Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Nasz mały raj na ziemi :) 12:11, 06 sie 2012

Do góry

Wyciągnęłam już trochę kłosów zbóż bo było ich za dużo i myślę czy szałwię nie zamienić na rdest i chabry... Szkoda że lawendy miałam tak mało ale mam nadzieję że będzie jej coraz więcej i w przyszłym roku może powstanie wianek z samych zbóż i lawendy... Taki bardzo się mi spodobał...

W domku też bukiet przyniesiony z wczorajszego spaceru... Rumianek i nie jestem pewna ale to chyba szałwia... Może ktoś z Was rozpozna?

Do kłosów które wyciągnęłam z wianka dodałam rdestu i mamy bukiecik jeszcze na kominku

Nasz mały raj na ziemi :) 12:03, 06 sie 2012

Do góry
Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Lecę w kulki... 10:55, 27 lip 2012

Do góry
Ja też mówię : Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał

Aniu bruk świetnie wygląda ... gratuluję pomysłu ...

p.s.
... zamówiłam sobie wianek z mchu , tylko co dalej ? ... jak przyjdzie to Cię będę męczyć ... bo ja umiem tylko odwzorować co nie co a Twoje kompozycję są cudne

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:12, 25 lip 2012

Do góry
Miłych wakacji Moniko, wianek bardzo ciekawy - zaprasza na kawę?
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:39, 25 lip 2012

Do góry
Wklejam obiecaną instrukcję fotograficzną wykonania wianka. Dziś akurat wpadłam na pomysł wykorzystania ostatnich paków hortensji, ponieważ jak wrócę pewnie już nic z nich nie będzie Wianek w zamyśle miał być cały hortensjowy, ale jak narazie nie mam ich tyle w ogrodzie, więc uzupełniłam jałowcem Rośliny przypinamy kawałkami drucików zgiętych jak skobelki.

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:05, 19 lip 2012

Do góry
Monia dzięki za te wszystkie smaczki wnętrzarskie ... ja to uwielbiam takie strony przeglądać i adres bloga ... oczywiście zapisałam do ulubionych

p.s.
... wianek z jabłuszkami prześliczny , postaram się taki wykonać ... ...

...i jeszcze dziewczyny chciałam Wam napisać , że cieszmy się że mamy "siebie" tu na forum , możemy doradzić się , podpatrzeć co nieco i coś zmienić u siebie ... same pozytywy

buziale
Ogród z perspektywą na przyszłość 06:29, 19 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moniko koniecznie podaj adres bloga. Zachwycił mnie wianek z rajskich jabłuszek. Nie mam talentu do pomysłów ale mam nadzieję, ze wiernie jesienią skopiuję
Ja kocham prostotę w domu, już sie na ten temat wypowiadalam, ale za najważniejsze uważam, ze wnętrze i otoczenie muszą być dososowane do charakteru właściciela i musi się dobrze w nim czuć. Ja źle bym się czuła w stylu no kolonialnym a uwielbiam zachodzić do Almi Decor i napawać wzrok.
Poniewaź nie mam talentu ani wyczucia dekoratorskiego stawiam na prostotę i nowoczesność w domu i szaleństwo w ogrodzie Bo trudno o kicz w ogrodzie a w domu wystraczy jednen zbędny detal.... Zachwycam się natomiast osobami takimi jak Ana, które miksują stare rzeczy ze stylem prowansalskim i jest pieknie. No cóż ja takiego talentu od Bozi ne dostałam Dlatego udaję że jestem nowoczesna by nie być kiczowata Mam nadzieję że mi się to udaje
I walczę ze sobą aby nie być kokoszką (wszelkie prawa zatrzeżone dla Malkul) czasami wygrywam a czasami kokoszę i jest mi z tym dobrze w moich szrościach, bielach czerni + ostry kolor

Koniec surofowania w necie bo mi znów słońce świeci

Blog staram się uruchomic od nowa, wiec jak narazie jest kilka postów. Mam tyle w głowie do napisania,ale czasu brak.
Marzena, ty masz zmysł świetny, jak to widać po Twoich wnętrzach. Ja urządzałam mój do setki godzin, po nocach siedziałam. Chciałam, żeby było w stylu, jaki lubimy z mężem. Raczej jak już pisałam ciepła prostota.Kierunek Belgia -Holandia.

Nie chcę zaśmiecać Danusi Ogrodowiska bo sie tematy zmieniły, więc zapraszam myslę, że już dzisiaj na pogaduszki do mnie na bloga. Tam będę się rozpisywała godzinami

ps.Marzenko, jak ja Ci zazdroszczę tego słońca i swobody....ooooj
Ogród z perspektywą na przyszłość 17:58, 18 lip 2012

Do góry
Moniko koniecznie podaj adres bloga. Zachwycił mnie wianek z rajskich jabłuszek. Nie mam talentu do pomysłów ale mam nadzieję, ze wiernie jesienią skopiuję
Ja kocham prostotę w domu, już sie na ten temat wypowiadalam, ale za najważniejsze uważam, ze wnętrze i otoczenie muszą być dososowane do charakteru właściciela i musi się dobrze w nim czuć. Ja źle bym się czuła w stylu no kolonialnym a uwielbiam zachodzić do Almi Decor i napawać wzrok.
Poniewaź nie mam talentu ani wyczucia dekoratorskiego stawiam na prostotę i nowoczesność w domu i szaleństwo w ogrodzie Bo trudno o kicz w ogrodzie a w domu wystraczy jednen zbędny detal.... Zachwycam się natomiast osobami takimi jak Ana, które miksują stare rzeczy ze stylem prowansalskim i jest pieknie. No cóż ja takiego talentu od Bozi ne dostałam Dlatego udaję że jestem nowoczesna by nie być kiczowata Mam nadzieję że mi się to udaje
I walczę ze sobą aby nie być kokoszką (wszelkie prawa zatrzeżone dla Malkul) czasami wygrywam a czasami kokoszę i jest mi z tym dobrze w moich szrościach, bielach czerni + ostry kolor

Koniec surofowania w necie bo mi znów słońce świeci
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:59, 17 lip 2012

Do góry
Oj czytam tu dyskusje o projektowaniu wnętrz mam do zaprojektowania na uż ustawienie mebli w kuchni i łazience coby można było rury w odpowiednim miejscu ułozyc .Monika piekny wianek robiony przez piekną dziewczynę
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:42, 17 lip 2012

Do góry
Moja teściowa zrobiła kiedyś też taki Ten na sucho moge wytłumaczyć.

Prosta sprawa. Porzebny słomiany wianek. Następnie wbijamy w jabłuszka połówki wykałaczek i jedno koło drugiego wbijamy w wianuszek. Na końcu wypełniamy albo mchem albo taką suszoną trawą. Nazwy nie znam i szczertze mówiąć w Polsce nie widziałam.Można wypełnienie zastąpić czymś innym.

ps. Jak ktoś postanowi zrobić to proszę o fotkę
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:27, 17 lip 2012

Do góry
Monika - zgadzam się z Leną - nie wiadomo co/kto ładniejszy - wianki czy autorka. Chyba jednak autorka! Jakiś instruktaż "jak zrobić wianek" byś dała
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:09, 16 lip 2012

Do góry
Pieknie, zdolnie..donice, wianki... zdolniacha z ciebie..
Tylko z kota nie rób wianka...... chociaz siedzi w kolejce

Z kota nieźle się uśmiałam. Już widziałam jego ogon zwisający z wianka Żywy wianek
Dla odmiany czas na zmiany... 21:42, 02 lip 2012

Do góry
mam dla Was kilka zdjęć
w tle summer snow

wianek na pamiątkę
mój pierwszy wiciokrzew
tawuła, w rzeczywistości intensywniejszy ma kolor
i jeszcze raz
wiadomo, żurawka
fasolka
i są kwiatuszki

i pierwsze podlewanie
Dla odmiany czas na zmiany... 08:43, 30 cze 2012

Do góry
Witam

cieszę się że wianek się podoba-przekażę dalej

ze zdjęciami mam mały problem bo muszę latać na inny komp

Diano żywopłocik z dzikiej pożeczki, był wcześniej na tej działce, znim zaczęliśmy budowę-zresztą sama sadziłam, narazie jes,t ale przy wymianie, kiedyś, ogrodzenia to nie wiem co z nim zrobię

ścieżki wydeptane, a jakże kiedyś będzie jakiś chodnik, a narazie depczemy

Dla odmiany czas na zmiany... 07:47, 30 cze 2012

Do góry
Ależ piękny wianek, no nic dziwnego, że wygrała
Dla odmiany czas na zmiany... 23:31, 29 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)

i nagroda

nareszcie więcej zdjęć !!!!!!!!!!!!!!!!!
wianek śliczny i jaka extra nagroda
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 10:31, 26 cze 2012

Do góry
Dziękuję Wszystkim Gościom za przybycie, dary, apetyty, uśmiechy, piękne zdjęcia (fajnie się ogląda) i miłe słowa, które mnie uskrzydlają.

Ponieważ nie byłam u Finki (musielibyście zobaczyć z jaką gracją, delikatnie puszczała swój wianek w nurt górskiego strumienia), ani u Marzeny (zdjęcie z awatarku w Wersalu i zdjęcia z jej domu i ogrodu - jedna spójna królewska całość), już obiecuję poprawę i planuję nadrobić zaległości.
Ogród Tomka w Radkowie znam - ale za każdym razem dowiaduję się, że czegoś nie zobaczyłam, co tam rośnie i jest w ofercie. A w Wojsławicach w lipcu jest pokaz szczepienia drzewek owocowych, to piękne miejsce.

Co za spotkania, wrażenia, atrakcje.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:34, 25 cze 2012

Do góry
witam

trochę zaniedbałam się na forum, ale mam usprawiedliwienie- chwilowo komp odmówił posłuszeństwa

ale to już przeszłość- teraz mam nowiutki śliczniutki laptopek i mogę nadawać z każdego miejsca w domu, nawet na tarasie-jestem przeszczęśliwa

Diano-klematis już zaczyna kwitnąć-niebawem zdjęcia

ponadto oznajmiam iż od jutra zaczynamy akcję "domek dla dzieci"- na obszerną fotorelację zapraszam za kilka dni-mam nadzieję

a wypadłaby się jeszcze pochwalić-w sobotę mieliśmy festyn na wsi, odbył się też konkurs na najpiękniejszy świętojański wianek i zgadnijcie kto wygrał?----pierwsze miejsce zdobyła moja młodsza córcia, a starsza zdobyła wyróżnienie

zdjęcia będą jak opanuję nowy sprzęt

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:29, 25 cze 2012

Do góry
Z tymi wiankami to masz rację - jako jedyny mam wianek latem na drzwiach w okolicy - nawet w Wadowicach nikt nie wiesza!

A z dosadzaniem pomyślę, bo lawenda u mnie rośnie na prawdę źle!...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:27, 25 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

No i supcio to wygląda !!! Jak bym miała taką rabatę to bym posadziła jeszcze lawendę i róże i koniec i kropka .... ale takiej rabaty nie mam dlatego napiszę działaj a ja z miłą chęcią popatrzę i pochwalę

Sebek super to wejście.. Sylwia ma racje, może chociaż lawendę dosadź

Ale...nie to chciałam napisać.. jak widzę wianek na drzwiach to od razu widać, że ogrodowisko)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies