Girlandy to podłużne dekoracje na kanwie gałązek iglastych ozdobione bombkami lub innymi ozdobami
Wieszamy je nad kominkiem lub na balustradzie schodów.
Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez choinki.
Co roku jest inna, bo ozdób przybywa a wszystkich naraz nie da się powiesić. Nie podążam za trenadami w tej kwestii i chyba nie zrobię choinki z różowymi lub fioletowymi ozdobami - chociaż , kto wie?
Czas Świąt Bożego Narodzenia obfituje w największą różnorodność dekoracji.
Oprócz stroików, choinek i girland oświetlamy także wejście do domu czy drzewa.
W tym wątku pokazujemy świąteczne dekoracje świetlne.
Witajcie. Po tej wichurze jak już napisał Zbyszek, teraz cisza i pada deszcz ze śniegiem, jest +2C. Przesyłam Wam sznury pereł jakie przyozdobiły wierzbę dzisiaj rano.
Dzień dobry. Haniu a co to są sztormiaki ? Pewnie coś dobre na sztorm. Wczoraj wieczór i w nocy była ogromna wichura. Wydawało się że mi świerka wyrwie z korzeniami. Nie było internetu. Dzisiaj z nieba leci "złoto" i osobiście życzę sobie aby padało dziś i jutro przynajmniej . Nosy do góry .Jeszcze trochę a dnia zacznie przybywać .
Buuuuuuuuu! Wieje z zachodu i leje po oczach.Z konieczności szybki spacer po zawietrznej,i do domu.Na dłużej wyjdziemy jak ciut zelży.Na razie parasol w kącie, a na grzbiet sztormiaki na nogi kalosze......
U kogo już się uspokoiło,to dobrze,to i dla mnie jest nadzieja na poprawę pogody.
Trzymajcie się !