Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 11:36, 01 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

klon jesionolistny ,,Flamingo" jest piękny i zupełnie nie wymagający - jeśli mogę się wtrącić
oto on

Ireno, prosiłam kiedyś M., żeby mi zakupił, jak będzie koło szkółki przejeżdżał i przywiózł mi acer negundo 'Kellys Gold'. Świeci na złoto. Ten Twój pięknie na biało-różowo i wciąż mi się podoba. Ale teraz z jesionolistnymi klonami to już nie mam się gdzie podziać.
Ogrodnik mimo woli 11:32, 01 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zaraz się uspokoję..... muszę wziąć sie za pracę..i jedyne wyjście to wyłączyć się z Ogrodowiska.... oczywiście nie na stałe, tylko do wieczorka
Zbysiu po raz kolejny masz rację . Przemyślałam, katalpa zostaje, co najwyżej coś niskiego... ale to jeszcze przemysle.......
Foto ptaszków z bójki w karmniku totalnie nie ostre ..... sesji nie będzie. Trzeba czekać... aparat zawsze w pogotowiu.
Za to z nieba dzisiaj padał "suchy śnieg"... ale się skrzyło......
Szaszłyk jabłczany jest ok..... pomysł dobry, mają gdzie siedzieć...

Aniu, co tam jest oprócz jabłuszek?
Nasz przydomowy ogródek 11:21, 01 lut 2012

Do góry
Zbyszku, litości. Takie mrozy, a Ty siedzisz z gołymi stopami. Ciarki przechodzą mnie po plecach. Przesyłam Ci parę walonek w trosce o Twoje zdrowie.

Radosna twórczość Ani 11:18, 01 lut 2012

Do góry
Po dzieciach widać jak szybko czas leci. Wczoraj 31.01 moje obie córeczki miały urodzinki Jedna skończyła 6 latek a druga roczek Ciekawe czy za kilka lat będą się z tej zbieżności dat cieszyły Jeden wieczór mnie nie było a tu tyle ciekawych tematów.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 01 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Spirala jest bardzo trudna do zrobienia - jak się za jednego dwa lata temu to biedaczek przez całe lato nie odbił Mógł też zmarznąć w donicy

Powinien przydać Ci się ten artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/235-wlasne-topiary-w-ogrodzie

U siebie jednego formuję w spiralę - na razie dobrze mi nie wychodzi

dzięki Sebek z uwagą biorę się do czytania a wiosną do praktyki. Tobie całkiem nieźle wyszło, już widać spiralę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:58, 01 lut 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Irenko gdzieś w necie widziałam pokaz jak ciąc taki iglak ,jak znajdę podrzucę,Jak pamiętam to wstążkę się prowadzi spiralnie i pod na tnie

będę bardzo wdzięczna, bo planuję dużo więcej postrzyżyn. Sosny, inne jałowce, bukszpany, cisy itd. do tej pory się bałam, wycięłam tylko 1, ale teraz zaryzykuję

Czekam więc i pozdrawiam

a tu mam podcinane cyprysy Lawsona, powoli będę je kształtować w kule i ten duży jałowiec spróbuje ciąć w stylu bonsai
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 10:50, 01 lut 2012

Do góry
Wandziu,szukaj,szukaj,chetnie skopiuje.Żałuje tylko,że wtedy nie pogadałysmy,ale ten znajomy tak wsiąkł w ogród,ze nie można było go wyciągnąć.Jak pojechaliśmy do tej knajpki to juz nikogo nie było.Biedny miał w listopadzie wylew,a kilka dni temu mówił,że nie może doczekac sie do wiosny,żeby znowu jechać do ogrodu Szmitów.On jest maniakiem iglakowym,podchodził do kazdego drzewka,fotografował,a w szkólce to juz zupełnmie dostał oczopląsu.
Cieszę sie,że to forum przyciaga więcej znajomych ludzi,do przyjaznej atmosfery sie ciagnie.

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:47, 01 lut 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Masz 200 fiołków? I wszystkie inne? Nieprawdopodobna kolekcja, zwłaszcza dla kogoś kto ma ich tylko 12

Gabrielko, ano zebrało się tyle, sama nawet nie wiem kiedy. Około 200 - to jest stan na dzień dzisiejszy. Każdy inny. Ogromnie lubię te moje maleństwa. Teraz w zimie, wraz ze storczykami, są moim całym ogródkiem.
Skoro już o tym mowa, to pokażę dwa z moich dziewięciu zafiołkowanych parapetów

Favourite Child
Pogaduchy skowronków 10:42, 01 lut 2012

Do góry
Przyjdzie czas że znowu zakwitnę.

Ogród Ewy :) 10:42, 01 lut 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

..., przejście do drugiej części ogrodu już trochę się zmieniło, nie wygląda tak "nowo" i ma furtkę.

No trudno, napiszę : zazdroszczę Ci !!!!!!!!!!!
Ale w tym pozytywnym sensie zazdroszczę, bo ja też chciałabym mieć takie przejście..

Ha, mnie też to uczucie zazdrości, pozytywnej dopada w wielu ogrodach! Nie jesteś osamotniona

Dzidko, takie przejście można zrobić w większości ogrodów, trzeba tylko znaleźć miejsce. To budował mój M samodzielnie, a nie jest budowlańcem

A tak to wyglądało w 2008 roku.

Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 10:39, 01 lut 2012

Do góry

Pszczelarnia 10:31, 01 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewo, a ile tych klonów zamierzasz posadzić?

Wychodzi na to, że ok. 5-7. Zobaczymy po wizji lokalnej. Ale tych z podejrzeniem o choroby (mączniak) nie będę sadzić.

klon jesionolistny ,,Flamingo" jest piękny i zupełnie nie wymagający - jeśli mogę się wtrącić

oto on
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:24, 01 lut 2012

Do góry

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:06, 01 lut 2012

Do góry
Tosiek, ja wiem, że ty bywasz u mnie dość często i bardzo mi jest z tego powodu miło. Ja mam dostęp do laptopa cały czas, na pewno więc jest mi łatwiej. Co do storczyków, to należy ci tylko pogratulować, jeśli chcą powtórnie kwitnąć, bo doprowadzenie ich do kwitnienia to nie lada sztuka. Ja mam ich teraz około 50, ale kwitnie tylko 5. Reszta czeka, nie wiadomo na co, ale może gdy dni będą już dluższe, pobudzi je to do wypuszczania pędów.

Łucjo, witam po raz pierwszy i cieszę się, że w końcu się ujawniłaś. Widzę, że zainteresowały cię fiołeczki. No tak, właśnie one oraz storczyki to moj ogród domowy, który szczególnie zimą daje wiele radości. Mam już tych moich fiołeczków około 200 odmianowych i sporo NN. Właściwie stoją wszędzie, gdzie jest choć troszkę wolnego miejsca. Co do listków, to pogadamy na wiosnę, teraz nie jest pora na ich ukorzenianie, bo dni są krótkie, mało światła, a na parapetach chłodno. Ja zawsze ejestem otwarta na wszelkie wymiany

Elfik, witaj Damo z Kapustą! Tak, muszę przyznać, że twój sympatyczny post bardzo mnie dowartościował i od razu wprawił w dobry humor, a zarazem wywołał rumieniec na moich policzkach, nie mówiąc już o miodzie, który wlałaś w moje serce. Bo gdy ogrodnik dostaje pochwałę od ogrodnika, to jest ona niezwykle cenna i budująca.
No cóż, ja u ciebie także jeszcze nie byłam, choć ocierałyśmy się w różnych wątkach. Przyczyna jest prosta. Najpierw, poza kilkoma wyjątkami, odwiedziłam krótsze wątki, bo wiadomo, że jest to łatwiejsze. Natomiast dłuższe zostawiam sobie na wolny czas, kiedy to usiądę z kawką u boku i przejrzę dokładnie czyjś ogród w całości, delektując się wszystkim i wczytując.
Dziękuję, że zadałaś sobie trud kilkakrotnego pisania postu, bo jest to strasznie wkurzające, jak ci znika to, co piszesz pod wpływem emocji. Pozdrawiam słonecznie

Monteverde, faktycznie Zamio, a mam ich trzy, wyciągają się i pokładają, co nie wygląda dobrze. Postawiłam je w cienistych zakątkach mojego domu, bo podobno do takich miejsc się nadają. Ale jeden stoi blisko oka i też się wyciąga. Bez różnicy.
Co do fiołeczków, to mam ich około 200 odmianowych i kilkanaście NN. No i interesują mnie obecnie tylko odmianowe, bo na inne nie mam miejsca.. Gdybyś miała odmiany, ktorych ie mam, to chętnie się wymienię

asc, tak jak piszę wyżej u Ani monteverde, moje zamio też powyciągane. Nie zależy to u mnie od podlewania, bo raczej je przesuszam niż zalewam. Mimo to się kładą

Bogumiło
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 10:02, 01 lut 2012

Do góry

Róża "Chopin" 09:54, 01 lut 2012

Do góry
Tosiek napisał(a)

Piękna róża i pszczoła pięknie uchwycona. Miodzio!

Ogrodnik mimo woli 09:45, 01 lut 2012

Do góry
Zaraz się uspokoję..... muszę wziąć sie za pracę..i jedyne wyjście to wyłączyć się z Ogrodowiska.... oczywiście nie na stałe, tylko do wieczorka
Zbysiu po raz kolejny masz rację . Przemyślałam, katalpa zostaje, co najwyżej coś niskiego... ale to jeszcze przemysle.......
Foto ptaszków z bójki w karmniku totalnie nie ostre ..... sesji nie będzie. Trzeba czekać... aparat zawsze w pogotowiu.
Za to z nieba dzisiaj padał "suchy śnieg"... ale się skrzyło......
Szaszłyk jabłczany jest ok..... pomysł dobry, mają gdzie siedzieć...
Pogaduchy skowronków 09:42, 01 lut 2012

Do góry
Zbyszku,to jest nadzieja na szybką zimę......
Wiosnie dajemy czas do końca lutego,nie?
Tymczasem trochę radości.......

Pogaduchy skowronków 09:22, 01 lut 2012

Do góry
Na pocieszenie: "A gdy mróz w lutym ostro trzyma, tedy już niedługa zima..."

Trzymajmy sie razem - będzie cieplej

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:06, 01 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebku,czy ta begonię w donicy masz ze swojego siewu?

Nie - zawsze kupuję mnóstwo gotowych. W środku są trzy sadzonki.

Tak wyglądały świeżo po sadzeniu

Sadziłem je w połowie maja - a tamto zdjęcie jest z 26 czerwca - także rosną szybko

Ja też sadzę te begonie, to bardzo wdzięczne kwiaty, rosną dobrze w cieniu i na pełnym słońcu, wcale nie chorują. W tym sezonie zamierzam posadzić ich jeszcze więcej, no i muszę szczerze przyznać, że wpływ na tą decyzję miało oglądanie ich w Twoim ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies