Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród pod lasem 14:52, 18 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Ja dziś padam na pysk, posadziłam 453 cebule, jestem chyba na półmetku, ale więcej nie dałam już rady. Najgorsze, że ma znów padać buu

Jaka precyzja
Ja sadzę dziś Claudię, QofN + trochę krokusów tylko cieżko policzyć bo te z zeszłego sezonu się mocno podzieliły
Z Pszenicznej ... 11:30, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękno poletko reszta równie ciekawa i ta pogoda

Renatko, pogoda nam w miarę dopisała Niestety teraz znowu siedzenie w domu bo mokro i niemiło. Nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę w ogrodzie, może choć listopad będzie przyjemniejszy....
Tu ma być ogród :) 10:27, 18 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Asia, narysowałaś dokładnie to co ja miałam w głowie tylko proporcje są ciut inne.
Pierwsza sprawa - bukszpan musi być jednak przed wiśnią, bo drzewa są już na tyle ukorzenione, że bałabym się ryć w obrębie największej ilości korzeni - byłby to pasek składający się z 2 rzędów bukszpanów po 6 szt - czyli pewnie jego wymiary będą mniej więcej wynosić 150x60 cm. Jeśli będzie za długi to spróbuję opcji 2 rzędy po 5 bukszpanów.
Róże już rosną i ich też nie będę ruszać, w rzeczywistości jest to tak, że są bliżej płotu posadzone, ale zajmuja na szerokość mniej więcej pół rabaty.
Dywanik jak się rozrośnie w praktyce pewnie obejmie bez mała całą powierznię od wiśni do wiśni.
Wychodzi mi, że będzie to coś takiego.

Dzięki serdeczne, że Ci się chciało nad tym usiąść i nawet nie wiesz jak się cieszę, że Twoja i moja wizja są tak zbliżone, przypuszczam, że gdybyś widziała tą rabatę na żywo, to narysowałabyś dokładnie tak samo
Wczoraj nawet jak spotkałam się z Eweliną to jej coś takiego rysowałam i mówiłam, że właściwie zależy mi na ten moment na tym żeby ktoś doradził w którym miejscu ten bukszpanowy pasek zrobić, ale, że sama jednak skłaniam się do wersji żeby on był przed Umbrami, nie przed różami, bo będę mieć wtedy mniej roboty

150cm x 60cm wydaje mi sie, ze nie będzie za długi, będzie akurat
Według mnie fajnie to wymyśliłaś ... faktycznie w korzeniach ciężo byłoby posadzić bukszpany ... róż nie musisz przesadzać będą fajnie wyeksponowane nie to co u mnie ... a czy na dywanik przewidujesz variegatę?
Z Pszenicznej ... 10:14, 18 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Zobaczcie jak pięknie obsadzone są skwery w Malborku

Molinia Variegata

Piękno poletko reszta równie ciekawa i ta pogoda
Typografia ogrodu 10:01, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ameli mi się nie chce ale muszę
a mi się nic nie chce, o do domu mi się chce
Typografia ogrodu 09:45, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

no wlasnie
Typografia ogrodu 09:45, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Asiu
Fajne grubasy te Twoje ID ... ja przewidziałam co 30cm ale zobaczymy ile dam rady zrobić sadzonek z z przesyłki od Joli

A do jakiej wysokości masz ogołoconego graba?
na tej rabacie każdy grab inny.nuge mają tu niewysoka jakieś 60/80 cm
Typografia ogrodu 09:44, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Szacun!!!!!
dziś będzie ciąg dalszy bo deszcze zapowiadają...
Typografia ogrodu 09:34, 18 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Asia robota ci się pali w rękach, podziwiam że ci się jeszcze chce, mi się już nie chce

Typografia ogrodu 09:33, 18 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I dla Reni.niedawno rozsadzilam ID bo chcę by stworzyły dywaniki pod grabami. U mnie rosną od siebie co 60 cm i więcej.sadzonki pod samym grabem mają rok i rosną 50 cm od pnia czyli 100 cm od siebie i już są wielkie...

Dziękuję Asiu
Fajne grubasy te Twoje ID ... ja przewidziałam co 30cm ale zobaczymy ile dam rady zrobić sadzonek z z przesyłki od Joli

A do jakiej wysokości masz ogołoconego graba?
Typografia ogrodu 09:23, 18 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dziś od samego rana w ogrodziei nie myślcie że pogoda była przyjemna.ale to kwestia ilości warstw ubrania i wypitych herbat jak się okazało 7 stopni było w najcieplejszym momencie.
Dziś znów doświadczyłam co to znaczy pochylony teren.niby taki ogrod ma sporo uroku ale nie wiem czy ja te nasze nierówności częściej przeklinam niż się nimi zachwycam...raczej to pierwsze.
Układac kraweznikow normalnie się nie da.dlatego powstają stopnie.wyznaczają one przyszłe moliniowego pasy choć dziś nie wiadomo że co chodzi
Udało się do mi ułożyć dziś 26 kraweznikow.z czego 10 przekladalam 10 razy obmizajacbich poziom najpierw o 5 później o 10 cm....wrrrrr
Dołączając sobotnie 13 sztuk będzie połowa weekendowego zakupu.
Teraz M je betonuje. Za tydzień umówiony kamień.

Uwaga.drastyczne obrazki w trakcie pracy i to bez nawet pozorów porzdku
To w ramach nurtu pokazywania tego co brzydkie

Ps.to nie ja na palecie a partia betonu w workach

Szacun!!!!!
Moja codzienność - ogród Oli 09:11, 18 paź 2016

Do góry
Śliczny ogród skąpany w słońcu Cuuuudne wszystko i tak czyściutko

Jak ja chciałabym w końcu zobaczyć słońce u siebie
Tu ma być ogród :) 08:34, 18 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale potrzebna, trzeba odpocząć, żeby wiosną znowu poczuć ogrodowy głód, nie wiem jak Ty ale ja już najchętniej sezon bym zakończyła.

Edytka
Ja też już jestem zmęczona ... gdyby chociaż troszeczkę słońca było to pewnie inne podejście by się włączyło a tak szaro buro pogoda nie zachęca do pracy w ogrodzie ... i cebule wciąż czekają a w sklepach ozdoby bożonarodzeniowe ... wczoraj w Kiku kupiłam szare skarpety na kominek
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:52, 17 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Oby ta sobota była tak owocna jak poprzednia
Zaległe foty

A te puste prostokąty czekają na Ice Dance od Joli naszej kochanej)))))

O kurcze, ale czad!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:17, 17 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ooo to suuuuper I nie zapomnisz o mnie?

A ja dziś Tobie życzę Małgosiu spelnienia marzeń, tych wielkich i tych malutkich, tych ogrodowych ale przede wszystkim osobistych, dużo zdrówka i niecodziennych podroży)))))

Czy ja kiedykolwiek o tobie zapomniałam? Pewnie że nie
Za miłe życzenia wielkie dzięki i oby się spełniły
Buziaki!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 17 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Podoba mi się reksiowa

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:05, 17 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Tak myslałam, musimy sie skrzyknąć, zaproszenie od Pszczółki mamy, terminy dogadamy i pojedziemy

Ooo to suuuuper I nie zapomnisz o mnie?

A ja dziś Tobie życzę Małgosiu spelnienia marzeń, tych wielkich i tych malutkich, tych ogrodowych ale przede wszystkim osobistych, dużo zdrówka i niecodziennych podroży)))))
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:45, 17 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Też mam takie marzenie co do soboty

Oby ta sobota była tak owocna jak poprzednia
Zaległe foty

A te puste prostokąty czekają na Ice Dance od Joli naszej kochanej)))))
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:35, 17 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Też bym bardzo chciała, cebule wprawdzie w tą sobotę wsadziłam, ale wiesz co się szykuje Mam nadzieje

Przeczytałam też o ograniczniku, jeżeli dobrze rozumiem, to chodzi o to, żeby wkopać na 50 cm w ziemię jakąś blachę, żeby ID utrzymać w ryzach, jako kostkę i np. żeby w buksy nie wchodziło. Dobrze myślę? Muszę zapamiętać na przyszły rok

Oczywiście, ze wiem
Fajnie, ze masz wsadzone cebule zazdro
Dobrze myślisz
Hirutkowy raj:)) 20:15, 17 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aha ... środkowy ma żurawki po prawo i lewo, potem kostki po jednej i po drugiej potem ??? i brzegowe graby?

Renia tak jak piszesz tylko co w pozostałe kwadraty? Mysłałam w dwa runianke,ale to juz wiosna ,reszta juz wiosn teraz za pozno na przesadzanie i juz mi sie nie chce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies