Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 23:55, 22 lip 2015

Do góry
No co Ty Bogdzia lilie masz obłędne
Kosolkowa Pasja 23:53, 22 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Lilie św Józefa rosną wysokie i bielusieńkie jak śnieg, u mnie przekwitły z początkiem lipca.

One tak naprawdę się nazywają? Więc moja to inna? A, zresztą, nie wszystko musi być zidentyfikowane
Kosolkowa Pasja 23:50, 22 lip 2015

Do góry
Lilie św Józefa rosną wysokie i bielusieńkie jak śnieg, u mnie przekwitły z początkiem lipca.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:46, 22 lip 2015

Do góry

Ależ buchają u Ciebie te kolory, a lilie- zapach musi odurzać już w bramce. Ileeee liliowców? Na wiosnę się uśmiecham do Cię o jakieś zaszczepki. Ja mam tylko ceglaste drobne pomarańczowe i wczesne żółte, chętna jestem na inne z wysoko rosnących - jak będziesz mieć nadmiar oczywiście
Kosolkowa Pasja 23:17, 22 lip 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

będzie jadł płatki i wnętrza róż
aha, mi zjada chyba też lilie albo co innego

Serio??? To taki śmierdziel?? Faktycznie niektóre róże jakby nadgryzione, i pąki też, ale nikogo podejrzanego wcześniej nie widziałam.

Biała lilia to "trąbka"
Kosolkowa Pasja 23:04, 22 lip 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
...

będzie jadł płatki i wnętrza róż
aha, mi zjada chyba też lilie albo co innego
Kosolkowa Pasja 23:03, 22 lip 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Kupiłam dziś pierwsze lilie. Jedną różową i dwie białe z bladróżowym środkiem. NN, z targu Ale pachną cudnie

śliczne

czy ta druga to trąbka?
Rododendronowy ogród II. 22:57, 22 lip 2015

Do góry
Och ile stron musiałąm przelecieć żeby te hortki zobaczyć - no piękny mur hortensjowy, ja mam pierwszy rok i na razie patrzę w dół ale i tak cieszy
lilie standardowo uwielbiam a Ty masz całe bukiety ale zapach musi być

a przepis na serniczek poproszę coś czuję że na upał idealny

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 22:36, 22 lip 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Przepiękne lilie, wyobrażam sobie jaki zapach się unosi wokół.

Iwonko, właśnie zapach powala....nie wszyscy domownicy go lubią
W kamiennym kręgu od początku 22:34, 22 lip 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jak uprawiałam marchew, to dość częstym był gościem. Ostatni raz widziałam go u siebie ze dwa lata temu.
A w ogóle coraz mniej motyli widuję.

Kolekcja lilii imponująca!

Basiu, Paź to dla mnie rarytas...dlatego tym bardziej się cieszę, że mi pozował
Moje lilie zabijają zapachem....dzisiaj wieczorkiem siedziałam na ławeczce a zapach wypełniał cały ogród
W pomieszczeniu byłoby to, nie do zniesienia
Rododendronowy ogród II. 22:22, 22 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.

Chyba faktycznie o ten sernik chodziMój ogród to jednak przede wszystkim rh ale i inne roslinki mam ale ich kwitnienia nie można porównywac z rh. Z braku niejsca wszystko inne posadzone byle jak.

Rododendronowy ogród II. 22:18, 22 lip 2015

Do góry
Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.
Rododendronowy ogród II. 21:39, 22 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Hortka niebieska - olbrzymka mnie poraziła...gdzie ty ja ukrywałaś, że ja jej nie widziałam.......już wiem - my po prostu bywamy w twoim ogrodzie w czasie kwitnienia rh a wtedy wszystko inne jest jeszcze niewielkie.
Lilie cudne, a skoro pachną to tym bardziej fajnie. Ja nie mam na nie u siebie miejsca kompletnie, jeda czy dwie nie daje takiego efektu a na wiecej nie znajde ani kawałka miejsca, no chyba że bym całkowicie trawnik zlikwidowała.....do czego powolutku zmierzam niechcący......bo znów na jesieni musze poszerzyc rabaty i rozluźnic rosliny,zeby ten busz okiełznąć....a tak niedawno pisałam że : "moje maleńkie rosliny na nowej rabacie gina w morzu kory"....
U nas nie padało wczoraj w ogóle, postraszyło tylko wieć lałam i lałaam i lałam i chciałam cos przesadzic ale było twardo, nie dało sie ukopac....

Małgosiu tam jest chyba 7 hortek.To prawda ze jak kwitną rh to się innych roślin nie widzi bo kolory odrywaja uwagę od innych.Lilie na pewno jeszcze zmieścisz , toz to tylko cebulki mało miejsca potrzebuja.Bardzo sie zdziwiłam ze u Ciebie nie padało bo u mnie ulewa była, , ja tez podlewałam cały ogród bo wcale sie na deszcz nie zanosiło.Dobrze że popadało u mnie bo trawnik by do reszty padł.Macham.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:47, 22 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na lilie to musisz się sprężać, bo w tym upale giną w oczach
Zapraszam.. do Zamościa czy w innym kierunku i bez kierunku.

Ania, te białe kwiatki na zdjęciu to wieloletnie? Widziałam na ryneczku, ale cięte były
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:15, 22 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)
Ania ale lilie! kurcze.. mus się wprosić jak będę jechać do Zamościa.. no mus..

Na lilie to musisz się sprężać, bo w tym upale giną w oczach
Zapraszam.. do Zamościa czy w innym kierunku i bez kierunku.

Kosolkowa Pasja 20:07, 22 lip 2015

Do góry
Kupiłam dziś pierwsze lilie. Jedną różową i dwie białe z bladróżowym środkiem. NN, z targu Ale pachną cudnie
Moja działka na Dębowym Lesie 17:22, 22 lip 2015

Do góry
lilie możesz sadzić i wiosną i jesienią, nie ma to dla nich większego znaczenia,
jeśli sadzisz wiosną to możesz trochę sterować terminem kwitnienia np. wydłużyć go
Moja działka na Dębowym Lesie 15:42, 22 lip 2015

Do góry
uwielbiam zdjęcia z kroplami wody na kwiatach
dzięki

ja znawczynią nie jestem niestety
lilie mam tylko jedne i nawet nie znam ich nazwy
dostałam jedną cebulę na jesień i sadziłam albo końcem września albo jeszcze później
wyrosła i rozmnożyła się bardzo i jest piękna
Moja działka na Dębowym Lesie 15:39, 22 lip 2015

Do góry

Kochani jeszcze raz zapytam was, odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień.
A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę

Moja działka na Dębowym Lesie 15:33, 22 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
wymiękam przy tych liliach i liliowcach
wczoraj liliowce były w sklepie po 15 zł
a już kończyły kwitnienie, ostatnie pąki zostały
czemu one takie drogie...

Ja też kocham lilie i liliowce bardzo
!5 zł, to jeszcze znośna cena. Są o wiele, wiele złociszków droższe.I sama nie wiem, czemu one takie drogie
Czami warto kupić, a nawet lepiej z kwiatem, bo widać co kupujemy.Bo pomyłki i tutaj też są.

i lilie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies