Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AniaDS 10:38, 28 mar 2012

Ujrzałam tam piękny mak wśród liliowych zakupów
Milka 11:16, 28 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, widzę, że Ty też jesteś na etapie krokusików .
Strat u mnie też wiele

Tak.... każdy ma swoje ulubione rośliny i chyba takie straty bolą najbardziej ..... chociaż szkoda każdej roślinki..... Ja mimo podziwu dla wielu, nie koniecznie kupuje je do siebie, bo wiem że maja małą szansę przetrwać zimę. Dzisiaj oglądałam w sklepach lilie.... ale z orientalnych zrezygnowałam.... mimo że są piękne.... wzięłam tylko kilka azjatyckich na pocieszenie.... te będą rosły na pewno

bardzo udane zakupy powstanie liliowy raj, a biały kolor pasuje do wszystkiego, bo tak naprawdę widzenie kolorów to iluzja
EPODLAS 11:44, 28 mar 2012

Agnieszko moje lilie czekają w piwnicy na wsadzenie. Kiedy zamierzasz wsadzić swoje do gruntu. Nie mam doświadczenia z liliami, to moje pierwsze.
Mala_Mi 12:34, 28 mar 2012

Odpowiem Ci za Agnieszkę..ja tam wsadzam cały rok nawet i zimą I roną.

Agnieszko w tej kupce na końcu sąTwoje
AgnieszkaBK 19:31, 28 mar 2012

Martek napisał(a)
Kupujemy delikatne rośliny bo gdyby każdy miał w ogrodzie kaczeńce,stokrotki i maki to byłoby nudno

Oj Marto.... mogłaś wcześniej powiedzieć, że maki są nudne.... bo właśnie jednego kupiłam i co z nim teraz zrobić
AgnieszkaBK 19:34, 28 mar 2012

monteverde napisał(a)
Agnieszko udany zakup wstawiłaś do Irci płomyka jak się nazywa ta variegata? czy to Blue Moon

Aniu, niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć...... kupiłam go jako byliny mix ..... ale może ktoś będzie wiedział i nam podpowie
AgnieszkaBK 19:38, 28 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Ujrzałam tam piękny mak wśród liliowych zakupów

Właśnie go zauważyłam w sklepie i oczywiście nie potrafiłam sobie odmówić..... może wiesz Aniu coś na jego temat..... zastanawiam się czy mocno się rozrasta.
AgnieszkaBK 19:43, 28 mar 2012

irena_milek napisał(a)

bardzo udane zakupy powstanie liliowy raj, a biały kolor pasuje do wszystkiego, bo tak naprawdę widzenie kolorów to iluzja

Irenko, staram się kupować tylko to, co ewentualnie będę miała gdzie posadzić.... a w takich kolorach łatwo będzie z czymś skomponować Więcej rabat nie jestem w stanie obrobić, więc na razie mogę dosadzać na te które już są ..... tylko że wolnego miejsca na nich malutko
AgnieszkaBK 19:51, 28 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko moje lilie czekają w piwnicy na wsadzenie. Kiedy zamierzasz wsadzić swoje do gruntu. Nie mam doświadczenia z liliami, to moje pierwsze.

Bożenko, ja tak samo jak Ania asc wysadzam lilie kiedy tylko da się je wsadzić w ziemię. Kiedyś myślałam, że są to kwiaty trudne w uprawie, ale okazało się, że jest inaczej. Ja w większości sadzę lilie azjatyckie, bo nie wymarzają... ale mam też trochę innych. Bożenko, u ciebie też na pewno będą pięknie rosły i kwitły
AgnieszkaBK 19:54, 28 mar 2012

asc napisał(a)
Odpowiem Ci za Agnieszkę..ja tam wsadzam cały rok nawet i zimą I roną.

Agnieszko w tej kupce na końcu sąTwoje

Aniu, bardzo się cieszę i jeszcze raz dziękuję za to, że zajęłaś się tym wszystkim i poświęciłaś na to tyle swojego czasu i włożyłaś tyle wysiłku