Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 19:58, 04 mar 2012

Margo2 napisał(a)
Witaj Monia
Przyszłam się przywitać.
Widzę, ze wielu zdjęć nie widziałam i z przyjemnością zwiedziałam Twój ogród.

Margo2

Witaj, Małgoś
Coraz więcej nas znajomych na Ogrodowisku Miło Cię widzieć!
Monic 19:59, 04 mar 2012

elzbieta_czrepowicka napisał(a)
Witam.Oglądam Wasze ogrody z zachwytem. Pewnie zawitam tu na stałe. Tosia1

Witaj, Tosiu Niebawem wstawię ławeczkę do ogrodu, więc możesz przycupnąć, jak najbardziej
Monic 20:00, 04 mar 2012

wanda7 napisał(a)
Monika, chcesz już opryskiwać miedzianem. A co z kopczykami.? Odgarniasz już kopczyki? A jesli nie, to jak zrobić z tym miedzianem? Na kopczyki pryskać? Czy tylko na to, co wystaje nad kopczykiem?

Wandziu, będę opryskiwać brzoskwinkę p/kędzierzawości liści. Teraz to dobra pora.
Róż nigdy nie pryskałam miedzianem, choć wiem, że stosuje się taki oprysk i ponoć działa. Kusi mnie, żeby sprawdzić, nie powiem. Na pewno trzeba pryskać przed rozwojem liści.
Kopczyków nie odgarniam, za wcześnie jeszcze. Kilka róż nie kopczykuję - m.in.historyczne i te na pewno chciałabym zaeksperymentować z opryskiem miedzianowym, zwłaszcza Louis Odier, który u mnie łapie plamistość. Ciekawe, czy to poskutkuje. Słyszałam też o naturalnych opryskach z grapefruita - ponoć b.skuteczny, ale nie stosowałam, więc nie mogę nic więcej powiedzieć.
Monic 09:06, 07 mar 2012

Pogoda słoneczna, choć mroźna za oknem, więc pracować się nie da. Na dodatek złapałam jakieś paskudne grypsko. W drodze do apteki kupiłam sobie dzwonki - ciekawe, czy nadadzą się na rabatę?
viva 09:13, 07 mar 2012

Moniko, śliczne pocieszenie kupiłaś sobie,, niestety nie znam tych dzwonków, wydaje mi się, że to dzwonek Poszarskiego, ale tylko wydaje mi się , bo nie ma takiego.
wanda7 09:55, 07 mar 2012

Witaj, Moniko. Odbierz PW.
Gabriela 17:37, 07 mar 2012

viva napisał(a)
Moniko, śliczne pocieszenie kupiłaś sobie,, niestety nie znam tych dzwonków, wydaje mi się, że to dzwonek Poszarskiego, ale tylko wydaje mi się , bo nie ma takiego.

Też mi się tak wydaje, jest przepiękny i chyba po lekkim okryciu przezimuje.
Milka 17:40, 07 mar 2012

Monic napisał(a)
Pogoda słoneczna, choć mroźna za oknem, więc pracować się nie da. Na dodatek złapałam jakieś paskudne grypsko. W drodze do apteki kupiłam sobie dzwonki - ciekawe, czy nadadzą się na rabatę?

ale piękne i w jakiej oprawie
Monic 18:17, 07 mar 2012

viva napisał(a)

Być może, wygląda bardzo podobnie, choć kwiaty wydają mi się drobniejsze,ale może dlatego, że rośnie w doniczce.
Monic 18:18, 07 mar 2012

wanda7 napisał(a)
Witaj, Moniko. Odbierz PW.

dziękuję, Wandziu za wiad.