w tym roku miałam już nie nabywać nowych bylin żeby nie zaśmiecać ogrodu zbyt dużą ich ilością .....ale . wyszło jak zwykle.jednak nie żałuję .
maki wschodnie bardzo wzbogaciły rabatę bylinową i przypasowały się jak ulał do trytom ognistych i krwawnika czerwonego ,który de facto czerwony nie jest
To jest jodła kalifornijska compacta rośnie bardzo powoli roczne przyrosty trzy do pięciu centymetrów. Jest u mnie trzeci rok i niewiele urosła, a szkoda bo bym już chciała żeby była większa.
Nawet nieźle wygląda ten płot chociaż to gotowiec z płyt? Fajnie że gładką stroną od Ciebie, ładne tło.
Danusiu to jest płot sąsiadów nie miałam wpływu na jego postawienie, został postawiony i już, tak to jest gotowiec z płyt na dwa metry wysokości, strona w cegłę jest od strony sąsiadów na szczęście, od naszej strony rosną przy nim cyprysy i kiedyś mam nadzieję go zasłonią.
Grzesiu, to co robię to ma być już na stałe A ścieżka po prostu tam MUSI być i koniec bo tędy się chodzi.
Pergoli a tym bardziej bramki tam w ogóle nie widzę.
Mówiąc o połączeniu myślałam bardziej o wykorzystaniu podobnych roślin.
Popatrz na te zdjęcia
A tu widać że na pewno powinno być coś wysokiego aby tę szkaradna konstrukcje zakryć.
Chociaż wolałabym coś pnącego na tym... ale to potem .
na prawdę nie widzę konieczności aby łączyć to jakoś. Myślałam o czymś takim:
A może ty mówisz o połączeniu takim aby po obu stronach ścieżki coś rosło?
Możesz to wyrysować?
Marysiu w skowronkach dowiedziałam się o Waszej z M 50 rocznicy wspólnego bytowania życzę samych radości i wszystkiego co jeszcze przed Wami najlepszego...