Rośliny w przyszłym roku bujną to i chwastów będzie mniej, mam taka rabatę, że w tym roku gracy nie widziała, a tam gdzie malutkie roslinki to co tydzień trzeba rwać, ale za rok, może dwa ...
Tylko co by tam posadzić, żeby nadać trochę intymności temu miejscu, no i chociaż trochę się osłonić ??
Paulinka roślinki pięknie rosną. Szpaler z rozchodnikami już widzę jak będzie ładnie wyglądał, rozrosną się szybko
Będę też sądziła rozchodniki z trawą
Chcesz się osłonić od sąsiadów?
Ja też planowałam osłonięcie ale zrezygnowałam - chcę mieć widok na cały ogród
Przemyśl to dobrze
Mirellko nie chce ogrodzenia na 2 metry, ale chciałabym na tarasie otoczyć się ze wszystkich stron roślinami, żeby podziwiać ich piękno z okna tarasowego Brakuje mi kwiatów w ogrodzie oprócz hortensji mam ich nie wiele. A przecież jest tyle pięknych odmian tylko jakie? myślałam o piwonii, ale ona ponoć krótko kwitnie, co jeszcze byście mi poleciły? oczywiście w grę wchodzą tylko wieloletnie
Rozumię - tylko musisz to zrobić z głową, żeby nie popsuć efektu i nie przesadzać co chwilę.
Ja mam kwiatów kwitnących sporo. Moje założenie jeszcze przed O było takie, że ciągle ma coś kwitnąc i to jest fajne - od wczesnej wiosny do późnej jesieni.
Mam jedną największą rabatę właśnie przeznaczoną na kwiaty i kwitnące krzewy.
Nie wiem czym Ty chcesz się osłaniać? Kwiaty + tuje? Kwitnące krzewy? Same kwiaty? I czy chodzi Ci o faktyczne osłonięcie się 1,5 metrowe czy bylinowe np.do 90 cm?
Piwonie mam - piękne są - kwitną ponad tydzień, krótko, ale warto je mieć - przekwitną i zostają ładne liście, a zimą nic nie ma po nich.
Czyli reasumując nie chodzi Ci o osłonięcie się tujami tylko o rabatę bylinową tak?