miałam drobną i po deszczach puste place były. Teraz nie planuje agrowłókniny i muszę dać grubszą warstwę i właśnie te większe kawałki.
Witaj Ewo- Pszczelarnia,Dziękuję za odwiedziny. Masz rację, Holandia jest piękna. Jak będzie już gdzie postawić w ogrodzie, wreszcie będę mogła Wam pokazać moje prace zrobione do ogrodu. Narazie spokojnie czekają w kartonach, no i na postumenty drewniane od "TEŚCIA".Rodzice męża mają ich sporo w ogrodzie i prezentują się pięknie. Może i Was zaraże swoją pasją i w naszych ogrodach też pojawią się artystyczne elementy z ceramiki.
Moja kolejna praca
Leno, , w takim razie będę podglądała Twoje pomysły i kompozycje z czosnkiem. Dla mnie jest przepiękny. Muszę tylko dobrze dobrać inne rośliny, żeby po przekwitnięciu rabata wyglądała ładnie.
U nas słonko od rana tak daje,że hej!!
Niebo błękitne,żyć się od razu chce.Nie to co wczoraj,wiało i sypało paskudztwem!
Zaraz idę pociachać pelargonie, jak obrodzą, to wymyśliłam, że posadzę pod wierzbą Hakuro.
A niżej kilka lilii- mojej kolejnej "choroby" Wszystkim miłego dnia
A u nas po wczorajszym wyjątkowo paskudnym dniu, zrobiło się ładnie. Naprawdę czuć w powietrzu wiosnę. Myślę że śnieg i mróz mamy za sobą, do następnej zimy. Przed nami wiosna i lato.
Widziałam na forum już krokusy w pąkach. U mnie nie wyszły jeszcze z ziemi, co wydaje mnie się dziwne, bo wczesne tulipany już wychodziły. A w zeszłym roku wyglądały tak.
Aniu witam serdecznie
dziękuje za miłe słówka.Piękne te Twoje połączenia róż z ostróżkami.Też planuję coś takiego wyczarować,ale boleję nad tym, że jakoś nie zawsze mi wychodzi.Nie mam daru tworzenia kompozycjiTy taki masz. Szczerze podziwiam.Zapraszam ,wpadaj do mnie.Na pewno masz dużo do powiedzenia na temat różany.Z pozdrowieniami ode mnie dla Ciebie,
Tak Haniu, zawsze sieje w drugiej połowie lutego. Zauważyłam, ze przeniesione do tunelu foliowego już w kwietniu świetnie sobie radzą. W tym roku sieję w odstepach czasowych, żeby w razie czego sie nie zmarnowały. Wczoraj też wysiałam kilka. Teraz mam najwiecej czasu na tą "zabawę" Sporo jeszcze mam nasionek do wysiewu (jednoroczne) i czekam aż marzec na dobre zagości, żeby im umożliwić start.
Moja szklarenka jest do wymiany, ale ustaliłam z M, że w tym roku musi jeszcze wytrzymać. Wykorzystam ją jak się da, a jesienia do rozbiórki (jeśli wczesniej sie nie rozleci sama) Ogladałam już gotowe w necie.o konstrukcji metalowej. Ładne, zgrabne w dużym asortymencie, tylko cena .... i boję się żeby "nóżek nie dostała". Trzeba dobrze przemyśleć zakotwiczenie w gruncie.
Mało u mnie gości, ale zagladającym dedykuję krokusy w marcowym słońcu (zeszłoroczne)
Wczoraj pojawiły się w naszym ogrodzie szpaki..... normalnie bym była zaniepokojona moimi jeszcze malutkimi czereśniami, ale zimą czereśni i tak nie ma, za to jakie kolory upierzenia. Nigdy nie sądziłam że szpak jest taki piękny. Ten turkusowy połysk i kropeczki ....
Ela, Marzena, Ania,Hania,Łucja -cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin
Dziękuję za miłe słowa.
Dzisiaj jest tak piękne słońce ,że wiosnę czuje się wyjątkowo mocno...chyba umyję okna
Moja Północ ta ta środkowa -podobno całkiem niezła strefa dla roślin ,jeśli chodzi o zimowanie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiewiórka szpakopodobna ? To znajdzie się i szpak.....
Witam, witam. Dobrze, że nie muszę mówić, bo wstałam z bólem gardła. Dobija mnie taka pogoda, , szaro, buro i + 2. W ogrodzie płaty śniegu, już takiego brudnego.
Słoneczny kolorek dla Wszystkich. Idę leczyć gardło.
W Anglii już dzieciom pokazuje się, jak wspomagać ogród naturalnymi metodami. W jednym z ogrodów pokazowych, urządzono dla dzieci konkurs i powstało sporo domków w dziecięcych ogródkach.