Jedna czy dwie jak widzę - budleje to nieproporcjonalnie wygląda, jakby czegoś tam brakowało - ale ja nie jestem w ogóle za budleją, powali się na róże - zamiast tego proponuję same róże ale duuużo ich za tą lawendą, a najwyżej w różach trzeba zamieścić 3 kule na pniu, żeby zrobić wyższe piętro.
Wiśnia Umbraculifera ma zielony kolor, u Ciebie jest narysowany czerowny, czyżbyś myślała o Prunus cerasifera "Nigra" ?
Tsuga canadensis Pendula w prawym rogu będzie za mała jako roslina w róg, tam potrzebne albo drzewo liściaste, albo świerk serbski lubb miłorząb Pendula na wysokim pniu, żeby stworzył parasol.
Jedeloh za berberysem będzie ładnie, ale berberys musi być z gatunków niskich, i to cięte w kulkę. Za Jedelohami ekran z cisa w pionie narysuj na prawej ścianie
Drzewo za kolistym placykiem czerwone, albo buk RFohan Obelisk albo śliwa wiśniowa wielopniowa nie na kiju.
A czy ktoś może wie co to za roślina (chodzi mi o te żółte kwiaty)? Rośnie u mnie od trzech lat,kwitnie prawie całe lato,jest bardzo wdzięczna.Tylko niestety nie znam jej nazwy Będę wdzięczna za podpowiedź.
Bogdziu jednym z zachwycających ogrodów jest rododendrowy ogród ,często w nim bywam, chociaż nie zostawiam śladów. Czekam z niecierpliwością na spotkanie majowe w Twoim pięknym ogrodzie.