Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:15, 22 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)
Ania ale lilie! kurcze.. mus się wprosić jak będę jechać do Zamościa.. no mus..

Na lilie to musisz się sprężać, bo w tym upale giną w oczach
Zapraszam.. do Zamościa czy w innym kierunku i bez kierunku.

Kosolkowa Pasja 20:07, 22 lip 2015

Do góry
Kupiłam dziś pierwsze lilie. Jedną różową i dwie białe z bladróżowym środkiem. NN, z targu Ale pachną cudnie
Moja działka na Dębowym Lesie 17:22, 22 lip 2015

Do góry
lilie możesz sadzić i wiosną i jesienią, nie ma to dla nich większego znaczenia,
jeśli sadzisz wiosną to możesz trochę sterować terminem kwitnienia np. wydłużyć go
Moja działka na Dębowym Lesie 15:42, 22 lip 2015

Do góry
uwielbiam zdjęcia z kroplami wody na kwiatach
dzięki

ja znawczynią nie jestem niestety
lilie mam tylko jedne i nawet nie znam ich nazwy
dostałam jedną cebulę na jesień i sadziłam albo końcem września albo jeszcze później
wyrosła i rozmnożyła się bardzo i jest piękna
Moja działka na Dębowym Lesie 15:39, 22 lip 2015

Do góry

Kochani jeszcze raz zapytam was, odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień.
A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę

Moja działka na Dębowym Lesie 15:33, 22 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
wymiękam przy tych liliach i liliowcach
wczoraj liliowce były w sklepie po 15 zł
a już kończyły kwitnienie, ostatnie pąki zostały
czemu one takie drogie...

Ja też kocham lilie i liliowce bardzo
!5 zł, to jeszcze znośna cena. Są o wiele, wiele złociszków droższe.I sama nie wiem, czemu one takie drogie
Czami warto kupić, a nawet lepiej z kwiatem, bo widać co kupujemy.Bo pomyłki i tutaj też są.

i lilie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:30, 22 lip 2015

Do góry
Ania ale lilie! kurcze.. mus się wprosić jak będę jechać do Zamościa.. no mus..
Rododendronowy ogród II. 14:20, 22 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Róze niestety najgorsze ale sa i kwitną. Teraz mam manię powojnikową ale czy bedą rosły?Lilie sa świetne , nawet mój M każe więcej kupic .Kupic można ale gdzie posadzic?

Bożenko Powojniki też bardzo mi się spodobały Na razie mam dwie odmiany ... białe ... mają powtarzać kwitnienie
Rododendronowy ogród II. 13:18, 22 lip 2015

Do góry
Hortka niebieska - olbrzymka mnie poraziła...gdzie ty ja ukrywałaś, że ja jej nie widziałam.......już wiem - my po prostu bywamy w twoim ogrodzie w czasie kwitnienia rh a wtedy wszystko inne jest jeszcze niewielkie.
Lilie cudne, a skoro pachną to tym bardziej fajnie. Ja nie mam na nie u siebie miejsca kompletnie, jeda czy dwie nie daje takiego efektu a na wiecej nie znajde ani kawałka miejsca, no chyba że bym całkowicie trawnik zlikwidowała.....do czego powolutku zmierzam niechcący......bo znów na jesieni musze poszerzyc rabaty i rozluźnic rosliny,zeby ten busz okiełznąć....a tak niedawno pisałam że : "moje maleńkie rosliny na nowej rabacie gina w morzu kory"....
U nas nie padało wczoraj w ogóle, postraszyło tylko wieć lałam i lałaam i lałam i chciałam cos przesadzic ale było twardo, nie dało sie ukopac....
Rododendronowy ogród II. 12:46, 22 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Bożenka trawniczka nie żałuj. Ja mam go niewiele, a z lubością zmniejszam . Na środku tylko dla dzieciaków obiecałam sobie, że zostawię i nie ruszę. Ale jak podrosną... . Te lilie niesamowite . Fajnie, że wreszcie doczekałaś się deszczu. Ogród odżyje . Buźka.

U mnie trawnik konieczny i najlepiej duży , mój ogród bez trawnika to puszcza amazońska bedzie. Z deszczu bardzo sie ucieszyłam , trochę roslin przygiął do ziemi ale dobrze że padało bo u mnie zawsze jest deficyt opadów.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 12:31, 22 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jak już coś rosnie w ogrodzie to jest WIELKIE i WSPANIAŁE,
Twoje hortensje położyły mnie na łopatki.... cudowne. Mam podobne niebieskie i pinki winky ale 3 razy mniejsze i moje aby były niebieskie tomy nawozu i zakwaszanie gleby musze stosować

I podjęłam decyzję, ograniczam całkiem liliwoce na rzezc lili. Jakies te liliwoce poczochrane a lilie szlachetne i nigdy mnie nie zawodza, pod warunkiem ze slimaki wiosnenych przyrostów nie zeżrą......

Marzenko u mnie wszystko musi duze rosnac bo inaczej wsród rh nie bedzie widoczne. To taka odmiana ze nie trzeba zakwaszac, nigdy tego nie robię a nawóz dostaja raz na wiosne i to nie zawsze bo czasem zapomnę.Co do lilii i liliowców słusznie myślisz, u Ciebie tylko lilie pasuja.
Rododendronowy ogród II. 12:15, 22 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A ja się nasłuchałam, że do Ciebie to jak rododendrony kwitną a ja tu widzę, że u Ciebie cały czas coś kwitnie i jak już kwitnie to okaz nieziemski jak np hortensja niebieska, piękne lilie masz, róże, gdzieś w tle rozmytym cuuudne jeżówki, jeśli się nie mylę ...

Ślicznie masz i pachnąco

Róze niestety najgorsze ale sa i kwitną. Teraz mam manię powojnikową ale czy bedą rosły?Lilie sa świetne , nawet mój M każe więcej kupic .Kupic można ale gdzie posadzic?
Rododendronowy ogród II. 10:38, 22 lip 2015

Do góry
A ja się nasłuchałam, że do Ciebie to jak rododendrony kwitną a ja tu widzę, że u Ciebie cały czas coś kwitnie i jak już kwitnie to okaz nieziemski jak np hortensja niebieska, piękne lilie masz, róże, gdzieś w tle rozmytym cuuudne jeżówki, jeśli się nie mylę ...

Ślicznie masz i pachnąco
Moja działka na Dębowym Lesie 09:11, 22 lip 2015

Do góry
Kochani , mam pytanko odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień.
A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę

REDFLAVOUR

Na tej rabacie na wiosnę jest pełno tulipanów,.a teraz liliowców lilii i rożnych takich

Rododendronowy ogród II. 06:54, 22 lip 2015

Do góry
Bogdziu u Ciebie jak już coś rosnie w ogrodzie to jest WIELKIE i WSPANIAŁE,
Twoje hortensje położyły mnie na łopatki.... cudowne. Mam podobne niebieskie i pinki winky ale 3 razy mniejsze i moje aby były niebieskie tomy nawozu i zakwaszanie gleby musze stosować

I podjęłam decyzję, ograniczam całkiem liliwoce na rzezc lili. Jakies te liliwoce poczochrane a lilie szlachetne i nigdy mnie nie zawodza, pod warunkiem ze slimaki wiosnenych przyrostów nie zeżrą......
Rododendronowy ogród II. 23:44, 21 lip 2015

Do góry
Bożenka trawniczka nie żałuj. Ja mam go niewiele, a z lubością zmniejszam . Na środku tylko dla dzieciaków obiecałam sobie, że zostawię i nie ruszę. Ale jak podrosną... . Te lilie niesamowite . Fajnie, że wreszcie doczekałaś się deszczu. Ogród odżyje . Buźka.
Mój ogród 23:34, 21 lip 2015

Do góry
Kochani, lato w pełni. Nad naszym województwem przeszła taka burza, że ja przynajmniej takiej gwałtownej nie pamiętam. Tyle powalonych drzew i to nie ułomków. Jechałam własnie z działki, ale zatrzymaliśmy się w bezpiecznym miejscu i przeczekaliśmy. Jadę jutro, bo przyjeżdża moja córka z wnusiem. Ogórki się już zawiązywały, będzie znowu co robić. A to moje letnie fotki ogrodowe.
Sezon na liliowce.

Widok ogólny.

Nieduża trawka Ptasie łapki.
o
Te różyczki zniszczył mi kret. Uparł się na nie.

Lilie, pewno po tej burzy wszystkie kwiaty zleciały.

Lilie i nachyłki.

Pergola i powojniki. I jeszcze liliowiec.

A wokół mam takie widoczki.

Stare wierzby, widać to po korze.

I kwiatek, tyle że polny.

Droga do spełnienia 23:24, 21 lip 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

lilie przy płocie przed nimi juka
3 bukszpany kulki
jeden na pniu?
krajem trawa konwalnik
unicina rubra?

ostróżka i przed różą posadzony w tym roku orlik
schował się za juką też kuklik

Hmm Trzy bukszpany kulki to chyba za dużo na takie małe miejsce( jak dla mnie)
a ten jeden na pniu, to może posadź Thuję Whipcord.Albo zobacz u mnie :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5032-moja-dzialka-na-debowym-lesie?page=103.
albo zobacz tutaj https://www.google.pl/search?q=thuja+whipcord&espv=2&biw=1920&bih=989&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCMy-zJyT7cYCFQN3cgoduG4MNQ#imgrc=XX_P76HlnwetcM%3A
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 21 lip 2015

Do góry
W sobotę przesadzałem trawy - mam nadzieję, że jeszcze żyją

Nie załapałem się na lilie - zostały resztki...

Rododendronowy ogród II. 22:48, 21 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Jejku ale sernik,wsiadam i jade do Ciebie skosztowac, smaka mi narobilas
Lilie cudne niektore ja tez mam i w sobote jak beda dokupie a moge sie usmiechac o przepis

Wyslę zaraz na pw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies