Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:32, 03 gru 2011

Do góry
Nowa aranżacja na stole. Wiem, wiem, wszystkiego jest za dużo, ale przynajmniej same bluszcze.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:30, 03 gru 2011

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:29, 03 gru 2011

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:29, 03 gru 2011

Do góry
Dzisiejsza pogoda nastraja optymistycznie Było plus 9 st.
Miskanty ścięte

Zielono mi! 23:22, 02 gru 2011

Do góry
Cegły bardzo ulatwiają koszenie. Są osadzone na sz-macie, którą pokryta jest przestrzeń na szambie, bez zaprawy, ale bardzo dokladnie. Uważaj, zastosuj tylko starą cegłę z rozbiórki, taką która dzwoni. Nową szlag trafi, przerobione, więc pewne. Jak znajdę wkleję zdjęcia z robót.
Ja mam na szambie "ogród śródziemnomorski", wszystko w pojemnikach. Rojniki chyba zdadzą egzamin.

Znalazłam zdjecia z powiększania rabat, można się zorientować co i jak.

Tu nie ma jeszcze sz-maty, bo to przymiarka. Potem M. zdejmowal cegly, kladł sz-matkę i na to cegły.
Rododendronowy ogród. 22:20, 02 gru 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ropuszki są ładne! I ziabki też! A rzekotki -ziabki śliczniusie!

Miło Cię znów widziec Haniu.To obydwie lubimy te żaby.

Rododendronowy ogród. 22:17, 02 gru 2011

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Zdjęcia z wiewiórką super. No i ptaszek też uroczy. Ja postanowiłam, w nowym roku przyłożę się i oprócz roślin będę fotografowała zwierzęta i ptaki. Ale nie wiem, czy zdjęcia będą ładne, bo w moim ogrodzie jest bardzo dużo ropuch. Wiem, że są bardzo pożyteczne, ale czy ładne? Widziałam też jaszczurkę wygrzewającą się na jałowcu. No i ptaki, różne. I krety, te niestety nie dadzą się sfotografować, chyba tylko ich kopce.

Już Hania napisała że żabki fajne zwierzęta i fotogeniczne. Pewnie ze rób zdjęcia-to świetna rozrywka. A kreta zdjęcie też mam, nawet go gdzieś dziś widziałam jak wybierałam zdjęcia wiewiórek.

To właśnie zdjęcia kreta.

Zielono mi! 22:04, 02 gru 2011

Do góry
Dla Danusi, po czasie.

W miniformacie 21:32, 02 gru 2011

Do góry
Bea napisał(a)
Czas adwentu - czas przygotowań do Świąt[img

Bardzo wytworny jest ten wieniec.
W kolorystyce jakby na moje zamówienie .
Jesienny ogródek 21:16, 02 gru 2011

Do góry
Dzidka napisał(a)

Z wielką przyjemnością pobyłam w ogrodzie jesienią, latem i wiosną .
Wyznam, że z dużym zaciekawieniem przeglądałam zdjęcia . Jednocześnie wypatrywałam kiedy ukaże się na nich większy fragment domku.
I doczekałam się.

Dziękuję, że go pokazałeś.
Tak niewiele widuję wiekowych domów, które miały to szczęście, że nie tylko przetrwały, ale i są otoczone dbałością.

Piękny obrazek, stary dom otoczony zielenią.
Mój ogród 20:54, 02 gru 2011

Do góry
Dzisiaj pogoda przypominała bardziej wiosenną niż jesienną. Do wiosny jeszcze daleka, ale pokażę kilka kwiatków, które najbardziej cieszą , bo są te najpierwsze. Pierwsze tulipany w ogrodzie:
Tylipany Kaufmaniana "Fashion" i "Johan Strauss" tworzą ładny dywanik.

Małe iryski "Danfordiae"

Irys "Reticulata" nie przyrasta, ale co wiosny mała zgrabna kępka się pojawia

No i krokusy, kolorowe wesołe, dosadziłam w tym roku jeszcze . Szkoda, że kiedy kwitną tak mało jestem na działce.
To są u mnie te najpierwsze, które pojawiają się w ogrodzie. W tym roku posadziłam przebiśniegi. Postanowiłam, że będą co roku je dosadzać. A wczesną wiosną będę wypatrywać czy już są.
Rododendronowy ogród. 20:23, 02 gru 2011

Do góry
Dzidka napisał(a)

[

Jak ty się tak na nas gapisz to my też możemy.

Napisać, że się uśmiałam, to za mało.

Fajnie jeśli moje ptaszyska są przyczyną radości w te pochmurne dni.
W miniformacie 20:18, 02 gru 2011

Do góry
Domi napisał(a)
Bea, a co słychać w Twoim ogródku?

W tej chwili to głównie sprzątanie liści i podlewanie. Czekamy na wiosnę.

W miniformacie 19:52, 02 gru 2011

Do góry
GabiK napisał(a)

i teraz

Bea, co to za drzewo, to czerwone? I po ilu latach taka zmiana w ogrodzie?

to drzewo czerwone to klon pospolirty bodajże odmiany " crismon king".
Ogród Dominiki 19:47, 02 gru 2011

Do góry
Rododendronowy ogród. 19:30, 02 gru 2011

Do góry
Bogdzia napisał(a)
[

Jak ty się tak na nas gapisz to my też możemy.

Napisać, że się uśmiałam, to za mało.
Ogród w Tarnowie 19:06, 02 gru 2011

Do góry
Kaskada i otoczenie przygotowane do zimy.Wodę wypuszczam z kaskad ze względu na mrozy.

Po ścieńciu irysów i traw ozdobnych odsłonił się mały kamienny "Manhattan"

Puste pole z wysepką kwiatową 17:21, 02 gru 2011

Do góry
Krys napisał(a)
czytam Twój post to humor Cię nie opuszcza.

...że jaaak? Mam wisielczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz dodatkowo szturm przypuściły na dereń, lilak Palibin i wajgele.
Po drugiej stronie walczę jak lew o Symphatię - znowu pod nią jama!, a moją ukochaną hostę June 2x dziennie lokuję na jej właściwym miejscu... Wokół ławeczki wściekle zadeptałam pobojowisko, bo już nie mogę nastarczyć karbidu...
Aaaa... W moim przedszkolu część doniczek nadniesiona...

Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 15:34, 02 gru 2011

Do góry
Tak, obejrzałam Danusi, i ten z lustrem, i wiele innych najpierw pooglądałam, potem pomyślałam, że to co zobaczyłam pozwoli mi samej ogarnąć mój ogród bez zawracania Wam głowy, ale im więcej myślałam i oglądałam, tym bardziej umacniałam sie w przekonaniu, iż wiem, że nic nie wiem.
Nawiązując do przysłowiowego szkieletu. Mam okazję kupic chyba niedrogo, bo za kilkadziesiąt zlotych ( chybba 80), szuk parę jodeł niejakich nordamanniana wysokich na jakieś 150- 170 cm. Wiem, że są stożkowe, ale czy zdrowo się chowają? czy pasowałyby w to miejsce zamiast kikutów świerków, które mój mąż , nie zważając na ich ażurowy charakter, uparcie traktuje jako przesłonę? A, a te dwa mniej kiukutowe, podgolone świerki musiałyby raczej zostać, bo sa na tyle duże i stare, że konieczne byloby pozwolenie. W ostateczności o takie wystąpie. Ale może te jodły jakoś by do tych świerków przypasowały.

A jak nie, to może te choiny przez Danusię polecane. Tylko trochę sie boje ich deliktanego pokroju, tzn z zasady wolę rosliny zwarte,a nie rosochate. A może cos jeszcze, co w miare szybko rośnie iglaste jest a świerkiem nie jest
Aha- tuż za ostatnim po prawej kikutem zaczyna sie cisowy żywopłot.
Puste pole z wysepką kwiatową 15:01, 02 gru 2011

Do góry
Do Krysi i Wszystkich mi współczujących!
Na dzień dzisiejszy jest tak źle, że gorzej być nie może.
Tak jak przewidziałam, ten chwilowy spokój był przygotowywaniem nowej inwazji. My zaczadzamy, a one wentylują...

Dobrze, że jeszcze węża nie przegryzają

Wszystko, co przy ganku rośnie, podkopane w okółkach: Milejdi, ciemierniki, 3 hortensje, pieris... I przekopane wszystkie przebiśniegi, szafirki, narcyze, tulipanki wielokwiatowe, cudny pierwiosnek kulisty - no WSZYSTKO, co tam mam. Oby nie powiedzieć - miałam... (cebulki tulipanów turlają się w pustych korytarzach...)
Hortensja przy furce obryta, wiąż Wredei obryty, najgorsze, że wokół niego mam duże skupisko krokusików
W 3 innych punktach ogrodu też się zaczęło! Niedługo zbankrutuję na karbidzie.
Dziś objechałam punkty ogrodnicze w poszukiwaniu tych usypiaczy - KRETOX 02 GB, jak się okazuje, wycofany z produkcji, a Bros 10 GB pani spróbuje mi sprowadzić, ale dopiero za tydzień będzie wiadomo.
Mój mąż dostał już przykurczu w ręce od ściskania rury przy wylocie. Odmawia dalszej współpracy. Idę dać mu obiad, może zmieni zdanie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies