Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

marzena 20:46, 12 lut 2012

świetnie się prezentują te gołębie na tle nieba
EPODLAS 21:46, 12 lut 2012

Agnieszko, film w " W Ciemności" to nie komedia romantyczna. Ale, nie żałuję że go obejrzałam. Robi wrażenie i wzrusza. Aktorzy świetni. Więckiewicz i Preis rewelacyjni. Film to opowieść jak lwowski złodziejaszek, który za pieniądze ukrywa Żydów w kanałach Lwowa, okazuje się człowiekiem wrażliwym i dobrym. I jak jest cienka granica między dobrem i złem. Film jest oparty na faktach autentycznych. Polecam. Jak dobrze że nie żyjemy w tak okropnych czasach.
Pszczelarnia 12:52, 13 lut 2012

Bożeno a jakie lilie polecasz/kupiłaś/kupujesz? Nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem, że istnieją tygrysie i królewska.
EPODLAS 13:31, 13 lut 2012

Ewo z Pszczelarni, też nigdy nie miałam lilii i kupiłam je dlatego, że mam rabatę, gdzie kolor biały ma być dominujący i białe lilie myślę, że będą wyglądały dobrze. Wg zapewnień koleżanek z forum nie są aż tak wymagające. Podsypię sporo kompostu (rabata została na zimę nawieziona nawozem końskim), myślę że ziemia będzie dosyć żyzna. Kupiłam je w Netto, a zdjęcia z zakupionymi liliami są w moim wątku na stronie 34.
Cena za jedną lilię 2,99 zł. Poczytam sobie na temat lilii w necie i literaturze ogrodowej. Staram się nie sadzić bardzo wymagających roślin, ale sama wiesz jak łatwo się skusić. Widok kwitnących białych lilii jest tak nęcący, że postanowiła zaryzykować.
Pszczelarnia 15:13, 13 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
A ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy pod tytułem "sezon 2012" Oczywiście to dopiero początek. Lili jeszcze dokupię. Dokładnie takich samych.

Wyglądają zachęcająco - ale jestem ciekawa tych lilii.
malgocha1960 16:18, 13 lut 2012

Też dokupię trochę lilii,ale poczekam jak będą sprzedawać u nas na rynku po 2 zł za sztukę.Mam bardzo dużo z ogrodniczego odmianowych,teraz dołożę dla gęstości.
bogumila 17:17, 13 lut 2012

Zarezerwowałam sobie dzisiaj godzinkę i spacerowałam po Twoim ogrodzie,delikatnie,nie chciałam nadepnąć na piękne kwiaty.Ostatnio byłam bardzo zajęta,ale teraz powolutku nadrabiam zaległości i podglądam nowe ogródki. .Mamy podobne ogródki,małe,niedaleko jeziora i lasu.Zauroczyły mnie Twoje anemony,też mam,ale wszystkie niebieskie ,różniące się kształtem i pełne.Może w tym roku dokupię i trafią się inne.
Serdecznie pozdrawiam.
Milka 20:12, 13 lut 2012

Bożenko, ja tez na jesień posadziłam takie białe lilie. Ponoć to śa klasyczne, dawne lilie i pięknie pachną
EPODLAS 20:34, 13 lut 2012

Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie

Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.

Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.

Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?
an_tre 20:41, 13 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie

Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.

Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.

Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?
Bożenko to tej wiosny będziesz szalała na biało? wsadzone wiosną lilie też pięknie kwitną, może trochę później, ale to tylko zaleta, bo przedłużają kwitnienie
Byłaś wczoraj na działce?
To trochę na pobieliło wieczorkiem, prawda?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies