Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 09:42, 26 paź 2016

Do góry
nie znam żadnej panny kobiety, siostrzeńca mam panne to bardzo inteligentny jest ale znowu kiedyś miałam krótki epizod bycia z chłopakiem panną to maślak taki ze po miesiącu mnie znudził generalnie wierze w znaki zodiaku, otaczam sie bliźniakami (M, teść, siostra, szwagierka)i bardzo dobrze mi z nimi. niewiem czy cos w tym jest ale ja wierze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:37, 26 paź 2016

Do góry
Anno pisalaś kiedyś że parocja baaardzo wolno rośnie, powiedz Ty masz odmianową czy gatunek? bo kobitka w szkołce ma teorię że bez odmianowe rosną szybko
Z Pszenicznej ... 09:37, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

czyli i rdest i kłosowiec mus mieć!
jutro ma nie padac

Ania, kłosowca polecam, nad rdestem trzeba panować bo do później jesieni wypuszcza badyli na których kwitnie, ale one wtedy się już pokładają.
W przyszłym roku będę go przycinać, zobaczymy.
A kłosowca dokupię jeszcze, posadzę w innych miejscach, no chyba że zimą zachoruję na inne byliny

A pigwowca znajdziesz, jak nie to Ci ukopię od siebie
Ogród z pergolą 09:33, 26 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Fajnie być takim zorganizowanym i mieć wszystko zaplanowane pewnie w życiu też masz tak wszystko poukładane

wiesz ja zodiakalny koziorożec bez planu czuję się zagubiona, jak dziecko we mgle i zazwyczaj wtedy nic ciekawego stworzyć nie umiem
Ogród z pergolą 09:30, 26 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ania, kupiłam wczoraj parocję odm. Burgundy, wyższą ode mnie

Gosia pokaż co....? gdzie kupiłaś i po ile?wysyłają? mi Pani wczoraj oddzwonila że największa ma 1,1m... szału nie ma ale za 25zł..
tylko jak to choroba szybko rośnie???
Ogród z pergolą 09:28, 26 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, mnie się wydawało, że w wersji Lukiego
wrzucam dla przypomnienia

ten szkielet jak najbardziej jest: masz żywopłot, masz 10 dużych kwadratów zimozielonych, masz kilka drzew i trochę krzewów - rodki zimozielone, hortensje też w zimie widać, do tego dasz trochę traw i będzie bardzo dobrze.
Skala też jest dobra. Wydaje mi się, że jak najbardziej można się trzymać tej wersji.

Jeśli jednak bardzo Cię swędzi, to ja bym zaproponowała coś takiego:

Przy czym te z tyłu, w drugim rzędzie powinny być trochę wyższe, niż te z przodu.

oj tam swędzi od razu nazamawiałam cisów jak glupia i teraż rzeźbie w gó... a najgorsze że juz mnie w plecach łupie i pewnie jutro mnie rozłoży...(M i dziewczyny już leżą)
musze dzisiaj je posadzić nawet bele gdzie :/
wezme wszystkie wersje na warsztat i będę dumać w terenie. zastanawia mnie tylko u Ciebie ta duza kostka bez drzewa?to tak żeby symetrie przełamać?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:20, 26 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
dodong i flanrock

amanogawa i tulipanowiec

red sentinel i ambrowiec ( wciaz zielony)

i jeszcze uchowaly sie surfinie

Kasia piękne przebarwienia u ciebie. ambrowca masz odmianowego czy gatunek?
u mnie grujeczniki jeszcze zielone a jablonie łyse..dobrze ze krajobraz zapozyczony mam booski, dęby, brzozy, jarzabki
Ogródek Iwony II 08:59, 26 paź 2016

Do góry
ja posadziłam czosnki według wskazówek Iwony bo zalezy mi na nowych cebulach. ale jest to bardzo pracochłonne, przynajmniej dla mnie. nie wszędzie jeszcze przerobiłam ziemię i mam zbitą glinę, wykopać dołek ok 40cm to dla mnie nie lada wyczyn. wzielam sie na sposów i robiłam dołki na szpadel i poprostu na powierzchni usypywalam gorkę. no nie dałam rady inaczej. mam nadzieję że się uda...
pozdrawiam Iwonkę i Iwonkę Toszkę
Typografia ogrodu 07:41, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Tia...
Priv?
priv
Prawie - jak ogród 23:14, 25 paź 2016

Do góry
Beata jesień piękna ale jaki ty masz trawnik kobieto..! )
Typografia ogrodu 22:12, 25 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haha dobre.ja bym im muotle dała na czepianie sie zgłosić się do mnie

Tia...
Priv?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:08, 25 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Cudnie i różanie jeszcze u ciebie mimo października. Kolory jesieni na rabatach juz widac ale róże wciąz u ciebie kwitną. U mnie pojedynczymi kwiatkami przypomina o sobie pastella, chippendales i niezawodny Leoś.

Odnosze sie do pytania Ani T :
Przesadzałam ostatnio Ascot i troche podciełam jej te cienkie korzonki, mam nadzieje że nie padnie, musiałam jej też skrócić pędy od góry lekko bo miała długie na 160 cm - walczyła biedna o słońce z Anabelka i dlatego tak wybujała. Traz jak ja przesadziłam to bedzie miała swiatła dość dla siebie. A jeszcze mam pomponelle w donicy do wysadzenia, aspirynke (zdobiła cały rok taras w donicy ale zimy to w tej donicy chyba nie przetrzyma) i Pink Fairy muszę odkopać bo jest ładna, ma jej sie na życie ale zagadały ja i zarosły inne rosliny. Mam nadzieje że zdaże przed zimą. W listopadzie mogę jeszcze przesadzać róże ?
Małgosiu tą pomponelle co razem kupowaliśmy?
Ja tydzień temu posadziłam.. Maria Teresa będę przesadzać w ta sobotę.mam nadzieję że Ewa napisze że jeszcze można
Typografia ogrodu 21:40, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja chcę taki poster! serio Asia gdzie go kupić czy jak zrobić??
serio - jak moja teściowa ze szwagierką to zobacza to wkońcu się odpier...
haha dobre.ja bym im muotle dała na czepianie sie zgłosić się do mnie
Biało różowy ogród za płotem. 20:39, 25 paź 2016

Do góry
niesamowite jest to że ogród wyglada na dojrzały, wiem że pewnie z bliska gdzie niegdzie jeszcze pustki ale i tak widok z salonu siostra ma piękny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 25 paź 2016

Do góry
Łukasz super przegląd sporo zmian planujesz, czemu? w jakim kierunku bedziesz podążał? masz duże doświadczenie podziel się informacjami jakich błędów nie popełniać?
Typografia ogrodu 19:56, 25 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ją porządek też lubię.w bałaganie że nie odnajade.ale sprzedać nie lubię tym bardziej że dzieciaki miłośnikami porządku nie są... A znasz mój poster z wiatrołap: przepraszamy za bałagan ale my tu żyjemy

ja chcę taki poster! serio Asia gdzie go kupić czy jak zrobić??
serio - jak moja teściowa ze szwagierką to zobacza to wkońcu się odpier...
Z Pszenicznej ... 19:49, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Małgoś, brzozy już się pięknie przebarwiają, wyrosły tak, że stają się ażurowe i widać przez nie zarysy starszego, dębowego lasu. Za 2-3 lata będzie widać go wyraźnie, jest piękny bo rdzawo-czerwony
A liście? no cóż na trawniku mają swój urok, jak przyjdzie czas to je zgrabię lub zbiorę kosiarką. Na rabacie niech będzie ich jak najwięcej bo tworzą dobrą ściółkę. Z reszty liści zamierzam w tym roku zrobić ziemię liściową, to będzie taki mój eksperyment
A herbatka z pigwowcem pyszna, nalewka tak samo dobra, stoi u mnie, czas ją na zimę przynieść do domu
Pigwowiec kwitnie tak

ja poszukuję pigwowca. teść mi dał spróbować pigwówki bo pierwszy raz teraz robił i przepadlam! pychota...........
Z Pszenicznej ... 19:47, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu umówiłam się na jutro, ale ta pogoda jest obezwładniająca. Nic zaplanować nie można.
A kolory piękne, zwłaszcza całej bylinówki bo rdest i kłosowiec jeszcze kwitnie, a brzozy zaczynają się już przebarwiać na żółto...

czyli i rdest i kłosowiec mus mieć!
jutro ma nie padac
Ogród z pergolą 19:38, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja nie mowilam ze jarzaby na srodek tylko ze wogole zeby byly
a jak parocja wolno to moze ja moge miec ?

a o cisach nic nie napisze

Kasia nie możliwa jesteś
obejrzałam ten rok w ogrodzie i fajny ten jarzab grabolistny
Ogród z pergolą 19:33, 25 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Też mam parocję na liście ale tak bez spinki, znaczy jak będzie to kupię Ania Mała mi ją ma i pisze że ona baaaaardzo wolno rośnie. Chcesz na środek dać coś co przez dekadę będzie krzakiem? Jesteś pewna O parasolowatym pokroju i zazwyczaj o wielu pniach jest kupa drzew i większych krzewów. W sumie to jakbyś wyskoczyła do dwóch / trzech arboretów to na sto procent wyszłabyś z nową listą chciejstw Jarzęby są ładne ale na środek? Nieeee
Popieram Asię w kwestii rozmiaru kostek. Zbyt małe na twojej powierzchni będą wyglądały po prostu groteskowo. Myślę że spokojnie 150 cm czyli cztery razem będą z daleka wyglądać proporcjonalnie. A to jest jeszcze rozmiar dający się przyciąć
Buziaki Ania. Leje i leje... Wrrr

o widzisz a kobitka przez telefon mowiła że szybko rośnie...wydaje mi sie że te odmianowe bardzo wolno rosną
zobacz

Monika Ty na drzewach znasz się o wiele lepiej, to co byś mi jeszcze proponowała?
1. na rabaty środkowe 1,5x4,5
2. pod zywopłot z serbów obok altany tez 2szt to mogą być takie max 10m

z kostkami może fakycznie wrócić do tych 1,5x1,5 a w bylinach mniejsze..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies