Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Yen 09:35, 25 kwi 2012

U mnie też zimno, nawet tulipany jeszcze nie kwitną. Pozdrawiam i życzę , żeby nam już słonko trochę przygrzało!
jotka 09:35, 25 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Jolu,niesamowite,rh już ci kwitnie?U mnie zawsze pod koniec maja zaczynają się rozwijać.Podobaja mi się tulipany w takich kepach,a ja zawsze robię błąd i sadze pojeduńczo.Czy one tak się same rozrosły,czy sadziłaś po kilka cebul razem.Co ile lat je przesadzasz?

Małgosiu, i następny szykuje mi się do kwitnienia - za kilka dni go pokażę. W zeszłym roku o tej porze wyglądał tak

Tulipany w grupach sadzę trochę pod wpływem Ogrodowiska, ale również po pobycie w Holandii w 2010 roku. Do tej pory nie przesadzałam tulipanów (chyba, ze z musu), ale zauważyłam są coraz bardziej mizerne. W tym roku wykopię je po kwitnieniu, wysuszę i wsadzę ponownie jesienią.
jotka 09:37, 25 kwi 2012

Yen napisał(a)
U mnie też zimno, nawet tulipany jeszcze nie kwitną. Pozdrawiam i życzę , żeby nam już słonko trochę przygrzało!

Jolu, kwietniowi byle jaką pogodę jeszcze daruję, ale od maja to będę wymagała więcej I aby się wywiązał i na wszystkie nasze ogrody zesłał słonko, ciepełko i deszcze tylko nocą

odwzajemniam pozdrowienia
malgocha1960 11:06, 25 kwi 2012

Moje tulipany maja dopiero 2 lata to chyba za wcześnie jeszcze na wykopanie?Jesienią dokupię i dosadzę do tych,które rosna,bedzie gęściej troche.
barbara_kraj... 16:23, 25 kwi 2012

jotka napisał(a)
Tulipany w grupach sadzę trochę pod wpływem Ogrodowiska, ale również po pobycie w Holandii w 2010 roku. Do tej pory nie przesadzałam tulipanów (chyba, ze z musu), ale zauważyłam są coraz bardziej mizerne. W tym roku wykopię je po kwitnieniu, wysuszę i wsadzę ponownie jesienią.

Ja robię to co roku. Tym sposobem eliminuję chore i drobne. Poza tym zmieniam im miejsce, aby nie były porażane przez wirusy
barbara_kraj... 16:26, 25 kwi 2012

jotka napisał(a)
Basiu, temu Rh to chyba przywiążę czerwoną wstążeczkę, żeby mi nikt go nie zauroczył

A pewnie! Bo jak by mu się coś - nie daj boże - stało, to przyczyny będziesz musiała gdzie indziej szukać! Zawsze to już kierunek jakiś określony.))
Milka 16:27, 25 kwi 2012

Widziałam całą relację łącznie z kwitnieniem rh mój też zaczyna, tfu, tfu na psa urok, aby naszym nic się nie stało a szklarnia wylęgarnia, bardzo przydatna pogaduchy z sąsiadką też i do tego jeszcze jak dochodzą wymiany okazów
Milka 16:40, 25 kwi 2012

P.s. tulipany też wykopie a potem wpakuję w jedno miejsce, bo mam strasznie porozrzucane
Bogdzia 17:37, 25 kwi 2012

jotka napisał(a)

Obiecałam wczoraj że dziś wpadnę do Ciebie i jestem choc już późna pora. Wszystko przeczytałam i obejrzałam.Bardzo jesteś sentymentalna jeśli jeszcze masz ten ołówek ale czego innego można się spodziewac po poetce?

Nie wątpiłam Bożenko, że przyjdziesz Jesteś z tych, u których słowo cenniejsze od złota Też tak mam.
Sentymentalna, wrażliwa, ... czasami aż za bardzo. I z tego powodu czasami obrywam od życia. Ale i tak się nie zmienię.

Na razie takiego ładnego kompletu jeszcze nie mam, ale gdybym miała, to dla Ciebie byłoby miejsce o każdej porze dnia

A wiesz że ja mam bardzo podobny, stoi w lesie pod bukami które daja cudowny cień w upalne dni i ja Ciebie zapraszam na posiedzenie na nim i może jeszcze na coś przy okazji.
Celina 21:30, 25 kwi 2012

Jolu mój rh też taki !!ale jeszcze nie kwitnie!