nika z weną kiepsko a do tego jeszcze gościa przez cały tydzień mamy to nawet nie ma jak się wieczorami odizolować i pomyśleć trochę.
Maju no na szczęście u mnie bez bąbli się obyło ale za to zakwasy są
Przedstawiam moje bukszpany to inspiracja nasadzeniami Danusi bo jakiś rok temu trafiłam na stronę z utworzonymi ogrodami i tak mi się to spodobało że nieudolnie przeniosłam do siebie. Dostałam wtedy bukszpany od teściowej i wogóle nie miałam pojęcia co z nimi zrobić. Powiem więcej wtedy mi się wogóle nie podobały...no ale jak dała... Jesienią chciała mni jeszcze dać większego ale powiedziałam że nie chcę, o ja głupia! Trzeba będzie się przeprosić i brać jak najszybciej żeby jakiejś sąsiadki nie obdarowała
Wszystkie czekają w kolejce na cięcie, niestety sekatorem bo innego sprzętu nie mam.
W ubiegłym roku kupiłam niską dalię i udało mi się przechować bulwy.W piwnicy zaczęła wypuszczać listki i włożyłam ja do donicy.Jest już taka i ją ciągle zmniejszam{szczypię}.Kolorek jak obok - czysta biel.
na zakończenie nowe miejsce ławeczki - nie przydała sę podczas sobotnich prac....
muszę kupić poduchy (bo ja taka zdolna jak Ana nie jestem) i mogę od czasu do czasu klapnąć mam nadzieję....
Dziękuję wiem o istocie sprawy tylko skąd większe ,a raczej szersze butelki ?Przecież nie 3 litrowe ?Może po prostu w jakieś doniczki by włożyć Bogusiu? Ja nie wiem czy moje lilie orientalne przezimowały .Zostawiłam je bez okrycia ,rzuciłam tylko trochę przeleżałego obornika ,który jakieś ciepło daje ...?)))))
Nie wiem czy norniki się nie dobrały to również się wkrótce okaże.Ale kupiłam pełne orientalne,zapachu z nich raczej domyślam się nie będzie jak nie ma pręcików ...?Jednak widziałam u kogoś i są ładne -zobaczymy .
Widziałam też piękne lilie duże różowe z obwódką zieloną ,ale nie kupiłam i pewnie już śladu po nich chociaż tanie nie były .
Tak jak drzewka karłowe - nie ma ani jednego I hortensje jak świeże bułeczki poszły w dwa dni ;(
Naprawdę lecę do kuchni ,ale potem zajrzę
Właśnie w te 3 l wkładałam 2 cebule,jest lepiej,więcej mają miejsca.Przysypane ziemia są zupełnie niewidoczne. Tez nie wiem jak przezimowały,mam różne,najwięcej w kolorach biało-rózowo-liliowych,mniej zółto-pomarańczowych.Pełnych nie mam,widziałam cebule,ale kwiaty nieciekawe,Twoje są piękne,ale takich nie spotkałam.Też zaglądam z kuchni....
...i muszę się spieszyć....bo praca czeka,samo się nie zrobi.
To taka prowizorka z niewielkiego kawałka odpadów. Potrzeba by było trochę więcej tego i chyba mniejsze kawałki. A co do wiatru to dziś jest dość spory i nie rozwiewa
Ja chyba muszę iść na odwyk od ogrodowiska,
bo mnie mój M z domu eksmituje a w najgorszym wypadku dostęp do kasy odetnie,
oczywiście nie wytrzymałam i sobie musiałam kupić kilka pięknotek
Kolorystyka poz liliowcem umiarkowana - odcienie granatu i biel, a liliowiec to taki akcencik
no i żebym się nie pogubiła w tym co kupuję to sobie zamówiłam też takie cosik
przecież jak mój M zobaczy ile nazamawiałam (oczekuję też na trawy od Mariusza
to zawału chłopina dostanie, bo strach pomyśleć co ja zrobię jak już będę miała ten mój ogród !
Całą kasę na niego przepuszczę!
Mam takie coś
Zaraz przy bramce mąż chce zrobić z kostki wjazd pod tą góreczkę i za słupem schować kosz na śmieci. Nie będzie on jednak całkiem zasłonięty, dlatego też chcieliśmy tam coś posadzić co by zasłaniało brzydkie widoki. Czy ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? I jak zagospodarować resztę tej wnęki? Jej wielkość to mniej więcej 1 metr x 3 metry.
Irenko, to są kulki przeze mnie wykulkowane . A te pozostałe, takie równiutkie, to ikeowe...
A doniczki kuszą, to prawda Jadę dziś znowu, może coś dokupię... Tylko kasy na rośliny do tych donic za chwilę zabraknie. A sezon hortensjowy jeszcze się nawet nie rozpoczął...
I dłuuugo potem efekt prawie końcowy - posadzone bukszpany. Część w nowych donicach, a część w ubiegłorocznych, z technorattanu. Przepraszam za tło, ale zdjęcia robione przed chwilą w garażu:
co ty Agnieszko narzekasz perfekcyjnie zrobiłaś kulki a ja też mam takie donice całe 2
jej, teraz się boje, jak mnie pójdzie; będę strzyc nożycami, to może mniejsze szkody będą
w kwietniu już będą dorodne fajnie będzie na żywo je podziwiać