Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój przyszły ogród 18:03, 13 lut 2012

Do góry
Witam Szanowne Panie!
Moja imienniczka przygotowała dla Ciebie bardzo fajną koncepcję. Ja bym nie trzymała się konkretnych roślin (np. hortensji), a raczej dobrała do je do tego rysunku.
ewalm napisał(a)

Mam też małą propozycje odnośnie kształtu rabaty i "zawijaska". Kołą są fajne w kaształcie, ale mniej fajne jest koszenie w takich ostrych zakątkach.

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:03, 13 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko jakie dorodne hiacynty
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:01, 13 lut 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Następne różyczki, trochę delikatniejsze w barwach.
To wszystko są młodziaczki, posadzone w zeszłym roku. Krzaczki na razie były małe, a więc fotografowałam tylko portreciki

CRYSTAL PALACE

DRONNING MARGRETHE, trzy środeczki, cudowna

Przyszłam Wandziu pogłaskać delikatne płatki róż śliczne a pachną?
Miało być inaczej 17:57, 13 lut 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Ale powiało chłodem.... coś na rozgrzewkę

Jakie ogniste kolorki zaraz zrobiło mi się cieplej zimowe fotki w maju śliczne, ale ten maj... nie na miejscu
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:47, 13 lut 2012

Do góry

W kojcu zostawiliśmy trochę piasku do kopania dołków. Juz teraz mniej kopią w ogrodzie
Mój ogród 17:17, 13 lut 2012

Do góry
Zarezerwowałam sobie dzisiaj godzinkę i spacerowałam po Twoim ogrodzie,delikatnie,nie chciałam nadepnąć na piękne kwiaty.Ostatnio byłam bardzo zajęta,ale teraz powolutku nadrabiam zaległości i podglądam nowe ogródki. .Mamy podobne ogródki,małe,niedaleko jeziora i lasu.Zauroczyły mnie Twoje anemony,też mam,ale wszystkie niebieskie ,różniące się kształtem i pełne.Może w tym roku dokupię i trafią się inne.
Serdecznie pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:08, 13 lut 2012

Do góry
jak kupiłam, ledwo je było widać; a tak wyglądają po 10 dniach; oj jak pachnie

jak moda ogrodowa, to taka na zimno i w kolorze hiacyntów
Hirutkowy raj:)) 17:05, 13 lut 2012

Do góry
Krysiu, trafiłam do Ciebie wprost z mapy ogrodów, bo chciałam poznać najbliższych sąsiadów. Trochę mnie zmyliły Wojsławice, ale teraz wiem, że " nie jednemu psu na imię Burek".
Pieska masz ślicznego. Ja też mam pięknisia (pokazałam go i zarejestrowałam w "Czterech łapkach"), mój uwielbia dzieci, ludzi, pieski, kotki a do tego laptopa i Tv (musimy z nim oglądać Zaklinacza zwierząt na National Geografic). Może tam się dowiesz, dlaczego Twój nie lubi dzieci...Podobnież uczucie nienawiści nie jest znane psom, chodzi o coś innego, może boi się, może doznał jakiejś krzywdy?)
Jak przez Skype rozmawiam z córką, to mój Kajtuś zaraz gramoli się na kolana, albo muszę mu pokazać inne pieski na Youtube. Ja podobnie jak Ty chciałam zachować ogródek, gdy powstawał w nim domek. Udało się. Szybkiej i ciepłej wiosny życzę.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:37, 13 lut 2012

Do góry
Zaraz popatrzę na większe zdjęcia
To jest goździk Dianthus cruentus

Roślinność do tego ogrodu dostarczyła firma Crocus http://www.crocus.co.uk/plants/_/perennials/classid.2000010181/

Mexico City 16:16, 13 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, jak wspaniale, że mogłaś dobrze poznać Meksyk. Ja go znam tylko z filmów niestety . Ten fioletowy krzew cudowny. No cóż inny klimat, inne rośliny.
Ogrodnik mimo woli 16:13, 13 lut 2012

Do góry
Ewa, a widziałaś moje zdjecie jak upolował gawrona? Gdzieś go wczesniej pokazywałam, by nie szukać ,to wstawiam jeszcze raz.. w szponach trzyma gawrona...potem z nim odleciał, ale tu już zdjęcia wyszły nieostre..

Chyba takiego mordercy nie będę Ci wysyłać.. aczkolwiek mogłabym się ich pozbyć bo płoszy inne ptaki. Od razu wiemy kiedy w pobliżu jest jastrząb... nie widać ani jednego ptaka!!!! Wystarczy się rozejrzeć gdzie się zaczaił.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 15:58, 13 lut 2012

Do góry
Następne różyczki, trochę delikatniejsze w barwach.
To wszystko są młodziaczki, posadzone w zeszłym roku. Krzaczki na razie były małe, a więc fotografowałam tylko portreciki

CRYSTAL PALACE

DRONNING MARGRETHE, trzy środeczki, cudowna

Pogaduchy skowronków 15:45, 13 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Czy już wysiewacie nasiona jednorocznych i bylin z siewu? Mam dużo zebranych nasion z orlika pełnego, kolory: czerwony i biały. Nasionka mam pomieszane. Jeżeli ktoś reflektuje chętnie wyśle.

A czy ja mógłbym prosić?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:40, 13 lut 2012

Do góry
Sadzonki żurawek powoli rosną

I bluszcze mają się dobrze

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:39, 13 lut 2012

Do góry
Dzisiaj mnie poniosło - zrobiłem sadzonki lawendy Ciekawe czy i ile się ukorzeni

Pasychandra

Fiołki z listkami

W cieniu - zacieniona 15:33, 13 lut 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Znak, że wiosna idzie.

Tuberoza w garażu ciemnym kiełkuje to co też mam już ją dać na taras w dzień i na zimne noce zabierać do domu ?

Chyba za wcześnie na taras.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 15:21, 13 lut 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
To dla Bożenki EPODLAS zdjęcia mojego bordowego szczawika, który posadziłam wiosną w donicy razem z koleusem o jasnych barwach.

Ach, moja donica (tzn. w moim typie, potrafię wskazać osoby na Ogrodowisku które ją mają), ja też ją zdobyłam! Piękna. Nie wiedziałam, że szczawik to taki gagatek.
W cieniu - zacieniona 15:16, 13 lut 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Znak, że wiosna idzie.

Tuberoza w garażu ciemnym kiełkuje to co też mam już ją dać na taras w dzień i na zimne noce zabierać do domu ?
Mój ogród 15:13, 13 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy pod tytułem "sezon 2012" Oczywiście to dopiero początek. Lili jeszcze dokupię. Dokładnie takich samych.

Wyglądają zachęcająco - ale jestem ciekawa tych lilii.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:01, 13 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystkich, którzy emocjonują się tutaj z nami pragnę poinformować, że my się jedynie inspirujemy tym ogrodem, aczkolwiek mój ogród który wygląda miejscami podobnie do złotego medalisty CHFS - powstał kilka lat wcześniej, więc nie wiem czy się inspiruję czy wykorzystuję własne pomysły hehe

Ja się emocjonuję z wami Już się doczekać nie mogę realizacji - pięknie będzie

Mam jeszcze pytanko. Wiesz może, Danusiu, co ta za roślinka - ta z czerwonymi kwiatuszkami?
Widziałam ją już wiele razy na różnych zdjęciach, a nigdzie się dogrzebać nie mogę co to.
Śliczna jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies