Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bonsai i niwaki 14:17, 24 sty 2012

Do góry
też czas i cierpliwośc - modrzew
Bonsai i niwaki 14:15, 24 sty 2012

Do góry

ten staruszek wymaga sporo pracy i czasu ale.......

Bonsai i niwaki 14:10, 24 sty 2012

Do góry
te modrzewie też będą super
Bonsai i niwaki 14:08, 24 sty 2012

Do góry
z tych buczków będą cudeńka
Słoneczniki ozdobne 14:06, 24 sty 2012

Do góry
Słoneczniki z nimi to tak mam ,że "przejadły"się w obrazach ,a w wazonach i naturze ciągle jest mi ich mało.
Trudno jest dostać nasiona słonecznika w konkretniej odmianie jeśli się uda zwykle są to okazy o pojedynczym kwiatostanie.Najczęściej można zdobyć mieszankę nasion w informacji,że dorasta do 1,50 cm po czym okazuje się ,że do zerwania kwiatów niezbędna jest nam drabina
Moje najmniejsze słoneczniki w tym sezonie dorastały do około 70cm .

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 13:55, 24 sty 2012

Do góry
Nie wymarza, już zimował

Brzoza - Betula 13:52, 24 sty 2012

Do góry
Betula nigra Shiloh Splash

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:50, 24 sty 2012

Do góry
tu widać, ze trwa niezła i kantki

Sonia wiecznie coś ryje

tu niszczy kompozycje w donicy

dla odmiany ten też
Świerk serbski - Picea omorika 13:50, 24 sty 2012

Do góry
Znalazłem za to p. omorika Koemann
Bonsai i niwaki 13:48, 24 sty 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Jałowiec
jałowiec super pompony też
Ogród Ewy :) 13:29, 24 sty 2012

Do góry
Witam następne ogrodniczki

Wiem, że piszę chaotycznie, ale jest to spowodowane chęcią przerzucenia historii ogrodu z jednego forum na drugie w maksymalnie krótkim czasie, forum na którym byłam przez prawie 5 lat i na którym mam mnóstwo zdjęć chronologicznie ma być zamknięte więc muszę się śpieszyć. Image Shack jeszcze nie opanowałam i nie bardzo chce mi się grzebać w tysiącach zdjęć
Postaram się nie być chaotyczna jak będę prowadzić wątek na bieżąco

Agapanty mam kilka lat. Siedzą w donicach, które późną jesienią po zwiędnięciu liści wnosimy do garażu. Tam podlewane są raz na miesiąc i czekają do wiosny. Wiosną wystawiam je na zewnątrz i podlewam już normalnie tzn codziennie, zasilam florovitem raz na tydzień lub 2 zależy jak mam czas. Tajemnicą kwitnienia obfitego agapantów jest ciasnota w donicy, one uwielbiają być ściśnięte. Swoich jeszcze nie przesadzałam do większych donic a mam je już 5 sezon, w tym roku chyba już je przesadzę bo ziemi tam nie ma chyba już wcale.

Jak pisałam już wcześniej kocham róże, tak więc teraz czas na prezentację moich księżniczek.
26 maj 2009, u mnie róze zakwitają dość wcześnie.

Fisherman's Friend

Uwielbiam jego zielone oczko w pełnym rozkwicie.

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:18, 24 sty 2012

Do góry

To jest właśnie ten wszechogarniający dąb Czesław

A tutaj w głębi na leżaczku moja Świątynia Dumania

Agunia to dla ciebie brzózka Youngii
Ogród Ewy :) 13:00, 24 sty 2012

Do góry
W maju 2009 powiększyłam kwaśną rabatę. Drzewo koło niej to szczepiony głogownik, przeżył zimę 2008-9, w zimie 2009-10 poległ

Powstała brama dzieląca ogród, M układa kostkę, żeby ograniczyć tranik, który w cieniu nie chciał rosnąć.

Jak pisałam wcześniej kocham oleandry i taras przed domem staram się utrzymać w stylu śródziemnomorskim ( staram się )

Bardzo lubię piwonie, mam jedną drzewiastą.

Radosna twórczość Ani 12:56, 24 sty 2012

Do góry
Gosiu dla Ciebie czystka w ogrodzie tylko stałe elementy ( i góreczka )
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 12:51, 24 sty 2012

Do góry

Uwielbiam tego goździka za jego słodki zapach

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 12:44, 24 sty 2012

Do góry
Na Ogrodowisko natrafiłam, przeglądając nie tylko bukszpanowy ogród Danusi. Zainspirowana miłą i przyjazną atmosferą tego forum postanowiłam do Was dołączyć z moim skromnym ogródkiem i poznać nowe osoby oraz ich wspaniałe włości.
Mój przydomowy ogród ma razem z domem 700m2. Uprawiamy go z M od 8 lat. Nie nalezy do najłatwiejszych, bo w samym srodku, w centralnym miejscu działki, naprzeciwko tarasu stoi sobie 50-letni dąb. Ma nawet imię: Czesław. No i właśnie tenże czcigodny Czesław dyktuje i rządzi pozostałymi nasadzeniami, Jesienią sprawia mnostwo kłopotów z powodu ton liści, które trzeba zgrabiać i pakować do worów, bo na kompost się niestety nie nadają.
Ale za to latem daje schronienie przed upałem, a także jest domem dla ptaków, które wiją sobie w nim gniazda. Bardzo go lubimy.
Ponieważ pora na założenie wątku jest, jaka jest, a więc na razie wkleję zdjecia wspominkowe, które pomagają nam dotrwać do wyczekiwanej wiosny.

Ogród Ewy :) 12:43, 24 sty 2012

Do góry
Witajcie kochane ogrodniczki

Katalpa ma 9 lat, szczepiona była dość wysoko, więc jest wielka, w zeszłym roku bardzo mocno ją przycięliśmy, bo zacieniała trawnik i wychodziła na ulicę. Tak więc rozrasta się korona i pień robi coraz grubszy. Muszę przyznać, że mocne cięcie świetnie zniosła.

Rabata iglakowa, berberys pięknie kwitnie.

Mam też kwaśną rabatę, jak pisałam kocham też wszystkie RH

Uwielbiam pełne tulipany

A teraz z innej beczki

W avatarku wącham róże na palmach, tu widać dokładnie

A widzieliście rabaty z palmami, zatopionymi w morzu bratków ? Ja pierwszy raz dlatego musiałam to uwiecznić..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:37, 24 sty 2012

Do góry
anika napisał(a)
No nie jakie wielkie dorodne liście host, jak talerz z obiadem dla mojego męża( a ten to potrafi zjeść ) Super fajnie. Jeszcze piękny trawniczek i Danusiowe kanty i będzie miodzio a na murek bluszcz.

oj Aniu! co roku robimy kanty, ale kreciki je rozwalają! 3 psy i krety, to raczej trudne zadanie, aby mieć piękną trawkę; aby zaoszczędzić sobie pracy stworzę część dzikiej łąki; na murki faktycznie dam bluszcze. Zresztą nie tylko na murki, bo mam parę takich miejsc gdzie się sprawdzą, dlatego czekam z utęsknieniem na wiosnę! Brak mi czasu i tylko niedziela jest na ogród. Latem to z 2 godziny mam na to, więc jeszcze to potrwa, zanim będzie cymes, hi, hi
pozdrawiam i biegnę do twojego ogródka Irena

Ogród Ewy :) 12:28, 24 sty 2012

Do góry
Witaj Danusiu

W zdjęciach będzie straszny chaos, próbuję szybko poprzerzucać, moje stare forum, dzisiaj się dowiedziałam będzie chyba zamknięte. Zdjęcia oczywiście mam zgrane, ale szukanie ich i przeglądanie to godziny zmarnowanego czasu. Tak kopiuję i wrzucam i idzie w miarę szybko

To fragment muru, który wcześniej pokazywałam, powojniki jeszcze nie urosły, kwitnie jednak moja ukochana magnolia

Fragment iglakowej rabaty za domem, uwielbiam wiosenne kwiaty w dużych ilościach, nie cierpię sterczących badyli po przekwitnięciu, od zeszłego roku traktuję tulipany jak jednoroczne

Bardzo lubię to zestawienie.

Zdjęcia wszystkie prześwietlone u mnie generalnie w każdym zakątku ostre słońce.

Ogród Ewy :) 12:18, 24 sty 2012

Do góry
To fragment muru,o którym wcześniej pisałam w zbliżeniu.

Te hortensje od wschodniej strony domu zostały

Przed domem rosną 2 katalpy, to jedna z nich, wierzby już nie ma..

Wiosenne kwiaty w ogrodzie, 6. 04 2009

To połowa kwietnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies