Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Safoya 00:35, 13 wrz 2011

I conajmniej 5 umięśnionych do dźwigania tych donic i włażenia na wysokie drzewa.
O i siła przekonywania oraz umiejętność zarządzania! Ja tam wrażenie, że moich 3 panów rządzi mną
KasiaWB 00:36, 13 wrz 2011

Safoya napisał(a)
A nie prawda? Już połowie czytających zakiełkowały te cebule w głowie i planują nowe nasadzenia

prawda prawda po obejrzeniu ogrodów i rozmowie z Danusią, kiełkuje mi w głowie od jakiegoś czasu projekt przyszłego ogrodu jakbym mogła to bym już sadziła, bo Ogrodowisko na czele z Szefową niezmiernie inspiruje
Martek 01:03, 13 wrz 2011

Safoya napisał(a)
A nie prawda? Już połowie czytających zakiełkowały te cebule w głowie i planują nowe nasadzenia

Martek Wierzę Ci na słowo. Ja narczy pierwszy raz zakupiłam i już nie mogę się ich doczekać. Mają być białe , kremowe i pełne. Ciekawe czy coś wykiełkuje

Pełne łamią się przy główkach jak zmokną ... Ale też są różne ja miałam mocno pełne,a są takie ze środkami pełnymi te nie są już takie ciężkie
Martek 01:10, 13 wrz 2011

Safoya to ja mam to samo .Chociaż co do ogrodu sama przyzwyczaiłam wszystkich,że wykonuję i męskie prace w ogrodzie.To był mój żywioł ,grzebanie w ziemi ,a ,że worek 50,80l targałam to dziś wiem,że powinnam była jednak zaganiać do pomocy Uwielbiam taki stan kiedy np.wykopię piwonię z ziemi ,miewa metrowe ,grube korzenie ,karpy, to takie fizyczne zmęczenie to najlepsze co się może przytrafić ))
Tuje też tnę ręcznie ,w tym roku po raz pierwszy użyłam prądu na jednym rzędzie ))
Martek 01:12, 13 wrz 2011

Danusia to chyba jakiejś gumki myszki zastosuje na te nasze nocne pisanie ...
Safoya 12:11, 13 wrz 2011

Martek mi też największą satysfakcję sprawia jak mogę zmierzyć się z czymś z pozoru dla mnie nieosiagalnym Uwielbiam zmęczyć się w ogrodzie. Nie poradziłabym jednak sobie bez męskich rąk czy sprzętu czasami. Usypanie tarasów, czy nawożenie ziemi lub zwiru na skarpe jest dla mnie nie wykonalne. Próbowałam i taczka zjechała ze mną
Boję się też sadzić dużych drzew, bo wiem, że potem nie będę sama umiała ich przycinać. Bez piły i wysokiej drabiny się nie obędzie.
Safoya 12:12, 13 wrz 2011

Martek napisał(a)

Martek Wierzę Ci na słowo. Ja narczy pierwszy raz zakupiłam i już nie mogę się ich doczekać. Mają być białe , kremowe i pełne. Ciekawe czy coś wykiełkuje

Pełne łamią się przy główkach jak zmokną ... Ale też są różne ja miałam mocno pełne,a są takie ze środkami pełnymi te nie są już takie ciężkie

Ojjj to fatalna wiadomość dla mnie Kupilam ich bardzo dużo.
Martek 12:26, 13 wrz 2011

Safoya ,nawieź je wczesną wiosną wiosną ,żeby były łodygi mocniejsze .One łamią się kiedy napiją się zbyt dużo wody tak mi się wydaje...Kiedy wiosna jest zbyt deszczowa i przy mocnych deszczach ...Są piękne ,moje wielkości pięści ,ale już takich nie kupię
Martek 12:26, 13 wrz 2011

A będziesz je sobie ścinała do wazonu przed deszczami mocnymi !Masz czas na posadzenie ich w miejscu mniej widocznym
Safoya 12:52, 13 wrz 2011

Kurczaki ja je już posadziłam Nie miały być mało widoczne, więc są w dość wyeksponowanym miejscu. Zakopane i przykryte korą. Nawet nie pamiętam gdzie dokładnie.