Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje roślinki 11:30, 28 mar 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego ,Maju ,niech się spełnią Twoje marzenia

Moje poletko 11:25, 28 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Witam wszystkich.
Właśnie obejrzałam prognozę pogody na najbliższe dni.No cóż,trzeba przetrzymać
Ale żeby nie wpaść w schize trochę różu.Wszystkie fotki z ubiegłych lat gdy zaczynałam ogrodowe szaleństwo czyli czas prób i błędów

pięknie utrzymana tonacja, różowo
Moje roślinki 11:19, 28 mar 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Dziś trochę popracowałam w ogrodzie.Było sadzenie,podlewanie,sprzątanie,dopieszczanie rabat.I pozbyłam się uciążliwej kępy barwinka,który wszędzie się chciał rozrastać.Był tak mocny,że prawie godzinę z nim walczyłam i wygrałam

Kilka dzisiejszych fotek

Witaj Maju! Pięknie u Ciebie byliny wychodzą .U mnie na razie tylko krokusy ,a inne jakoś opieszale pokazują się nad ziemia ,ale u mnie chyba chłodniej ,wszystko spóźnione.Pozdrawiam
Miało być inaczej 11:16, 28 mar 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, widzę, że Ty też jesteś na etapie krokusików .
Strat u mnie też wiele

Tak.... każdy ma swoje ulubione rośliny i chyba takie straty bolą najbardziej ..... chociaż szkoda każdej roślinki..... Ja mimo podziwu dla wielu, nie koniecznie kupuje je do siebie, bo wiem że maja małą szansę przetrwać zimę. Dzisiaj oglądałam w sklepach lilie.... ale z orientalnych zrezygnowałam.... mimo że są piękne.... wzięłam tylko kilka azjatyckich na pocieszenie.... te będą rosły na pewno

bardzo udane zakupy powstanie liliowy raj, a biały kolor pasuje do wszystkiego, bo tak naprawdę widzenie kolorów to iluzja
Moje roślinki 11:14, 28 mar 2012

Do góry
Maju ! ale ze mnie gapa! Wszystkiego czego zapragniesz Kochana! Niech Ci się darzy w miłości i spokoju!
Ogród na skraju sadu 11:11, 28 mar 2012

Do góry

cudo, jestem pod ogromnym wrażeniem
Moje poletko 11:06, 28 mar 2012

Do góry
Wczoraj wspominałam ,o nierównościach na mojej działce.Właśnie znalazłam fotki co się u mnie dzieje na jednej części,jak popada trochę za mocno

a na drugiej jest ok,i można podłubać
Ogrodnik mimo woli 11:00, 28 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kochani, ja zamawiałam dla wszystkich przyjaciół, znajomych, rodziny i siebie... czyli dla wszystkich chętnych.... przyjechało dziś.........
Tragikomedia w trzech odsłonach....
Odsłona pierwsza....udało się kierowce naprowadzić do nas....trochę się pogubił.....Piesio uważnie obserwuje co się dzieje.....pierwszy ogrodowy kontroler

Odsłona druga
...tak wiało, że mieliśmy problem z wyładunkiem...to była walka.... a piesio liczy doniczki.....

Odsłona trzecia..posegregowane na odmiany i początek dzielenia na zainteresowanych.........

I tu następuje odsłona czwarta...... nie zdjęliśmy z paki jeszcze 5 doniczek....ciężarówka pojechała w siną dal....... na szczęście wzięłam telefon do kierowcy... szybka akcja gdzie się spotkać i synuś pojechał na spotkanie i odbiór tego co się zapomniało w tym ferworze walki z czasem i watrem zabrać .... S. jeszcze nie dzwonił...a brak wiadomosci od dziecka, to w tym wieku dobra wiadomość...czyli wszystko jest OK>

oho, rododendronowe tornado!! ale tu duże okazy
Moje roślinki 10:58, 28 mar 2012

Do góry
No to musimy to opić , ja też
Ogród irci 10:39, 28 mar 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Irciu, ja też Ci gratuluję i życzę setek, kolejnych setek

Agnieszko - bardzo dziękuję za życzenia i ten cudny błękit
Co to za roślinka? Jest śliczna!!!!!!

Chyba floks szydlasty

Moje poletko 10:33, 28 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich.
Właśnie obejrzałam prognozę pogody na najbliższe dni.No cóż,trzeba przetrzymać
Ale żeby nie wpaść w schize trochę różu.Wszystkie fotki z ubiegłych lat gdy zaczynałam ogrodowe szaleństwo czyli czas prób i błędów

Ania i róże i cała reszta :) 10:25, 28 mar 2012

Do góry
Serdecznie Wam dziękuję

Mój kawałek raju 10:23, 28 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj jestem na wyjeździe, w starym ogrodzie, pełno krokusów ,przebiśniegów kwitnie, tylko jakiś sąsiad miał balangę i na wywalał mi na ogród butelek po wódce, świństwo same litrówki, nie dziwię się,że po takiej wypitej ilości zapomniał gdzie ma kosz na śmieci. Jutro będą zdjęcia, wracam późnym wieczorem, ale postaram się wejść na Ogrodowisko

A teraz pobuszuję u Was
Moje roślinki 10:23, 28 mar 2012

Do góry
Ciekawa jestem teraz, czy tylko dzień i miesiąc urodzenia mamy taki sam

Spełnienia marzeń
Trawa pampasowa - Cortaderia selloana 09:56, 28 mar 2012

Do góry
Myślę, że trzeba przyciąć, wtedy wyrosną same młode listki. Stare i tak by źle wyglądały latem.
Ja jednak mam obawy co do sadzenia jej w naszym klimacie, sprawia dużo problemów.

Ale ładna jest - to fakt.

Pogaduchy skowronków 09:45, 28 mar 2012

Do góry
Miłego słonecznego!Żeby firanki szybko wyschły!
Ogródek Hanusi po zimie 09:41, 28 mar 2012

Do góry
Na parapecie fiołki przed wielkim kwitnieniem
1.Emiliano-
2.Ania-Monte-

......a na stole wiosenny bukiet

Cały rok w ogrodzie 09:34, 28 mar 2012

Do góry
Jesienią kupiłam paczkę przecenionych irysów cebulowych,nie miałam do nich przekonania ,ale posadziłam ,gdy zakwitły ,zakochałam sie w nich ,są piękne i delikatne,napewno będę miała ich więcej w przyszłosci ,kwitną zaraz po przebiśniegach ,kiedy jeszcze w ogrodach jest dość smutno i pusto,takie maleństwa a daja tyle koloru

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:21, 28 mar 2012

Do góry
Oki, przygotowałam pole manewrów

Dolina Tęczy 09:06, 28 mar 2012

Do góry
Ach no...czasem tak bywa :/ Ale chyba w końcu sprecyzowałam swoje plany co do mebla wypoczynkowego na tarasie
Bo już od dawna myślimy też o skrzyni do której możnaby było chować poduszki - i tak sobie pomyślałam, że zaprojektuję taką drewnianą sofę na skrzyni, niską, szeroką, z krótkim oparciem, wyłożę ją obszytymi gąbkami (na siedzisko, które będzie jednocześnie klapą od skrzyni) a na oparcie dam poduchy - coś w tym stylu :

tylko na skrzyni - jak tu:

i Mąż mi zrobi sam - pod wymiar jaki nam akurat w to miejsce na taras pasuje

W sklepach nie mogę nic znaleźć sensownego a jak już coś mi się zaczyna podobać to cena kosmos

A my chyba lubimy sobie tak pocudować
Maż tylko zapytał:
- Mogę najpierw skończyć skarpę? haha

No i teraz zacznę się rozglądać za jakimiś tkaninami - Aniu może Ty mi podpowiesz, gdzie u nas jakieś fajne takie grubsze materiały można dostać na uszycie tych poduch i siedzisk?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies