Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

AgataRed 13:26, 31 lip 2015

Witaj serdeczniePięknie i słonecznie u Ciebie. Ja też polecam rozchodniki w słońcu nie do zdarcia i motyle wabią ( mam parę i wygladają większość lata ładnie). Piwonia po kwitnieniu robi się brzydka trochę. Myślę, że lepiej pasuje gdzieś między innymi kwitnącymi.
MirellaB 19:22, 31 lip 2015

Dzisiaj kupiłam piękne rozchodniki
paulina_ns 21:19, 31 lip 2015

Dziewczyny rabatka przy tarasie prawie skonczona brakuje tylko jeszcze kilku roslin i kory mam zakwasy straszne,a w dodatku kiedy chcialam dodac zdjecia padl mi laptop moze uda mi sie jutro z telefonu wstawic.

Ps. Bylam dzisiaj w szkolce maja piekne i nie drogie buki "parasolowate" zakochalam sie,tylko zastanawiam sie,czy w takie upaly mozna sadzic drzewa?
paulina_ns 21:22, 31 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Dzisiaj kupiłam piękne rozchodniki

Mirellko ja w tym roku dopiero dowiedzialam sie,ze jest taka roslina jak rozchodnik Ania przeslala mi malenkie sadzonki,a teraz juz sporo urosly i wygladaja pieknie, juz nie moge sie doczekac jak pokaza sie na nich kwiaty
paulina_ns 21:25, 31 lip 2015

AgataRed napisał(a)
Witaj serdeczniePięknie i słonecznie u Ciebie. Ja też polecam rozchodniki w słońcu nie do zdarcia i motyle wabią ( mam parę i wygladają większość lata ładnie). Piwonia po kwitnieniu robi się brzydka trochę. Myślę, że lepiej pasuje gdzieś między innymi kwitnącymi.

A mozna zrobic sadzonki z piwonii? Moja babcia ma,wiec jakby sie dalo i dla niej znajdzie sie miejsce
MirellaB 21:34, 31 lip 2015

Zrobiłaś już tą rabatkę?
Ja myślałam, że wspólnie będziemy dumać co tam fajnego posadzić, a Ty już skończyłaś? Paulinka i co tam posadziłaś?
AgataRed 21:34, 31 lip 2015

Można ją rozsadzić. Dzieli się korzenie w sierpniu podobno Warto ją mieć dla kwiatów i zapachu
paulina_ns 21:49, 31 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Zrobiłaś już tą rabatkę?
Ja myślałam, że wspólnie będziemy dumać co tam fajnego posadzić, a Ty już skończyłaś? Paulinka i co tam posadziłaś?
.

Stozka bukszpanowego,malenkie kulki bukszpanowe,roze,lawende,hortensje,miskanta zebrinus,iglaczka na pniu,lilie i jezowke mam tylko nadzieje,ze roslinki przetrwaja,bo teraz chyba nie powinno sie przesadzac?
paulina_ns 21:50, 31 lip 2015

AgataRed napisał(a)
Można ją rozsadzić. Dzieli się korzenie w sierpniu podobno Warto ją mieć dla kwiatów i zapachu

O to super ) sierpien to w sumie juz ? Czy jeszcze poczekac?
AgataRed 21:59, 31 lip 2015

Najdalej we wrześniu. Ja w zeszłym roku przenosiłam cały krzak z ogródka mamy i się przyjęła. To była połowa sierpnia. Niestety bywaja kapryśne, długo się aklimatyzują (czasem nie kwitną) musi być stanowisko typowo dla nich.