Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:36, 13 wrz 2011

Do góry
Safoya napisał(a)
A nie prawda? Już połowie czytających zakiełkowały te cebule w głowie i planują nowe nasadzenia

prawda prawda po obejrzeniu ogrodów i rozmowie z Danusią, kiełkuje mi w głowie od jakiegoś czasu projekt przyszłego ogrodu jakbym mogła to bym już sadziła, bo Ogrodowisko na czele z Szefową niezmiernie inspiruje
Ja też zaczynam:) 16:45, 12 wrz 2011

Do góry
lenka napisał(a)
Danusiu jestem zauroczona Twoimi projektami i bardzo żałuję, że nie mogę u Ciebie takiego zamówić... Więc od kilku wieczorów nic innego nie robię tylko przeglądam Twoją galerię i nieudolnie próbuję swój projekt choć troszkę upodobnić do Twojego stylu-efekt taki ,że chodzę nieprzytomna w dzień
Ale coś tam nabazgrałam -jeśli można to bardzo proszę Ciebie i wszystkich miłośników Twoich projektów -zerknijcie na to i powiedzcie jak Wam się to widzi? Jeśli kiepsko to tym bardziej piszcie co poprawić...

1.bez czarny Eva
2.żywotnik Aurescens
3.żywotnik Sunkist
4.śliwa wiśniowa Nigra
5.hortensja Anabelle
6.kulki bukszpanu a miedz nimi trzmielina Emerald'n'Gold
7.żywotnik Smaragd
8.miskant
9.mała sosna-Compact Gem lub Pal Maleter lub Hornibrookiana
10.świerk Maigold pzred nim Funkie
11.krzewuszka Nana Purpurea
12.żywotnik Aurea Nana między nim
13.Kalina Watanabe
14.irga Coral Beauty
15. ?? zostawić lilaki (Krasavitsa Moskvy, Mrs Edward Harding) czy zamienić na coś innego
16.żywotnik barabant
17.buk Purple Fontain
18.hortensja Limelight
19.perukowiec Ancot
20.trzmielina na pniu ,między nimi żurawka bordowa

Poz3 zamień na zieloną tuję bo dwie odmianyżółte obok siebie nikoniecznie. Daj smaragdy

poz15 zamienić lilaki na ładne drzewo liściaste np. wiśnia Umbraculifera lub całkiem większe.
poz 18-19 może byc tylko Limlelight 3 szt. przed bukiem.

Wokół placyku ze stolikiem można by dać bukszpanowy żywopłocik.
Ogród zmyślony 07:49, 12 wrz 2011

Do góry
To prawda.Kiedyś miałabym wielki problem, żeby wogóle zaufać projektantowi. Z wnętrzami jakoś daję sobie radę sama, ale w ogrodzie to miałam wrażenie, że nie uzyskam tego co chcę i tylko będę przesadzać po projektancie, a taka współpraca jest bez sensu. Miałam już przecież raz wykonywany projekt ogrodu i leży sobie na półce, bo po głębszych przemyśleniach odpadł- z różnych powodów. W międzyczasie wszystko się zmieniło i nabrałam zaufania, co mnie samą wręcz bardzo dziwi, ale dobrze jest.Teraz wiem już więcej i znam możliwości Szefowej, więc i ja się może trochę wyżyję i Danusia nie będzie miała ze mną problemów.A potem realizacja, w miarę możliwości, powoli i zgodnie z zasadami.

Miłego dnia.
Ogród Magdalenka 16:09, 11 wrz 2011

Do góry
Witaj ! jaki fajny masz ogródek nie ma to jak projekt i jego konsekwentna realizacja. Super. Będe zaglądac i obserwowac jak wszystko rośnie
Ogród Magdalenka 11:15, 11 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Cześć Sebek, to widziałeś mój projekt? Super. Tak miał być podest i myślę , że będzie, ale w tym sezonie nie dałam rady, oświetlenia też brakuje, ale będzie. Cieszę się , że trawka ma się dobrze.

To chyba był tylko taki wstępny rysunek, oryginał masz Ty

Prosze
Ogród Magdalenka 11:05, 11 wrz 2011

Do góry
noemi napisał(a)
Cześć Sebek, to widziałeś mój projekt? Super. Tak miał być podest i myślę , że będzie, ale w tym sezonie nie dałam rady, oświetlenia też brakuje, ale będzie. Cieszę się , że trawka ma się dobrze.

To chyba był tylko taki wstępny rysunek, oryginał masz Ty
Ogród Magdalenka 10:38, 11 wrz 2011

Do góry
Ogród Magdalenka 10:11, 11 wrz 2011

Do góry
Witajcie
Zapraszam do obejrzenia mojego ogródka
Na początku było bardzo ciężko, brak wiedzy , same przeciwności , walka z woda, później obawa czy coś oprócz chwastów będzie rosło, czy trawa "da" rade , jak już trawa wyrosła to może coś jeszcze się uda ... ale pomysłów było brak. Nie pamiętam co wpisałam w google , że odnalazłam Ogrodowisko, ale udało się znaleźć najlepsze forum i wspaniałych ludzi To wielkie szczęście móc uczyć się od najlepszych, dziękuję Wam za to
A teraz parę zdjęć.
Tak było w marcu:

Tak jest teraz:

Projekt made by Syla Jeszcze raz dziekuje Syla.
To jeszcze nie koniec, projekt jest nieskończony...brakuje kontynuacji po lewej stronie od strony żurawek. Będzie tam coś wysokiego.
A to donica tarasowa, może niektórym znajoma która przeszła metamorfozę ale też jeszcze nieskończona :
Tak było:

Tak jest teraz, brakuje obicia z desek tarasowych i podświetlenia :

Danusia doradziła mi nasadzenia. Bardzo dziękuję Danusiu.
Dosadziłam zdobyte piękne verbeny patagońskie, bardzo się rozrosły i są piękne.
Mam tylko pytanie czy dosadzić jeszcze jednego miskanta? czy jeszcze jedną hortensję? Chodzi o zasadę sadzenie roślin w ilości nieparzystej. Czy jest już za gęsto? Wiem ,że trzeba poczekać aż rośliny się rozrosną...donica nie ma dna.

Mam nadzieję, że będę miała co opisywać i pokazywać Wam, pomimo takiej małej przestrzeni.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Magda.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 22:49, 10 wrz 2011

Do góry
Jagna pewnikiem projekt realizuje
Ja też zaczynam:) 01:42, 10 wrz 2011

Do góry
Danusiu jestem zauroczona Twoimi projektami i bardzo żałuję, że nie mogę u Ciebie takiego zamówić... Więc od kilku wieczorów nic innego nie robię tylko przeglądam Twoją galerię i nieudolnie próbuję swój projekt choć troszkę upodobnić do Twojego stylu-efekt taki ,że chodzę nieprzytomna w dzień
Ale coś tam nabazgrałam -jeśli można to bardzo proszę Ciebie i wszystkich miłośników Twoich projektów -zerknijcie na to i powiedzcie jak Wam się to widzi? Jeśli kiepsko to tym bardziej piszcie co poprawić...

1.bez czarny Eva
2.żywotnik Aurescens
3.żywotnik Sunkist
4.śliwa wiśniowa Nigra
5.hortensja Anabelle
6.kulki bukszpanu a miedz nimi trzmielina Emerald'n'Gold
7.żywotnik Smaragd
8.miskant
9.mała sosna-Compact Gem lub Pal Maleter lub Hornibrookiana
10.świerk Maigold pzred nim Funkie
11.krzewuszka Nana Purpurea
12.żywotnik Aurea Nana między nim
13.Kalina Watanabe
14.irga Coral Beauty
15. ?? zostawić lilaki (Krasavitsa Moskvy, Mrs Edward Harding) czy zamienić na coś innego
16.żywotnik barabant
17.buk Purple Fontain
18.hortensja Limelight
19.perukowiec Ancot
20.trzmielina na pniu ,między nimi żurawka bordowa
Wymarzony ogród 23:38, 09 wrz 2011

Do góry
Asiu projekt piękny okolica niesamowita.
Jestem bardzo ciekawa jego realizacji i zastanawiam się czy wytrzymasz do przyszłego roku, ja bym już odmierzała szerokość i kształt rabat, oraz sadziła chociaż niektóre rośliny, masz jeszcze trochę czasu ..... do zimy
Chociaż kto wie, pogoda ładna była dziś, a jutro jeszcze lepiej ma być, może Asia już działa.....
Ogród Sylwii od początku :) 22:05, 09 wrz 2011

Do góry
jotka napisał(a)

Pracowita z Ciebie dziewczyna Powinnaś mieć ogród zimowy, bo co ty będziesz robić zimą ?

Nie chcę zapeszać bo projekt ogrodu zimowego już jest , nie wiem jak z wykonawstwem ale może przed zimą zdążymy ???

Cudownie - mam nadzieję, że się z nami podzielisz (zdjęciowo mam na myśli )

Ciekawe, czy ktoś z Ogrodowiskama już ogród zimowy ?

Pokażę .... może ktoś się kiedyś skusi jeszcze ... Ale nie będzie on tak do końca spełniał funkcji ogrodu .... nastawiam się w nim raczej na wypoczynek i rekreację np. jacuzzi ???kiedyś .... tak sobie na razie fantazjuję
Ogród Sylwii od początku :) 21:55, 09 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Pracowita z Ciebie dziewczyna Powinnaś mieć ogród zimowy, bo co ty będziesz robić zimą ?

Nie chcę zapeszać bo projekt ogrodu zimowego już jest , nie wiem jak z wykonawstwem ale może przed zimą zdążymy ???

Cudownie - mam nadzieję, że się z nami podzielisz (zdjęciowo mam na myśli )

Ciekawe, czy ktoś z Ogrodowiskama już ogród zimowy ?
Ogród Sylwii od początku :) 20:34, 09 wrz 2011

Do góry
jotka napisał(a)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 08 wrz 2011

Do góry
Ta druga wersja niezła, robiłam podobny projekt niedawno, ale te linie muszą być idealnie równoległe, a są troszku pokoszone, mus poprawić Kokosiu
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:27, 08 wrz 2011

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)
Dziękuję bardzo.
Od strony ulicy nasadzenia są rozmieszczone rzędami w jednej linii?
Ten czerwony berberys jest naprawdę spory, więc gdyby ten projekt był realizowany to może dosadzę jeszcze jeden i wtedy z tyłu będzie bordowa ściana?

No to ogromny ten berberys .... no taki ze mnie spec , że z drzewem pomyliłam hehehe...

Cisy w jednyn rzędzie równo i nie gęsto , chyba , że zależy Ci na gęstości to posadzisz więcej egzemplarzy i będzie cisowy żywopłot

Kule również w jednym rzędzie , trawy też natomiast żurawki sobie możesz poukładać niesymetrycznie

Można rozjaśnić miejsce żwirkiem i zrobić ilościowo tyle nasadzeń na ile starczy środków .....
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:10, 08 wrz 2011

Do góry
Dziękuję bardzo.
Od strony ulicy nasadzenia są rozmieszczone rzędami w jednej linii?
Ten czerwony berberys jest naprawdę spory, więc gdyby ten projekt był realizowany to może dosadzę jeszcze jeden i wtedy z tyłu będzie bordowa ściana?

Nie dość, że projektujesz kompozycje to jeszcze zgrabnie przenosisz to na papier- brawo.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:33, 08 wrz 2011

Do góry
Danusiu przeczytałam , przemyślałam i poskreślałam co nieco.
Chciałam tylko dopytać jakie plusy ma Picea omorika, że zaproponowałaś je na choinkę. Bo ja się wstępnie zastanawiałam nad innym mianowicie nad: Świerk kłujący, świerk srebrny (Picea pungens Engelm).
Aha, może wieczorem uda mi się wstawić zmieniony projekt. muszę tylko męża pomęczyć, żeby przerysował. I z całego serca zapraszam wszystkich podczytujących do dyskusji.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:14, 02 wrz 2011

Do góry
A mnie się ostatni projekt Aniu Twój podoba! Myślę że to może być to!
pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 21:46, 01 wrz 2011

Do góry
Kasia widac na stronie Gardenarium, w zakładce projekty (projekt Łuczyce)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies