Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój przyszły ogród 15:37, 20 mar 2012

Do góry
Jeśli o ten okrąg to może tak:

tylko rh woli raczej kwaśne podłoże i korę.
Ogród coli 15:28, 20 mar 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:17, 20 mar 2012

Do góry
ell napisał(a)

tak czasami lubie wracać do początków wątku i tu mi podoba się bardzo ta łączka
W cieniu - zacieniona 15:15, 20 mar 2012

Do góry
takie grubaski wychodzą
ogrodoweimpresjejolki 15:11, 20 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)

witam w pierwszy dzien wiosny!

a marzanna utopiona??

Witaj moja wiosenko
Dzisiaj ja robiłam za Marzannę Wychodziłam to swieciło słonko a wracałam juz w deszczu. Wygladam jak zmokła kura, a lbo jak wyciągnięta z wody Marzanna ...

przesliczna dekoracja Jolu
Ogródkowy chaos u monitki 15:00, 20 mar 2012

Do góry
nika z weną kiepsko a do tego jeszcze gościa przez cały tydzień mamy to nawet nie ma jak się wieczorami odizolować i pomyśleć trochę.

Maju no na szczęście u mnie bez bąbli się obyło ale za to zakwasy są

Przedstawiam moje bukszpany to inspiracja nasadzeniami Danusi bo jakiś rok temu trafiłam na stronę z utworzonymi ogrodami i tak mi się to spodobało że nieudolnie przeniosłam do siebie. Dostałam wtedy bukszpany od teściowej i wogóle nie miałam pojęcia co z nimi zrobić. Powiem więcej wtedy mi się wogóle nie podobały...no ale jak dała... Jesienią chciała mni jeszcze dać większego ale powiedziałam że nie chcę, o ja głupia! Trzeba będzie się przeprosić i brać jak najszybciej żeby jakiejś sąsiadki nie obdarowała

Wszystkie czekają w kolejce na cięcie, niestety sekatorem bo innego sprzętu nie mam.
W cieniu - zacieniona 14:53, 20 mar 2012

Do góry
W ubiegłym roku kupiłam niską dalię i udało mi się przechować bulwy.W piwnicy zaczęła wypuszczać listki i włożyłam ja do donicy.Jest już taka i ją ciągle zmniejszam{szczypię}.Kolorek jak obok - czysta biel.
Mój mały raj na ziemi :) 14:22, 20 mar 2012

Do góry
na zakończenie nowe miejsce ławeczki - nie przydała sę podczas sobotnich prac....
muszę kupić poduchy (bo ja taka zdolna jak Ana nie jestem) i mogę od czasu do czasu klapnąć mam nadzieję....

W cieniu - zacieniona 14:21, 20 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Dziękuję wiem o istocie sprawy tylko skąd większe ,a raczej szersze butelki ?Przecież nie 3 litrowe ?Może po prostu w jakieś doniczki by włożyć Bogusiu? Ja nie wiem czy moje lilie orientalne przezimowały .Zostawiłam je bez okrycia ,rzuciłam tylko trochę przeleżałego obornika ,który jakieś ciepło daje ...?)))))
Nie wiem czy norniki się nie dobrały to również się wkrótce okaże.Ale kupiłam pełne orientalne,zapachu z nich raczej domyślam się nie będzie jak nie ma pręcików ...?Jednak widziałam u kogoś i są ładne -zobaczymy .
Widziałam też piękne lilie duże różowe z obwódką zieloną ,ale nie kupiłam i pewnie już śladu po nich chociaż tanie nie były .
Tak jak drzewka karłowe - nie ma ani jednego I hortensje jak świeże bułeczki poszły w dwa dni ;(
Naprawdę lecę do kuchni ,ale potem zajrzę

Właśnie w te 3 l wkładałam 2 cebule,jest lepiej,więcej mają miejsca.Przysypane ziemia są zupełnie niewidoczne. Tez nie wiem jak przezimowały,mam różne,najwięcej w kolorach biało-rózowo-liliowych,mniej zółto-pomarańczowych.Pełnych nie mam,widziałam cebule,ale kwiaty nieciekawe,Twoje są piękne,ale takich nie spotkałam.Też zaglądam z kuchni....
...i muszę się spieszyć....bo praca czeka,samo się nie zrobi.
Ściółkowanie kokosem 14:13, 20 mar 2012

Do góry

To taka prowizorka z niewielkiego kawałka odpadów. Potrzeba by było trochę więcej tego i chyba mniejsze kawałki. A co do wiatru to dziś jest dość spory i nie rozwiewa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:12, 20 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

forsycje niebawem zakwitną, a ja już róże podcięłam, czyli ciut wcześniej, ale mają się dobrze

Irenko, informuj na bieżąco o forsycjach - ja i mój trawnik czekamy na ich kwitnienie Nie będę musiała przyglądać się wszystkim krzakom w okolicy

obiecane - zaklepane nawet we Wrocławiu kiepsko; o tej porze to już dawno kwitły
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:11, 20 mar 2012

Do góry
Ja chyba muszę iść na odwyk od ogrodowiska,
bo mnie mój M z domu eksmituje a w najgorszym wypadku dostęp do kasy odetnie,
oczywiście nie wytrzymałam i sobie musiałam kupić kilka pięknotek

Kolorystyka poz liliowcem umiarkowana - odcienie granatu i biel, a liliowiec to taki akcencik

no i żebym się nie pogubiła w tym co kupuję to sobie zamówiłam też takie cosik

przecież jak mój M zobaczy ile nazamawiałam (oczekuję też na trawy od Mariusza
to zawału chłopina dostanie, bo strach pomyśleć co ja zrobię jak już będę miała ten mój ogród !
Całą kasę na niego przepuszczę!
Mój mały raj na ziemi :) 14:11, 20 mar 2012

Do góry
i jeszcze kilka sobotnich ujęć....
Biało-Fiolet 14:09, 20 mar 2012

Do góry
Mam takie coś

Zaraz przy bramce mąż chce zrobić z kostki wjazd pod tą góreczkę i za słupem schować kosz na śmieci. Nie będzie on jednak całkiem zasłonięty, dlatego też chcieliśmy tam coś posadzić co by zasłaniało brzydkie widoki. Czy ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? I jak zagospodarować resztę tej wnęki? Jej wielkość to mniej więcej 1 metr x 3 metry.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:05, 20 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
forsycje niebawem zakwitną, a ja już róże podcięłam, czyli ciut wcześniej, ale mają się dobrze

Irenko, informuj na bieżąco o forsycjach - ja i mój trawnik czekamy na ich kwitnienie Nie będę musiała przyglądać się wszystkim krzakom w okolicy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:03, 20 mar 2012

Do góry
Irenko, to są kulki przeze mnie wykulkowane . A te pozostałe, takie równiutkie, to ikeowe...

A doniczki kuszą, to prawda Jadę dziś znowu, może coś dokupię... Tylko kasy na rośliny do tych donic za chwilę zabraknie. A sezon hortensjowy jeszcze się nawet nie rozpoczął...
Mój mały raj na ziemi :) 13:58, 20 mar 2012

Do góry
Danusiu,
ławeczka stanęła w głębi ogrodu koło tarasu - najlepszy poranny widok z kaweczką
druga została na rabacie z kamykami.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:56, 20 mar 2012

Do góry

tu już porządek, w końcu to mój zakątek i czeka na rh, kolejne sadzenie
Kubusiowo 13:56, 20 mar 2012

Do góry
Marta

A dziś uprawowo

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:48, 20 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I dłuuugo potem efekt prawie końcowy - posadzone bukszpany. Część w nowych donicach, a część w ubiegłorocznych, z technorattanu. Przepraszam za tło, ale zdjęcia robione przed chwilą w garażu:

co ty Agnieszko narzekasz perfekcyjnie zrobiłaś kulki a ja też mam takie donice całe 2

jej, teraz się boje, jak mnie pójdzie; będę strzyc nożycami, to może mniejsze szkody będą

w kwietniu już będą dorodne fajnie będzie na żywo je podziwiać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies