Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

abiko 15:19, 18 lip 2012

kwiatholandii napisał(a)

Na posmakę fotki

toż to wypisz wymaluj taras Izy Konstancji30
Krys 17:07, 18 lip 2012

Ana napisał(a)
Będziemy myśleć.,..

Monika, już "widzę" Twoją łazienkę
Zazdroszczę kolorów w domu...ja powoli wychodze na prostą, bo urządzając się 6 lat temu nie miałam do tego serca - co widać niestety Szkoda gadać, była szkoła, ślub, praca jednocześnie, czasu na urządzanie zbrakło...myslę, że takie naprawianie błędów i prostowanie niedoróbek gorsze niż samo urządzanie, ale powolutku konsekwentnie brnę dalej i zmieniam po kawałeczku

Krysiu - święta prawda - pilnuj kątów, im mniejsze pomieszczenie tym bardziej trzeba pilnować...ja ze swojej strony polecę wygospodarowanie jak najdluższego blatu roboczego w jednym kawałku, nie dzielonego zlewem, płytą grzewczą, itp. A z drobiazgów to sortery do szuflad, głębokie szuflady zamiast szafek, szafki cargo i wysuwany na szynach kosz na śmieci - to cudowny wynalazek

Ania dzięki ustawię dalmierz i sprawdzę kąty .
Enya73 17:36, 18 lip 2012

baraga1904 napisał(a)
...a ja tonę w brązach i beżach...to fakt, musi pasowac do czlowieka...

Ja też tonę w odcieniach beżu i brązu, ale już mi się znudziły te bezpieczne kolory Urządzałam dom prawie 5 lat temu. Tęsknię już za kolorem i chyba wprowadzę w domu drobne zmiany. Może zacznę od detali, jakieś poduchy, wazony, doniczki itp. drobiazgi.
Borbetka 17:51, 18 lip 2012

A ja mam teraz popiele i jestem przed wyborem koloru narożnika. Za nic nie wiem jaki.
Madzenka 17:58, 18 lip 2012

Moniko koniecznie podaj adres bloga. Zachwycił mnie wianek z rajskich jabłuszek. Nie mam talentu do pomysłów ale mam nadzieję, ze wiernie jesienią skopiuję
Ja kocham prostotę w domu, już sie na ten temat wypowiadalam, ale za najważniejsze uważam, ze wnętrze i otoczenie muszą być dososowane do charakteru właściciela i musi się dobrze w nim czuć. Ja źle bym się czuła w stylu no kolonialnym a uwielbiam zachodzić do Almi Decor i napawać wzrok.
Poniewaź nie mam talentu ani wyczucia dekoratorskiego stawiam na prostotę i nowoczesność w domu i szaleństwo w ogrodzie Bo trudno o kicz w ogrodzie a w domu wystraczy jednen zbędny detal.... Zachwycam się natomiast osobami takimi jak Ana, które miksują stare rzeczy ze stylem prowansalskim i jest pieknie. No cóż ja takiego talentu od Bozi ne dostałam Dlatego udaję że jestem nowoczesna by nie być kiczowata Mam nadzieję że mi się to udaje
I walczę ze sobą aby nie być kokoszką (wszelkie prawa zatrzeżone dla Malkul) czasami wygrywam a czasami kokoszę i jest mi z tym dobrze w moich szrościach, bielach czerni + ostry kolor

Koniec surofowania w necie bo mi znów słońce świeci
Ana 18:54, 18 lip 2012

Marzenko, wow, dziękuję Ja mam czasem wrażenie, że przedobrzyłam, a za chwilę znów czuję niedosyt Lubię sobie ekpserymentowac, w końcu to moj dom i to mnie ma się w nim podobac...a ze nie katalogowy...
Dziewczyny, kazda ma swój styl, jedno jest pewne, przychodzi z czasem, zmienia się, ewoluuje...i to jest najfajniejsze

Marzenka - oj niekoniecznie nowoczesność dla laików - ja uważam, że tu trzeba mieć duże poczucie estetyki, żeby nie przedobrzyć...swietnie Ci się to udaje, bo Twoimi wnetrzami jestem zachwycona
kwiatholandii 06:18, 19 lip 2012

Borbetka napisał(a)
A ja mam teraz popiele i jestem przed wyborem koloru narożnika. Za nic nie wiem jaki.

Odpowiedź wysłąłam na priv
kwiatholandii 06:29, 19 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Moniko koniecznie podaj adres bloga. Zachwycił mnie wianek z rajskich jabłuszek. Nie mam talentu do pomysłów ale mam nadzieję, ze wiernie jesienią skopiuję
Ja kocham prostotę w domu, już sie na ten temat wypowiadalam, ale za najważniejsze uważam, ze wnętrze i otoczenie muszą być dososowane do charakteru właściciela i musi się dobrze w nim czuć. Ja źle bym się czuła w stylu no kolonialnym a uwielbiam zachodzić do Almi Decor i napawać wzrok.
Poniewaź nie mam talentu ani wyczucia dekoratorskiego stawiam na prostotę i nowoczesność w domu i szaleństwo w ogrodzie Bo trudno o kicz w ogrodzie a w domu wystraczy jednen zbędny detal.... Zachwycam się natomiast osobami takimi jak Ana, które miksują stare rzeczy ze stylem prowansalskim i jest pieknie. No cóż ja takiego talentu od Bozi ne dostałam Dlatego udaję że jestem nowoczesna by nie być kiczowata Mam nadzieję że mi się to udaje
I walczę ze sobą aby nie być kokoszką (wszelkie prawa zatrzeżone dla Malkul) czasami wygrywam a czasami kokoszę i jest mi z tym dobrze w moich szrościach, bielach czerni + ostry kolor

Koniec surofowania w necie bo mi znów słońce świeci

Blog staram się uruchomic od nowa, wiec jak narazie jest kilka postów. Mam tyle w głowie do napisania,ale czasu brak.
Marzena, ty masz zmysł świetny, jak to widać po Twoich wnętrzach. Ja urządzałam mój do setki godzin, po nocach siedziałam. Chciałam, żeby było w stylu, jaki lubimy z mężem. Raczej jak już pisałam ciepła prostota.Kierunek Belgia -Holandia.

Nie chcę zaśmiecać Danusi Ogrodowiska bo sie tematy zmieniły, więc zapraszam myslę, że już dzisiaj na pogaduszki do mnie na bloga. Tam będę się rozpisywała godzinami

ps.Marzenko, jak ja Ci zazdroszczę tego słońca i swobody....ooooj
kwiatholandii 06:45, 19 lip 2012

Enya73 napisał(a)

...a ja tonę w brązach i beżach...to fakt, musi pasowac do czlowieka...

Ja też tonę w odcieniach beżu i brązu, ale już mi się znudziły te bezpieczne kolory Urządzałam dom prawie 5 lat temu. Tęsknię już za kolorem i chyba wprowadzę w domu drobne zmiany. Może zacznę od detali, jakieś poduchy, wazony, doniczki itp. drobiazgi.

Lepiej poczekaj i zmień kolory ścian, pozmieniaj ustawienie a potem dodatki, żeby się nie zagraciło
Lena 07:00, 19 lip 2012

Tak więc czekamy na adres bloga
Pomijając na chwilę wnętrza domagam się zdjęć z zewnątrz