Nie,to nie ja prosiłam o pokazanie.Ja też kupiłam sadzonki truskawek 'Elan'w sklepie Florini,ale nie wiem co się stało nagle zaczęły więdnąć,chyba przelałam...Czy jeszcze je uratuje?
Cisy, które były wąskie a wysokie posadziłam jako tło dla róż, są przed nimi. Rabat już zaczęła się poszerzać, tzn, zdzieram z niej darń. Dalej w prawą stroną planuję choine kanadyjską i serba.
Maleństwa, ale trudno takie maja rosnąć i już. I właśnie jak posadzę choiny to między cisem a nimi powstanie przestrzeń, w której wstawiłabym lustro, zamontowane na drewnianym ogrodzeniu może.
Ale czy to nie jest po prostu szara pleśń? Zdjęcie faktycznie jest nieostre ale wydaje mi się że widzę i szary nalot u podstawy pąka. Miedzian 50 WP - nawet 2 * w tygodniu i po tygodniu - jeszcze raz.
Środek dozwolony w uprawach ekologicznych.
Witajcie
Beta dalej mam zielone przed oczami ale jeszcze nie zidentyfikowałam co to
dziękuje za odwiedziny Pani Danusiu- jak miło że i Pani u mnie zagościła Ogród Pani to dla mnie marzenie ale niestety nie do osiągniecia, ilekroć go oglądam tym bardziej sie o tym przekonuje . zastosowałam się do porady i mój planik ma teraz 5 wiśni, pod nimi jakies czerowne krzewinki, ale dalej nie wiem co posadzić koło nich, coś by mi pasowało żółtego zeby było kolorowo, moze trzmieliny albo jeszcze coś innego? ale żeby w zimie tez coś ze śniegu zielonego wyglądało
Co zrobić jeszcze z tym słupem, na razie jest tam pnąca róża tylko musze jej lepszą podporę zrobić, czy moze wsadzic tam coś innego?
Muszę zniechęcić wszystkich do zakupów pod tym adresem http://sklep.szkolka.radom.pl/category/gospodarstwo-szkolkarskie
To co wczoraj otrzymałam, to oszustwo! Proszę zobaczyć jaka informacja jest podana przy zakupie żurawki http://sklep.szkolka.radom.pl/zurawka-lime-marmalade-heuchera-hybrida-lime-marmalade.html . Podają pojemnik C2, czyli 2 litrowy i tu nie oszukują, bo taki otrzymałam, ale żurawka została posadzona do niego chyba tuż przed wysłaniem. Nie ukrywam, że zakupiłąm licząc na dorodne okazy, bo żurawka w C2 rzadko się trafia. Pozostałe rośliny na trzy z plusem. Tylko kocimiętka i powojnik Arabella wyglądają na takie co rosną w swoich pojemnikach wystarczająco długo. Cisy repandens miały być wg opisu od 5 do 15 cm, ale ja się załapałam chyba na same 5 cm.
Witaj Zuzanko,
też jesteś nowa...
Przeleciałam wątek...oj szykuje piękny ogród patrząc po rozmiarach roślin, ja sadziłam malutkie...
Miałam w planach spirale do przedogródka, potrzebowałam dwóch,ale bałam się czy nie przedobrze...,a cena mi pomogła wybrać .
Spirala to zapewne tuja szmaragd, one najczęściej dostępne
moja tujka bedzie na tej ścianie obok wykusza i tylko jedna - taki akcent na tle białej ściany
tylko nie wiem co po bokach i do wykopania są te na zdjeciu
Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.
Małgosiu, myślę że 2 lata, to już czas na zmianę ich miejsca i selekcję cebulek. Trochę to znowu dodatkowej pracy, ale podręczniki (a teraz net) tak radzą).
Tak a pro pos to zastanawiam się czy ktoś jeszcze szpera po książkach, czy wszyscy tylko wiedzy szukają w necie? Ja uwielbiam szelest kartek, dotyk dobrego papieru, zapach farby drukarskiej, ...
Też mam taką, a raczej miałam... Po dwóch latach intensywnego użytkowania nie wygląda już tak lśniąco-błyszcząco, w ogóle nie wygląda
Miłego taczkowania
Wszystkiego co sobie wymarzysz najlepszego, najpiękniejszego, najwspanialszego i w ogrodzie i w reszcie "życia" niech Ci się spełni!!! Ślę najszczersze, z samego serducha życzenia imieninowe Marzenko !!! Duuuuużo buzioli!