Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Anna i Ogród 22:32, 11 sie 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zastanawiam się czy już mnie denerwuje to że mam tak naćtukane jeżówki na tej tylnej rabacie. Tu różowe, tu pomarańczowe, tu żółte i znowu różowe. Czy czasem nie powinnam wsadzić je wszystkie w jednym miejscu tak jak miało być pierwotnie.

Nie możesz dać wszystkich jeżówek razem. Powstanie jedna plama w kilku kolorach. Jeżówki dobrze wyglądają właśnie jak są posadzone z innymi roślinami niskimi trawami, tam masz tawuły może zmienić kolory. Ta fotka jest trochę blada i nie widać wyraźnie kolorów.
Moje też posadziłam byle gdzie w przyszłym roku będzie już widać jak posadziłam. Gorzej jak trzeba będzie wysadzać.

Tak jest dobrze.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:38, 11 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ja odnośnie wirusa, Aż boje się pisać aby nie zapeszyc. Staram się chodzić i moja rodzina z maseczka. Wróciłam z nad morza tam dopiero jest lekkomyślność. Może nie na plaży bo tam trzymają się rygorow,ale w mieście w jadłodajniach,lodziarniach. Gdzie tam dezynfekcja niektóre lokale nawet płynów do dezynfekcji nie mają. Zachowywanie odstępów to tylko w rozporządzeniach u ministra

Stado tępaków przyjeżdża i świat do nich należy. Tam sanepidu nie ma.
Nigdy nie wyjdziemy z tego wirusa. Oglądałam film z Włoch odnośnie wirusa, uważam, że każdy powinien go zobaczyć może zmieni zdanie czy wirus jest.

We wrześniu się zaszczepie przeciw grypie.

Pozdrawiam i zdrowia życzę wszystkim

W sercu Mazur podobnie. Ludzie żyją wakacjami. W restauracjach co prawda obsługa nosiła maseczki ale dezynfekcji stolika po każdym kliencie nie doszukałam się.
Ja przeciw grypie szczepię się już piąty rok z rzędu. Widzę zdecydowaną różnicę w znoszeniu infekcji w sezonie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:32, 11 sie 2020

Do góry
Ja odnośnie wirusa, Aż boje się pisać aby nie zapeszyc. Staram się chodzić i moja rodzina z maseczka. Wróciłam z nad morza tam dopiero jest lekkomyślność. Może nie na plaży bo tam trzymają się rygorow,ale w mieście w jadłodajniach,lodziarniach. Gdzie tam dezynfekcja niektóre lokale nawet płynów do dezynfekcji nie mają. Zachowywanie odstępów to tylko w rozporządzeniach u ministra

Nigdy nie wyjdziemy z tego wirusa. Oglądałam film z Włoch odnośnie wirusa, uważam, że każdy powinien go zobaczyć może zmieni zdanie czy wirus jest.

Elu ja najpierw obstawiałam 2 lata, ze potrwa bo na szczepionke nadzieję miałam, teraz obstawiam minimum 5 o ile nie na zawsze już. Szczepionki moga nie zadziałać bo skoro ktoś przechorował w kwietniu i jest chory ponownie pomimo przeciwciał w organizmie to już w szczepionke też nie wierzę, że zadziała....
Ludzie na urlopach wyłączają chyba całkiem myślenie, takie mam wrażenie widząc fotki na Fb
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:36, 11 sie 2020

Do góry
Przeczytałam u Sylwii o barwinku.
Ja bym dużo dała aby się go pozbyc. Z 3 doniczek mam go teraz wszędzie i rozrasta się na potęgę i zagłusza inne rośliny.
Barwinek kwitnie wiosna. Teraz raczej nie zakwitnie.

Pozdrawiam

Dziękuję Ci Elu za informację. W zasadzie to podobały mi się jego zielone zwisające pędy. Ładnie wygląda w doniczkach na parapecie.
Czyli należy go trzymać w ryzach
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 00:34, 11 sie 2020

Do góry
Przeczytałam u Sylwii o barwinku.
Ja bym dużo dała aby się go pozbyc. Z 3 doniczek mam go teraz wszędzie i rozrasta się na potęgę i zagłusza inne rośliny.
Barwinek kwitnie wiosna. Teraz raczej nie zakwitnie.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:29, 11 sie 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:41, 10 sie 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pelargonia kwiat doniczkowy niezawodny. U mnie przynajmniej doskonale rośnie mają mnóstwo kwiatów. Najlepiej rosną i kwitną w drugim roku. Muszą przezimować jeden rok jesienią ścięte i wiosna. Latem nie przerwanie bujnie kwitną.
Danusiu masz ładna kolekcje, piekne liście dwukolorowe.
Poza tym wystrój szklarenki bardzo ładny. Idę jeszcze dalej ogladac dawno nie byłam
Pozdrawiam
Ptasi gaj 11:48, 09 sie 2020

Do góry
Nie jest taki zimny Bałtyk co dzień jeden stopień przybywa. Zaraz idę na plażę mam kawałek powietrze stoi nie ma wiatru.
Ptasi gaj 09:35, 09 sie 2020

Do góry
Dzisiaj bardzo ciepło tylko morze chłodziło

Bardzo duże owoce róż jak rzodkiewki.

[/quote
Fajnie Ci.
pozdrawiam
Ptasi gaj 21:04, 08 sie 2020

Do góry
Dzisiaj bardzo ciepło tylko morze chłodziło

Bardzo duże owoce róż jak rzodkiewki.

Ptasi gaj 11:18, 06 sie 2020

Do góry
Fota z balkonu powietrze stoi. Zaraz wychodzę nie ma pośpiechu bo i miejsca dużo o to chodzi.

Ptasi gaj 21:02, 05 sie 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
Super. Patrząc na ten budynek wcześniej myślałam że gdzieś za granicą jesteś a to Polska.

Aniu u nas są super domy wczasowe i hotele. Tylko mieć pieniądze.
Ptasi gaj 16:10, 05 sie 2020

Do góry
Jestem teraz na plaży na środkowym wybrzeżu w Rogowie

Taka plaża szer ok 200 metrów bardzo czysta, lekka bryza

Ptasi gaj 11:15, 05 sie 2020

Do góry
Jestem tutaj piękna pogoda wczaraj i dziś

Ogród zapachów u Jasi 15:28, 04 sie 2020

Do góry
Witam Jasiu

Pięknie to wszystko wygląda

Pozdrawiam

Ogrody bylinowe już tak mają, że czarują kolorami .
Pozdrawiam cieplutko

Kwiaty we włosach 21:58, 03 sie 2020

Do góry

Witam Gosiu

Czy to jest aster? Bo mam zamiar go kupić i chciałabym wiedzieć czy jesteś z niego zadowolona.

Jestem na wypoczynku i tak zaglądam co się dzieje

Pozdrawiam

Elu to rozchodnik, dużo mi się namnożył na rabatach.
Udanego wypoczynku i uważaj na siebie.Ja urlop po 17 sierpnia.Pozdrawiam cieplutko i deszczowo, bo u nas dziś cały dzień pada.
Kwiaty we włosach 18:30, 31 lip 2020

Do góry

Witam Gosiu

Czy to jest aster? Bo mam zamiar go kupić i chciałabym wiedzieć czy jesteś z niego zadowolona.

Jestem na wypoczynku i tak zaglądam co się dzieje

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:19, 30 lip 2020

Do góry
Witam Basiu

Jak tobie się udaje takie pomidory wyhodować bez chorób
U mnie zaraza ziemniaczana nawet pod folia.
Jestem nad morzem

Pozdrawiam

Witaj Elu

u mnie w tym roku pomidory nie za bardzo ,bo póżno posadzone ,pierwsze zmarzły.Bez zarazy może dlatego ,że nie nawożę? podlewam raz na jakiś czas a porządnie i zawsze rano i nie moczę liści

Elu miłego wypoczynku życzę..jak wrócisz daj znać to wyslę paczuszkę

jeżówki kwitną.. raj dla motyli
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:17, 30 lip 2020

Do góry
Witam Basiu

Jak tobie się udaje takie pomidory wyhodować bez chorób
U mnie zaraza ziemniaczana nawet pod folia.
Jestem nad morzem

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:53, 26 lip 2020

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Jak długo będziesz odpoczywać i gdzie - jeśli to nie tajemnica

Dam znać jak już będę na miejscu. Idę zaraz spać bo nie wstanę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies