Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Martek 00:24, 07 maj 2012

Sebek ty oceanie czerwony hmm))))))))
Ja od tyłu sobie pozwolę Zbyszku słuszna uwaga nikt tego nie dostrzega,że szukanie okazji często przebija podróż,a cena bardzo dobra ci się trafiła.Ja z begoniami miałam raz do czynienia,może dwa,ale kupiłam trudne odmiany na balkonie hodowałam i dużo zachodu przy nich było, zaprzestałam To jednak piękne kwiaty
Chciałam coś po swojemu skomentować,ale będę grzeczna .Bardzo sympatyczny upominek z tego kubeczka
Agacia 10:41, 07 maj 2012

Kubeczki wesołe, a zawartość też odpowiednia
Gardenarium 10:47, 07 maj 2012

Zaglądam Zbysiu, begonie tak się rozrosną, że za chwilkę będziesz pokazywał tekie wieeelkie jaskrawe plamy. Kiedyś tak mi urosły, że aż kulki zagaiły

Instagram Ogrodowiska
malwes 12:01, 07 maj 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Przepiękny...."zdolniacha" z twórczyni.
zbigniew_gazda 13:21, 07 maj 2012

Gosiu - pomysł na planowanie rabat to podglądanie rozwiązań na Ogrodowisku. Przestawiłem kilka stron do tyłu plan rabatki wzdłuż domu. Biorę pod uwagę opinie forumowiczów ale też staram się dobrać rośliny które przeżyją nasze ostre i mroźne zimy. Już wiem np. że żurawki żółte (Elektra) nie dają rady i dopiero teraz wypuszczają po zimie małe listki. Bukszpany te które są osłonięte ścianą domu jakoś się trzymają . Czyli trzeba brać pod uwagę najgorsze warunki zimowe jakie się mogą zdarzyć.

Danusiu - mam też nadzieję że begonie się pięknie rozrosną . Jak się ukorzenią to dostaną pokarm.

Marto - komentuj i nie krępuj się . Jak nie będziesz używać brzydkich wyrazów to będzie ok.
ana_art 13:26, 07 maj 2012

marysia_kielar napisał(a)

SW Biedronce od 12 maja maja być w sprzedaży duże begonie po 4,69--Begonia Gigantea

Haneczko, żeby tylko nie było jak z moimi łubinami z BIEDRONKI
https://www.ogrodowisko.pl/watek/508-moje-miejsce-na-ziemi?page=59

ja w ubiegłym roku kupowałam sporo cebul w biedronce, wszystko z nimi ok, teraz bukszpany na obwódkę, jeden sie nie przyjoł... a dla odmiany z 200narcyzów kupionych w ogrodniczym wyszło póki co 3sztuki. Nie ma co generalizować
ana_art 13:31, 07 maj 2012

Zbyszku begonie śliczne w ubiegłym miałam różowe w tym będę sadziła też czerwone
agata19762 14:08, 07 maj 2012

witaj Zbyszku
widzę, że sezon grillowy rozpoczęty...( u mnie też)
majówka udana
rabatki świetne....
fajnie mamy z tym obi...no nie???????
pozdrawiam serdecznie
Milka 14:52, 07 maj 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Wczoraj dokonałem zakupów begonii a dziś przy lekkim deszczyku poszły do ziemi. Trochę mnie porosiło
ale deszczyk majowy bardzo zdrowy.

Przymiarka

Szalejesz ciekawa jestem jaka ostateczna wersja układu begonii została dorodne
zbigniew_gazda 15:36, 07 maj 2012

Aniu i Agatko - pomimo trochę wyższych cen , też się przekonuję do sieciowych sklepów. Była niedogodność taka z begoniami , że w 6-paku były wymieszane kolory (biały , różowy , czerwony). Ale Polak potrafi i dałem z tym problemem szybko radę.

Irenko - tylko malutkich zmian dokonałem i praktycznie zostało tak jak ustawione.

Oj dała zima popalić. Magnolia ma tylko 2 kwiaty rozwinięte i 2 pąki.

Krysia robi przegląd - a może jeszcze coś zakwitnie ?

Kupiłem na próbę 1 szt trawy Kłosówka ( Holcus Mollis Variegata ) . Może kilka wsadzę na nową rabatę dla rozjaśnienia ? Danusia też ma takie i ciekawe czy posadzi tam gdzie robiła przymiarkę.
Tymczasem ma towarzystwo petunii.