Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 11:31, 12 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Joanko,Witaj ,mogę Tobie codziennie morskie wstawiać,ale to zbyt monotonne!

Pobiegałoby się już po tym piasku
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 11:29, 12 mar 2012

Do góry
Aniu - wezmę kogoś na pewno. Moja mama się ostatnio śmiała, że noszenie tych kamieni 5 lat mi zajmie

Dziękuję Magnolio za cenne rady
A jałowce wyglądają tak - tu jasozielony na pierwszym planie i brązowawy po lewej

A tu w oddali, przy płocie ciemnozielony - tego myślałam żeby nie ruszać i już tam pozostawić

Na drugim zdjęciu widać też kulę (z przodu), którą bardzo bym chciałą zachować. Jest już trochę większa niż na zdjęciu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:29, 12 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
No to na wesoło można na głosy jeszcze dorzucić

Panie Janie ,panie Janie
rano wstań !rano wstań!
wszystkie dzwony biją ,
wszystkie dzwony biją
bim! bam! bum!
bim !bam! bum!

A jak mamy mało to można jeszcze tak

Był Duda ,był Duda miał dudy miał,
ale te dudy nie były Dudy,
bo ten Duda od innego Dudy
te dudy miał,dudy miał,dudy miał!

Celinko, to chyba wszyscy znamy i pod twoją batutą zaśpiewamy

a tymi gumiakami otwieram sezon ogrodniczy 2012 - w Miłkowie

Początki w Kruklandii 11:22, 12 mar 2012

Do góry
O takich roślinkach myślałam, ale rozplanować ich tam nie umiem.
Nie podoba mi się to co nabazgrałam.

Mój ogród - co dalej? 11:20, 12 mar 2012

Do góry

a powiedz Ewo jeszcze co to jest cis? poszukuję coś na swoją skarpę i ten mi się podoba...

Nasz mały raj na ziemi :) 11:19, 12 mar 2012

Do góry
Borówki i forsycja mają coraz większe pączki...

Znalazłam też pierwszy kwiatek w ogrodzie Pierwiosnek

Początki w Kruklandii 11:16, 12 mar 2012

Do góry
Sylwuś przód będzie taki:

Bok chciałabym dopasować jakoś.....
I chyba jednak nie łączyć tych rabat żeby nie burzyć symetrii.....

Nasz mały raj na ziemi :) 11:11, 12 mar 2012

Do góry
U Was w ogródkach już pięknie kolorowo a do nas wiosna zagląda bardzo nieśmiało. Nawet porządki ciężko zrobić bo mokro, zimno i bardzo wieje.... Z dzieciakami ciężko wyjść w taki dzień.

Jednak pojawiły się już pierwsze krokusiki

Tulipany też już wystawiają pierwsze listki

Narcyz na razie wyszedł jeden. Mam nadzieję że pojawią się kolejne bo trochę ich wsadziłam...

Początki w Kruklandii 11:00, 12 mar 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ładnie, pięknie tylko z przodu lawiny śniegowe z dachu.... Krzewy żadne nie dadzą rady, a wrzośce też mi tam przemarzły wszystkie

Bok ładnie wygląda, ale nie przysłoni mi widoku ??? I czy ten tunel między drzewkami a domem nie będzie głupio wyglądał ???

Ja pomyślałam o trawach właśnie z tego względu, że one się trochę na ten polbruk 'wyłożą'

Głupieję już...
Mój ogród - co dalej? 10:54, 12 mar 2012

Do góry
Poniżej zamieszczam zdjęcia cisów. Mam takie dwa rosochate w szpalerze z kolumnowymi. Chcę je stamtąd zabrac i uformować w kule. Czy da się z takich egzemplarzy zrobić kule? Dołem są dość gęste. Co o tym sądzicie?

Miłego dzionka wszystkim ogrodowym maniakom
Dolina Tęczy 10:48, 12 mar 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
A wczoraj wreszcie uruchomiłam mój garażowy kącik ogrodnika

Posiałam trochę kwiatków, obcięłam zimujące w piwnicy pelargonie bluszczolistne, a ta, która zimowała na jasnej i chłodnej klatce schodowej ma się całkiem dobrze, więc tylko ją nieco przycięłam (a gałązki spróbuję ukorzenić).
Przywieźliśmy też z zimowej kwatery oleandrowe drzewko - niestety pączki jakie wypuścił na jesień obeschły przez zimę, nie wiem więc czy zaszczyci nas kwitnieniem....ale i tak je uwielbiam
Wyciagnęłam też z piwnicy dwie ogrodowe hortensje - niech sobie juz powoli rosną przy oknie

Za radą babci podpędzę też nieco cebule mieczyków

A tak sobie zorganizowałam pracę - strasznie się cieszę z tego miejsca!

Uploaded with ImageShack.us

świetny artystyczny kącik, miło tam będzie się pracować; fotki też bardzo artystyczne, kolejny talent na Ogrodowisku
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 10:42, 12 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Taką sowę też można spotkać w naszym parku

cudną ptaszarnię uwieczniłaś sowę, to ja najwyżej sztuczną będę miała, z tych co Celina w swoim wątku pokazywała
nie dość Joanko żeś dowcipna i wesoła, to jeszcze zdjęcia extra
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 10:39, 12 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
"Siostra" Kora - czyli psiak mojej Mamy

ale piękna sunia, jakie ma spojrzenie, oj ja taka psiara, że wszystkie mnie zachwycają, ale ta w jakiś sposób jest wyjątkowa
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 10:38, 12 mar 2012

Do góry
Przez ostatnie kilka dni wykopuję i wyrzucam kamienie

To mniejsze kamyki wyzbierane spod trawy ozdobnej :

Tak w wielu miejscach wygląda ziemia po zdjęciu darni:

Muszę wam powiedzieć, że praca fizyczna, jak na razie, mnie totalnie relaksuje, ale tak sobie pomyślałam, że tego skalniaka nie tylko ja, ale chyba nikt w pojedynkę rozebrać nie zdoła...
Dużo kamieni jest naprawdę sporych rozmiarów. Myślałam żeby jakąś maszyną się wesprzeć, ale mam problem bo przez płotek nic nie wjedzie, a z drugiej strony od domu jest bardzo wąsko i drzewka rosną i też nie wiem czy się coś zmieści...

Nawet jeśli coś da radę wjechać to najpierw muszę poprzesadzać te krzewy, które chciałabym uratować. Mam z tym problem bo to w większości spore okazy i zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i gdzie je umieścić.... super by było jakby już miejsce docelowe im znaleźć. Mam do wykorzystania (i jeszcze nie wiem gdzie umieścić) 3 duże jałowce płożące - jasnozielony, ciemnozielony i brązowawy, świerk conica, tuja kula (średnica i wysokość ok. 1,5 metra), berberys (ok. 1,5 m, fiolet), bukszpan nieduży, trochę pasychandry, mały płożący iglak (wydaje mi się, że to jakiś świerk).

Jednego jałowca chyba w ogóle ruszać nie będę - rośnie przy płocie i zostanie już tam może. Kule dałabym w pasek zieleni między chodnik, a podjazd, ale nie wiem gdzie.

A jeszcze mam tam dużo piwonii z którymi zupełnie nie wiem co robić. Szkoda mi ich zmarnować bo sąsiadka mówiła, że cudownie kwitły w ubiegłym roku - śmiała się, że trawa po pas, susza, nie podlewane, nie pielone, a mówi, że kwiatów tyle było, że się tylko pokładały na tej wielkiej trawie.

Kiedy mogę zacząć przesadzanie towarzystwa? Jeszcze z tym czekać? Kilka roślin już wiem gdzie dam więc od nich bym zaczęła.
Przedogródek Agniechy973 10:36, 12 mar 2012

Do góry
Magnolio, jedyne co mogę wyokrąglić w mojej wyobraźni, to dodać kawałek za szambem (dorysowałam ołówkiem). Czy o to chodzi, czy coś innego da się wyokrąglić

Przedogródek Agniechy973 10:27, 12 mar 2012

Do góry
Ok. Zatem bez ramki, ale z kulkami jako opcja do przemyślenia. Chyba nie bardzo w pomarańcz. Podoba mi się róża z kocimiętką lub lawendą i w białych kwiatach gipsówki, więc może żółte i białe róże. Zastanawiam się nad jakimś bardziej pionowym akcentem w rogu wykuszu (na zdj. 1 w miejscu żylistka). Spodobały mi się też róże pnące i stąd taka wizja, ale to chyba zakłóci kompozycję, która bedzie bardziej płaska.
Zaczynam się martwić o finanse, bo jak napisałam jeszcze chcemy zwiększyć przedogróedk. A z drugiej strony szkoda nie wykorzystać gotowego miejsca na różankę.
W gł. wątku pokazywałam zdj. z prac z soboty (nie ostatniej, jeszcze wsześniejszej). Wkleję i tu.
Usuwamy zarośnięty skalniak i przerzucamy ziemię za dom na rozmnażalnik

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 10:27, 12 mar 2012

Do góry
Pola napisał(a)
To nie koniec w sobotę był dzień szycia zobaczcie co udało mi się zrobić

Pola, wszystkie zakupy cudowne takie fajne kulki bukszpanowe, ale fotele i poduchy powaliły mnie na kolanaświetne, ja o takich marzę
Ogród Magdalenka 10:24, 12 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Cześć Justi

proszę

w skrzyneczkach będzie zielenina

naprawdę boskie Magdalenko super zakupy

co do kradzieży roslin, ja od ulicy posadziłam berberysy przetykane ligustrem; raczej chętnych na kradzież nie ma
Pogaduchy skowronków 10:23, 12 mar 2012

Do góry
www.karmnik.tv -po wpisaniu ręcznym mamy widok na karmnik z ptaszkami lub bez-na żywo

Pozdrawiam wszystkie ptaszki!Z rana trzeba realizować plany! Jeden już zrealizowałam- wyniosłam słoiki puste do piwnicy,przytargałam nowe ,pełne i cebulki mieczyków do przejrzenia. Pies wyprowadzony...spokój do obiadu.Potem reszta.
Przedogródek Agniechy973 10:17, 12 mar 2012

Do góry
Taki był na świeżo, ale teraz podeszłam do ściany z laptopem i widzę, że sporo wypłowiał

W tej chwili raczej jest taki blady. Chyba na zdj. trochę za blady, ale niewiele ciemniejszy. Chyba ma ło wyraźny, to nie będzie przeszkadzał. Róża ma wyraźniejszy kolor.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies