Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

abiko 09:15, 28 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
I jeszcze nas trzyma to wrażenie i spać nie możemy. A ja jutro musze wcześnie wstać bo o 9:00 musze być w Krakowie, a to już rzut beretem od Ciebie
O widisz, szkoda, że nie wiedziałam bukszpany byś nam przywiozła
jotka 09:17, 28 mar 2012

Pozdrawiam pracownicę "bazy przeładunkowej" i życzę miłego dnia
A na wspomnienia zdjęcia krokusów ułożonych w promyki buzia mi się śmieje
Mala_Mi 09:50, 28 mar 2012

abiko napisał(a)
Hahaha Ania a te 5 zapomnianych to pewnie moje)

Jedno i twoje .....to były Helsinki
Ale już odzyskane Dobrze, że jeszcze raz robilismy porzadek.....i było szczęście w nieszczęściu, bo gdyby nie ten wiatr, to rh pozostałyby się na parkingu do dzisiaj... bo wczoraj miałam jechac na gimnastyki. Ale tak wiało i wywracało doniczki, ze stwierdziliśmy nigdzie nie jadę i robimy porzadek od razu dzieląc na kupki, co i komu..... a tu ZONG...brak 5 szt.
Mala_Mi 09:53, 28 mar 2012

jotka napisał(a)
Pozdrawiam pracownicę "bazy przeładunkowej" i życzę miłego dnia
A na wspomnienia zdjęcia krokusów ułożonych w promyki buzia mi się śmieje

Każdy promyk miał być w innym gatunku... ale albo ja nie widze róznicy w niektórych promykach....albo pomyłka w zakupionych cebulkach. Niestety to było w czasach, że jeszcze niczego nie zapisywałam...i już nie dojdę kto mi tak sprzedał...... każdy promyk i tak cieszy
hanka_andrus 09:59, 28 mar 2012

Świetny pomysł! Chyba z nowych nasadzanych jesienią coś trzeba pokombinować......
Milka 10:55, 28 mar 2012

asc napisał(a)

aleeeee śliczne....,te białe przypadły mi do gustu

Białe są faktycznie śliczne, bo takie sniezno białe ...i jak wszystkie rozkwitną to jest bajka

Dziekuje moim wszystkim gościom i przepraszam , że jestem tak małomówna..ale naprawdę nei mam czasu, ale przynaję sie, że zaglądam do siebie na wątek by poczytać co tam słychac na Ogrodowisku.
Obiecuję, że u Was nadrobię wszystkie zagległości
Może to głupio zabrzmi. ale jesteście moje najfajniejsze koleżanki

i to jest piękne, co napisałaś!!! i my wirtualne, a takie fajne
Milka 11:00, 28 mar 2012

asc napisał(a)
Kochani, ja zamawiałam dla wszystkich przyjaciół, znajomych, rodziny i siebie... czyli dla wszystkich chętnych.... przyjechało dziś.........
Tragikomedia w trzech odsłonach....
Odsłona pierwsza....udało się kierowce naprowadzić do nas....trochę się pogubił.....Piesio uważnie obserwuje co się dzieje.....pierwszy ogrodowy kontroler

Odsłona druga
...tak wiało, że mieliśmy problem z wyładunkiem...to była walka.... a piesio liczy doniczki.....

Odsłona trzecia..posegregowane na odmiany i początek dzielenia na zainteresowanych.........

I tu następuje odsłona czwarta...... nie zdjęliśmy z paki jeszcze 5 doniczek....ciężarówka pojechała w siną dal....... na szczęście wzięłam telefon do kierowcy... szybka akcja gdzie się spotkać i synuś pojechał na spotkanie i odbiór tego co się zapomniało w tym ferworze walki z czasem i watrem zabrać .... S. jeszcze nie dzwonił...a brak wiadomosci od dziecka, to w tym wieku dobra wiadomość...czyli wszystko jest OK>

oho, rododendronowe tornado!! ale tu duże okazy
Milka 11:03, 28 mar 2012

Aniu, jesteś wielka!!!!!!
AniaDS 11:13, 28 mar 2012

To prawdziwa rododendronowa inwazja
Zuza 11:37, 28 mar 2012

Aniu ale czad! No to jednak świat jest bardzo mały!
Na te tamarindosy się siora moja uparła. Jej są jeszcze Eskimo i chyba catawbiense (czy jak to się piszę) white.
Dzisiaj własnie rano byłyśmy z siostrą na giełdzie kwiatowej i jej opowiadam sytuację i sięstrasznie śmiała- pytała oczywiście czy ładne
Zatem oficjalnie w Twoim wątku bardzo dziekuję umożliwienie realizacji tego zamówienia Jak tylko moje cudeńka do mnie dotrą (nie wiem kiedy bo nie wiem na czym stanęło z transportem) to wrzuce fotki.