Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 15:44, 25 kwi 2012

magnolia napisał(a)
a może berberysy Admiartion jako bordo pod hakuro?
np. zamiast żurawek a w tle carexy?
magnolia 15:47, 25 kwi 2012

tak
abiko 15:48, 25 kwi 2012

magnolia napisał(a)
A tawuły gdzieś jako taki akcent- bliźniaki
bliźniaki tawuły, podobają mi się
magnolia 15:48, 25 kwi 2012

ale pamiętaj że nie widzę sąsiedztwa, nie wiem gdzie całość dajesz, więc miej to na uwadze- myślę o hakuro
abiko 15:51, 25 kwi 2012

magnolia napisał(a)
ale pamiętaj że nie widzę sąsiedztwa, nie wiem gdzie całość dajesz, więc miej to na uwadze- myślę o hakuro
Tak wiem, zrobię dziś zdjęcia tak aby było widać okolicę. Zmykam po maluchy

Tak to wygląda obecnie, rabata plewi sie dość powoli, bańki mamy zamiar wkopać w długi weekend. Po lewej stronie są róże, mają być pnące a przed nimi 3 lawendy. Dalej rabata typowo jednoroczna, przynajmniej na razie

noemi 21:58, 25 kwi 2012

Jestem Agnieszka, zaraz Ci przygotuję ściągę na zawijasek
noemi 00:19, 26 kwi 2012

Ściąga nr 1 :
proszę przeczytać od deski do deski :

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=zawijasek&search_in=posts&commit=Szukaj

Ściąga nr 2:

Syla pokazywała mi jak sadzić , ja nie miałam sadzonek w doniczkach, tylko takie wykopane z gruntu i ciężko było je tak poustawiać , ale daję to jakiś obraz jak to powinno być, ja sadziłam prawie jeden obok drugiego, bo moje sadzonki były chude ... powodzenia! ... jak będziesz miała jakieś wątpliwości to daj znać.

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=dla+madzi&search_in=posts&commit=Szukaj

abiko 08:49, 26 kwi 2012

noemi napisał(a)
Ściąga nr 1 :
proszę przeczytać od deski do deski :

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=zawijasek&search_in=posts&commit=Szukaj

Ściąga nr 2:

Syla pokazywała mi jak sadzić , ja nie miałam sadzonek w doniczkach, tylko takie wykopane z gruntu i ciężko było je tak poustawiać , ale daję to jakiś obraz jak to powinno być, ja sadziłam prawie jeden obok drugiego, bo moje sadzonki były chude ... powodzenia! ... jak będziesz miała jakieś wątpliwości to daj znać.

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=dla+madzi&search_in=posts&commit=Szukaj

o matko...ściągi po północy idę czytać..o d deski do deski, dziękuję Neomi
abiko 09:31, 26 kwi 2012

Cisy, które były wąskie a wysokie posadziłam jako tło dla róż, są przed nimi. Rabat już zaczęła się poszerzać, tzn, zdzieram z niej darń. Dalej w prawą stroną planuję choine kanadyjską i serba.

Maleństwa, ale trudno takie maja rosnąć i już. I właśnie jak posadzę choiny to między cisem a nimi powstanie przestrzeń, w której wstawiłabym lustro, zamontowane na drewnianym ogrodzeniu może.
magnolia 13:17, 26 kwi 2012

te ostatnie zdjęcia są od wejścia? To widzicie jak wchodzicie na posesję?

Ładne to jest, podoba mi się bardzo widok na tę skarpkę małą, po jej bokach już na górze coś się dzieję, może przy schodach troszkę będzie wyższe. Zostaw to otwarte, tzn z trawą, jak jest, nie zamykaj okrągłą rabatą, ani czyms takim. Sama rysowałam Ci tam zamkniętą rabatę, ale nie widziałam tej perspektywy, zakładałam że tam jest jakieś ogrodzenie
Za hakuro jak pójdą bańki, to pod tarasem będzie płasko, ziemia/żwir/kora? czy coś tam musi być stać?- wtedy trzebaby zamaskować. Jak pusto to troszkę przesłonić, nie szczelnie do samej góry- może niskimi cisami czy berberysami Red Carpet