Ależ buchają u Ciebie te kolory, a lilie- zapach musi odurzać już w bramce. Ileeee liliowców? Na wiosnę się uśmiecham do Cię o jakieś zaszczepki. Ja mam tylko ceglaste drobne pomarańczowe i wczesne żółte, chętna jestem na inne z wysoko rosnących - jak będziesz mieć nadmiar oczywiście
Och ile stron musiałąm przelecieć żeby te hortki zobaczyć - no piękny mur hortensjowy, ja mam pierwszy rok i na razie patrzę w dół ale i tak cieszy
lilie standardowo uwielbiam a Ty masz całe bukiety ale zapach musi być
a przepis na serniczek poproszę coś czuję że na upał idealny
Basiu, Paź to dla mnie rarytas...dlatego tym bardziej się cieszę, że mi pozował
Moje lilie zabijają zapachem....dzisiaj wieczorkiem siedziałam na ławeczce a zapach wypełniał cały ogród
W pomieszczeniu byłoby to, nie do zniesienia
Chyba faktycznie o ten sernik chodziMój ogród to jednak przede wszystkim rh ale i inne roslinki mam ale ich kwitnienia nie można porównywac z rh. Z braku niejsca wszystko inne posadzone byle jak.
Rodki nie kwitną, a u Ciebie tylu gości, że ciężko nadrobić Pewnie przyciągnął ich zapach serniczka
Piękne liliowce i lilie masz. Na początku strasznie się wzbraniałam przed nimi, a teraz powoli doceniam, bo są niepowtarzalne. Powojniki też bardzo lubię, ale na razie nieumiejętnie szukam im miejsca.
Małgosiu tam jest chyba 7 hortek.To prawda ze jak kwitną rh to się innych roślin nie widzi bo kolory odrywaja uwagę od innych.Lilie na pewno jeszcze zmieścisz , toz to tylko cebulki mało miejsca potrzebuja.Bardzo sie zdziwiłam ze u Ciebie nie padało bo u mnie ulewa była, , ja tez podlewałam cały ogród bo wcale sie na deszcz nie zanosiło.Dobrze że popadało u mnie bo trawnik by do reszty padł.Macham.
lilie możesz sadzić i wiosną i jesienią, nie ma to dla nich większego znaczenia,
jeśli sadzisz wiosną to możesz trochę sterować terminem kwitnienia np. wydłużyć go
uwielbiam zdjęcia z kroplami wody na kwiatach
dzięki
ja znawczynią nie jestem niestety
lilie mam tylko jedne i nawet nie znam ich nazwy
dostałam jedną cebulę na jesień i sadziłam albo końcem września albo jeszcze później
wyrosła i rozmnożyła się bardzo i jest piękna
Kochani jeszcze raz zapytam was, odnośnie lilii..
Zawsze kupowałam na wiosnę.Mam ochotę na kilka.Znalazłam juz je w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html.
W ubiegłym roku na wiosnę u nich zmawiałam .Wszystkie lilie były ładne, spore.W tym roku dużo od nich mi nawet dało przybyszowe małe.
Ale nigdy nie sadziłam na jesień. A właściwie.To jest pytanie.Kiedy najlepiej je sadzić ? W sierpniu, czy wrześniu można ??
Macie doświadczenie to mi podpowiedzcie, proszę
Ja też kocham lilie i liliowce bardzo
!5 zł, to jeszcze znośna cena. Są o wiele, wiele złociszków droższe.I sama nie wiem, czemu one takie drogie
Czami warto kupić, a nawet lepiej z kwiatem, bo widać co kupujemy.Bo pomyłki i tutaj też są.