Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zielony chaos u Dawida 18:38, 21 lip 2015

Do góry
Kwitnąć zaczynają lilie. Obecnie kwiatami zachwycają...

... 'Evina'...

... 'White tiger'...

... 'Nanjing'...

... 'Pink heaven' ...

Starorzecze na górce 17:24, 21 lip 2015
Do góry
chodzę i wącham lilie i floksy...na lato super

jak dla mnie to możesz też szersze ujęcia robić
Pszczelarnia 17:02, 21 lip 2015

Do góry
Jeszcze się mobilizuję i wrzucam kwiatki z innych, może lepszych ujęć?
Czosnek gł., maruna, lilie, koper - brzmi bardzo swojsko.

Starorzecze na górce 16:34, 21 lip 2015

Do góry
Pięknie lilie zachwycające i Lilianka Ale kolorów u Ciebie i pysznogłówka też super ja też mam posadziłam w różach
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:34, 21 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
tak wygląda lipiec - słowo lipiec należy czytać wolno i patrzeć na fotkę

Anka jak tu u ciebie jest bosko
Wiem że lilie giganty, wiem że róże cudne, że trawy same sie sieją, rosna olbrzymie, ze bylinowy raj masz u siebie...to wszystko wiem, ale ta fota mnie rozwaliła na łopatki.....normalnie jak bym na jakieś malarstwo impresjonistów patrzyła, na obraz wykonany modną wtedy techniką drobnych kolorowych punkcików...cudna rabata, cudna fota (Mira )

Podziwiam twojego lucifera i donosze że mój (kupiony za nomową Bogdzi) ma pierwszy kwiatek, ma wiecej cienia niż twój i nie ta ziemia ...ale i tak sie ciesze że go mam.

Muminek z konewkami wymiata

Prosze jeszcze wiecej ujec z mojego jednego z ulubionych u ciebie miejsc - a mianowicie z aleji liliowcowej, bo ona cudna jest
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 15:38, 21 lip 2015

Do góry
Ja tutaj przyszłam nadrobić zaległości i pooglądać lilie - bo stwierdziłam że już dojrzałam do ich posadzenie.
Jak zobaczyłam skutki nawałnicy u Ciebie to przestaję narzekać na skutki suszy i burz w moim ogrodzie .
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Pszczelarnia 15:21, 21 lip 2015

Do góry
No..... to mi się podoba..wreszcie forteczki.. cudowne, sielskie, aż się rozmarzyłam nad strumieniem.. A może tylko złapałam oddech pomiedzy leczo, ogórkami, a robotą. W miedzy czasie upitoliłam przekwitłe róże,, te najgorsze bo wnerwiały na maksa. Popracuję w nocy...
I proszę o cd obrazków. Cieszę się, że lubisz lilie i takie tam..

Wypatrzyłam piękną naparstnicę, gdzieś na początku po prawej stronie obrazka.

I proszę o więcej

Strumykowa rabata mi sie szalenie podoba
Rododendronowy ogród II. 14:52, 21 lip 2015

Do góry
Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.
Droga do spełnienia 12:27, 21 lip 2015

Do góry
a może dla rozjaśnienia mały cyprysik np sungold albo tuja amber glow
chociaz na tej rabacie nic żółtego nie mam tylko róża łososiowa
ostróżki niebieskie
lilie bordo
orliki niebieskie i fioletowe
trawa czerwono-brązowa i czarna
Droga do spełnienia 10:22, 21 lip 2015

Do góry

lilie przy płocie przed nimi juka
3 bukszpany kulki
jeden na pniu?
krajem trawa konwalnik
unicina rubra?

ostróżka i przed różą posadzony w tym roku orlik
schował się za juką też kuklik
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:41, 21 lip 2015

Do góry
Anabuko1 lilie kwitną na całego, liliowce im wtórują, a kolorowe hortensje już coraz mniej efektowne. Zaczynają kwitnienie wanilia i pinki...
Za pochwałę poprzycinanych krzewów dziękuję.
Ogród z łezką II 09:18, 21 lip 2015

Do góry
Widzę, że różyczki kwitną- dziś to towar deficytowy czekamy na drugie tłoczenie- może jak wrócimy to już będą

Lilie pokazujesz I ja - choć wiesz co chcę powiedzieć- muszę przyznać, że są piękne. Takie dorodne i zdrowe.

Dziś znów orka na ugorze znów- no ale jak się zapuściło to mus ciężko pracować.

Buziolki
Rododendronowy ogród II. 08:34, 21 lip 2015

Do góry
U Ciebie Bożenko śliczne liliowce i zapewne śliczne lilie. Piszę zapewne, bo ja za nimi nie przepadam. Kwiat sam w sobie jest prześliczny i nie rozumiem dlaczego mnie nie zachwyca jako całość. Kasia próbuje to zmienić.

Ja zaczęłam urlop od wizyty u Irenki, a na drugi dzień obudziłam się o 10.30. Myślałam, że padnę jak zobaczyłam zegarek. Nie słyszałam niczego, ani listonosza, ani śmieciarki. Na obiad szybki kalafior z jajkiem ( by mąż miał coś na ząb)i jak poszłam w ogród to wieczór mnie zastał. Ale o tyle fajnie bo u nas w niedzielę dobrze popadało.
Grześ tylko pełne taczki wywozi.

Dziś wróciłam do normy i zaraz idę pokłonić się rabatkom.

Buziaki Bożenko

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:27, 21 lip 2015

Do góry
WAW!!
Pięknie poprzycinane iglaczki.Brawo!!
Lilie widzę też piękne.
No i hortensje cudnie już kwitną
W Gąszczu u Tess 23:37, 20 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Kipisz super!

Z mszycami to leć na wodne wątki.

A widzisz, jaka mądra dziewczyna z Ciebie, Ja na to nie wpadłam Zaraz polecę ich poszukać

babka napisał(a)
Ja kupiłam w tym roku kłacza agapanta i naiwna myślałam, że od razu zakwitną Śliczny jest ten Twój, dorodny. Masz go w malutkiej donicy ? ile musi mieć w obwodzie żeby zaczął kwitnąć ?? Pokaż całą roślnke plisss
Na ost zdjęciu to bardzo prawdopodobne że ślimak. Dwa dni temu dorwałam pod pieńkiem tygrysiego, jak się okazało były tam też jaja, całkiem takie jak Te.
A czosnki i trawy świetnie wyglądają, tak naturalnie jak nie w ogrodzie

Zrobię jutro zdjęcie, jak dam radę. Tak ładnie - czterema kwiatkami - to w trzecim roku mi zakwitł. Ale już w ub. miał jeden kwiat. Ale w pierwszym to chyba nie zakwitnie. Bo rozumiem, że kłacze kupiłaś?
Jeśli jaja ślimacze, to trudno. Wolę od jaj opuchlaków.

nawigatorka napisał(a)
A co to za hosta ta z przymiarki?
Mi się podoba fajnie kontrastuje z żurawką i dobrze gra z elata i limonkowymi kwiatami chortensji.

Nie wiem, dostałam od Toszki. Podobno może być na słońce. Mnie też się tam podoba.

Kasya napisał(a)

nie umieją pływac to siedzą
ale gdzie ty masz te lilie ??

No w oczku wodnym. Mam takie, tylko go w zasadzie nie pokazuję, bo jest okropnie brzydkie. I nawet nie da się z niego nic zrobić Plastikowy basenik w kształcie nerki w kolorze niebieskim Aż zęby bolą, jak to piszę...
W ogródku Iwony 23:26, 20 lip 2015

Do góry
O matko jak Ci pięknie kwitnie!!! I lilie pachnidełkowe też masz w dużych ilościach Lubię lilie, bardzo!!!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:22, 20 lip 2015

Do góry
Małgoś, to niebieskie takie dzwonkowate, co od Irenki dostałam, a Ty teraz pokazałaś to rozwar? Dobrze pamiętam? Czy coś pokręciłam...

Ach...lilie!!!

"Oćyścianie" działa...
Rododendronowy ogród II. 23:12, 20 lip 2015

Do góry
Na Toje pachnące lilie trafiłam na dobranoc Ale masz busz liliowy Bogdziu!!! Wiesz, że to mój ulubiony busz

U nas też podlewanko, deszczu niet, a tak blisko padało, jak wracaliśmy od Irenki...już nadzieje miałam, że u nas też mokro.

Buziolek
Moja działka. 22:59, 20 lip 2015

Do góry
U nas zero deszczu w dalszym ciągu, Larissy mi zaczynają pąki zrzucać, mimo podlewania

Lilie cudne masz, u mnie też teraz większość żółtych kwitnie, po kolei, dojdziemy i do ciemnych

Macham
Liliowo i kolorowo:) 22:45, 20 lip 2015

Do góry
Danuś, jak pięknie!!! Jak cudownie kwitnie!!! Uwielbiam lilie, wiesz

Pięknie wygląda, musisz się cieszyć tym cudnym kwieciem, zapał przyjdzie!!!

I zapach...

Ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies