Syla - tak wyglądała rabata z przodu w ubieglym roku. Teraz tojeść brązowa po zimie i nie ma jeszcze begonii. No i zastanawiam się nad zamianą kamyka w środku rabaty na runiankę...
Myslę o tym, żeby te tuje wystrzyc w dwie lub trzy kulki, a jalowca płożącego formować na taki kształt:
Tutaj widok (z wakacji)na front domu, w glębi za schodami i slupami ta rabata z laurowiśnią. Tu z przodu obuk tujkowej kuli będą dwa Rh cunnighams white
Dziś straszny wiatr i zimnica, a że poźno wrócilam z pracy, nie poszłam do ogrodu .Pochwalę sie, co dostałam dziś w prezencie na święta od mojej przyjaciółki. Uszyła specjalnie dla mnie
brrrrrr czy musi być tak zimno???? niby na termometrze +4, ale jest taki wiatr że temperatura odczuwalna to z -2, wyszłam na chwilę i ręcę mi zgrabiały, założyłam kaptur żeby mi głowy wiatrzysko nie urwało...
Dzisiaj w pracy wyskoczyłam po bułki do biedronki i zamiast bułek kupiłam bukszpany na nową rabatkę
zgodnie z projektem okrąg okala bukszpan, a dalej półłukiem idzie dalej rabata na ktorej maja być stożki podsadzone żurawką,
piękne zdjęcie takie czyste i rasowe
hebe też kiedyś sadziłam, ale co rok wymarzało i dałam sobie po 3 sezonach spokój trzeba je traktować sezonowo, chyba
To ja się wcale nie dziwie, że M. nie chciał puścić cię samej w podróż na warsztaty
Nadarzy sie inna okazja, jak będzie cieplej, bo dziewczyny miały fajne wicie wianków, obejrzałam całe 38 stron!
A tak nawiasem, to pogoda jak z przysłowia dzis pewnie już lepiej
zainspirowana spotkaniem u Danusi,
wyskoczyłam do ogrodu po gałązki z brzozy............
no i coś wykombinowałam........
może nie są zbyt piękne, ale na pierwszy raz nie jest zle............
uwielbiam wypady do ogrodniczych sklepów....i nie tylko.....
ostatnio kupiłam sześciopaki tulipanów....za..........4,98 zł........
z cebulkami...fajna cena !!!!
kupiłam 3 rodzaje
tylko posmutniałam, bo przeczytałam gdzieś na forum,
że są one specjalnie pędzone i są bardzo nikłe szanse, na to, by rosły i kwitły w ogródku
no cóż.....
piękne są !!!!!!
2 kwiecień -pogoda do niczego.......
to fotki z wczoraj- popołudniowe...
skazana jestem dzisiaj na siedzenie w domu,
do tego jakoś zle się czuję........
ale jest OGRODOWISKO, dla mnie lek na całe zło
i aby nie spoglądać za okno, patrzę w monitor
Święta już coraz bliżej więc pojawiają się odpowiednie dekoracje i chociaż jeszcze cieplutkie bo niedawno zrobione, i nie do końca zaaranżowane i tak się Wam pochwalę
Marzyły mi się takie ozdoby Proste i drewniane
Pojawi się jeszcze kurczaczek i inny zajączek Może jeszcze na baranka się skuszę