Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 12:14, 06 mar 2012

Do góry
no i po robocie

było tak

resztki do pocięcia

ostatnie sortowanie

z grubsza pograbione

Testowe dodawanie zdjęć 12:13, 06 mar 2012

Do góry
Świetne, rewelacyjne zdjęcie

Też mam takie nogi a które moje?

Biało-Fiolet 12:01, 06 mar 2012

Do góry
Przedstawiam mój ogród, który tworzę dopiero drugi rok. na początku wyglądał nieciekawie, teraz ciągle nie grzeszy przepychem, ale może za rok za dwa będzie bardziej okazały.
Motywem przewodnim ogrodu są dwa kolory kwiatów, biały i fioletowy. Chociaż czasem trochę naginam definicje tych kolorów. Aby dokładnie dokumentować zachodzące zmiany założyłam blog o moim ogrodzie gdzie na bieżąco publikuje wszystkie ciekawostki. Dla zainteresowanych dodaję link http://bialo-fiolet.blogspot.com

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 11:49, 06 mar 2012

Do góry
Kolejne pąki czekają w kolejce

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 11:44, 06 mar 2012

Do góry
Do hiacyntów "przytulił" się hibek

Ogródek Hanusi po zimie 11:43, 06 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
[

A ja wróciłam jeszcze raz popatrzeć na to cudowne zdjcie....
Ogrodnik mimo woli 11:42, 06 mar 2012

Do góry
Aniu, gratuluję drugiej setki

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 11:32, 06 mar 2012

Do góry

Ogródek do przeróbek ;) 11:24, 06 mar 2012

Do góry
anka napisał(a)

chciałabym mieć w ogrodzie też magnolię. Czy myślicie,że mogłabym ją posadzić gdzieś na tej rabacie?

Magnolia pasowałaby między różanecznikami co jest taka przerwa. Coś tam jest, ale możesz przesadzić.
Ania i róże i cała reszta :) 11:22, 06 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Witaj Aniu

To jest przepiękny zakątek ! Romantyczny, pastelowy, miodzio

Był, bo w tym sezonie będziemy robić ogrodzenie, stary murek musimy usunąć, potrzebny ciężki sprzęt, bo siedzi głęboko. Całą rabatę na czas pracy przy ogrodzeniu muszę usunąć. Ciekawe ile stracę kwiatów .

No tak właśnie z tymi remontami i przebudowami jest Ja już tego doświadczyłam kilka razy. Byliny przeżyją to bez problemów, gorzej z różami, które potrzebują czasem 2 lat po przeprowadzce żeby dojść do jako takiego stanu, może jak są mniejsze egzemplarze to wrzuć do donicy? Tam przeczekają roboty i nie będziesz ich "brutalnie" przesadzać z gruntu

Tworzenie pięknego ogrodu na działce ;) 11:20, 06 mar 2012

Do góry

już szykuję kwiatki moje ukochane gazanie i goździki na próbę
Ogród do remontu 11:20, 06 mar 2012

Do góry
zainspirowałam się nim dlatego, że przed przebudową był baaaaaardzo podobny do mojego, nam wyszło troche inaczej, bardziej nowocześnie

u nas nie było balkonów z boku, a od frontu, prawie identyczny, tez mieliśmy garaż w piwnicy, nawet na jednym zdjęciu widać jeszcze murek

zobaczymy jaki poziom wyjdzie jak mąż przywiezie ziemię, może z tego 1,5m zrobi się z 1m, wtedy, można zrobić tylko trochę podniesioną rabatę, na jakimś murku oporowym, albo palisadzie, hmmm...
Jak myślicie?
Przedogródek Agniechy973 11:08, 06 mar 2012

Do góry
hej
Myślałam o Twoich schodach.
Rzeczywiście można pójść w kamień. Ale taki jaki masz wydobywany w okolicach. Nie wiem czy to będzie granit, być może. Wtedy masz go taniej i za transport nie płacisz 2tys.czy podobnie jak na mazowsze.
Możesz obłożyć schody całe małą kostką, albo tylko 'dokleić' rządek większej ( chyba) kostki do każdego schodka i zatrzeć ten beton. wtedy będą fajne, a dość lekkie i roboty nie tak dużo A jak nie kamień, to ładna kostka brukowa, taka na krawędzie o kolorze dobranym do tej na podjeździe. Coś takiego jak na zdjęciu, tylko zamiast wypełnienia kostkami , beton, a z brzegu kamień/kostka

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:54, 06 mar 2012

Do góry
Siedzę i leczę zakwasy po sobotniej gimnastyce ogrodowej (pierwszy raz w tym sezonie) i mam chyba za dużo czasu na myślenie . Zastanawiam się, czy zrobić taki klomb przechodzący przez ścieżkę z płyt - jak zaproponowała Danusia i ten pomysł bardzo mi się podoba:
Gardenarium napisał(a)
Mnie chodziło o coś takiego na ten przykład

Po lewej kule z cisa albo bukszpanu, a tu po prawej drzewko w skarpecie ze średnich traw. Albo coś innego.

Czy jednak nie byłoby lepiej zostawić ścieżkę w spokoju, a zrobić taką wyżwirowaną przyklejoną do tarasu rabatę pomiędzy ostatnim stopniem schodów a ścieżką - widoczne w prawym dolnym rogu zdjęcia?
Wątpliwości mnie naszły po obejrzeniu po raz kolejny różnych projektów Danusi - rzadko występują w nich takie rabaty na środku trawnika. Są one raczej przyklejone do tarasów, a przestrzeń trawnika (poza ścieżkami) jest pusta.
I co Wy na to? Danusiu - Wielka Pomysłodawczyni - co o tym myślisz? Zostawić tak jak narysowałaś, czy przesunąć?
Tworzenie pięknego ogrodu na działce ;) 10:53, 06 mar 2012

Do góry
oto kilka zdjęć z zeszłego roku:

na jesień rozdzieliłam bodziszka na pół i zasadziłam w dwóch różnych miejscach ciekawe czy się przyjmie

na działce jest dużo jabłonek, z którymi robimy powoli porządek

w zeszłym roku zamarzyliśmy o tym, żeby poszerzyć część rekreacyjną

w tym roku zmniejszę część warzywną na rzecz trawy, krzewów i kwiatów

połowa działki to trawa i drzewa

oto zdjęcie już bardzo aktualne - wiosenne przycięcie papierówki

krokusy i żonkile zaczynają nowy sezon, nie mogę się doczekać
Tworzenie pięknego ogrodu na działce ;) 10:38, 06 mar 2012

Do góry
Czekamy na zdjęcia,pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 06 mar 2012

Do góry
dzisiejszy widok z mojego okna przez noc urosły skrzydła , jestem ciekawa ile ich jeszcze powstanie? ten na zdjęciu będzie najbliżej mnie ok 800-1000m widziałam dalej nastepną konstrukcje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 06 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
tak w formie ciekawostki, okolo 800metrów odemnie powstaje takie cudo

jestem ciekawa jaki wplyw mają takie wiatraki na otoczenie?

Ponoć hałasują... ale to zdanie przeciwników farm wiatrowych.
Ja tam jestem ZA!!!
ogrodoweimpresjejolki 10:23, 06 mar 2012

Do góry
Dzisiał odbyła się przeprowadzka Baronów, do poszczególnych rezydencji
Te malutkie sieweczki pachna jak prawdziwe pomidory ...

Nastepne nasionka powedruja do ziemi, a niech tam, jakos je pomieszczę na moich gościnnych parapetach. W grupie raźniej
Ogrodomania Oli 09:37, 06 mar 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies