Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Kaisia 21:50, 09 wrz 2011

Gdzie Sebek ? Ja widzę małe No chyba, że czegoś niedowidzę
Sebek 21:53, 09 wrz 2011

To chyba ja

Jednak są dwa - ale małe nie są

Idę odpocząć
Syla 21:55, 09 wrz 2011

Tak Kasiek są trzy małe kamienie ... żwirek w opasce muszę wyczyścić aby był bielusi no i dokupię wielkiego kamiora w kolorze żwirku . Co do kształtu to już wiem co chcę ale nie wiem jak to będzie wyglądać w realu ..... zobaczymy
jotka 21:55, 09 wrz 2011

Syla napisał(a)

Pracowita z Ciebie dziewczyna Powinnaś mieć ogród zimowy, bo co ty będziesz robić zimą ?

Nie chcę zapeszać bo projekt ogrodu zimowego już jest , nie wiem jak z wykonawstwem ale może przed zimą zdążymy ???

Cudownie - mam nadzieję, że się z nami podzielisz (zdjęciowo mam na myśli )

Ciekawe, czy ktoś z Ogrodowiskama już ogród zimowy ?
Syla 22:01, 09 wrz 2011

Kaisia napisał(a)
Współczuję Tobie Sylwio tych lip, piękne drzewa, ale uciążliwe. My mamy dom w drugiej linii zabudowy , a przy drodze ok 35 m od naszej działki też rosną takie lipy, czasem wiatr do wiewa liście, oraz nasienniki, bardzo dużo się ich wysiewa takich małych sadzonek, tak samo jak brzoza, ciągle chodzę i wyrywam. Jak z tym jest u Ciebie ?
W rabacie z bonsai Sebek ma rację brakuje trochę żwiru nieregularnie rozłożonego, a najlepiej jakiegoś wielkiego kamienia, fajnie by wyglądał.

Chwasty wyrywam ale czy to siewki lipy ??? raczej nie .... Ale z takimi drzewami w sąsiedztwie to sprawa trudna wręcz kłopotliwa .... Nigdy nie będzie u mnie w ogrodzie sterylnie , bo właściwie cały czas walczę ze sprzątaniem. W zimie również daje do wiwatu jak zmrozi gałęzie i jest wichura. Wszędzie pełno połamanych gałęzi .
Natomiast jak wieje a zdarza się to często to mam wrażenie jakbym była nad morzem. Szum tych drzew jest tak ogromny , że czasem sąsiadki z za płotu nie słyszę .... może to i dobrze
Syla 22:05, 09 wrz 2011

jotka napisał(a)

Pracowita z Ciebie dziewczyna Powinnaś mieć ogród zimowy, bo co ty będziesz robić zimą ?

Nie chcę zapeszać bo projekt ogrodu zimowego już jest , nie wiem jak z wykonawstwem ale może przed zimą zdążymy ???

Cudownie - mam nadzieję, że się z nami podzielisz (zdjęciowo mam na myśli )

Ciekawe, czy ktoś z Ogrodowiskama już ogród zimowy ?

Pokażę .... może ktoś się kiedyś skusi jeszcze ... Ale nie będzie on tak do końca spełniał funkcji ogrodu .... nastawiam się w nim raczej na wypoczynek i rekreację np. jacuzzi ???kiedyś .... tak sobie na razie fantazjuję
monteverde 22:12, 09 wrz 2011

Sylwia a znasz takie coś?, może w ten róg coś ładnego i pachnącego, nawet kora pachnie http://www.futuregardens.pl/kielichowiec-wonny.html
anula_wn 22:13, 09 wrz 2011

Sylwia, pracusiu! ogród jak marzenie i dopieszczony w każdym calu co Ty kobieto będziesz robić jak go skończysz.... ? a lipy....ja lubię takie duuuuże drzewa, choć wierzę, że to moze być uciążliwe ;/ ale coś za coś. Lepsze to niż łyso za płotem chyba...
Syla 22:22, 09 wrz 2011

monteverde napisał(a)
Sylwia a znasz takie coś?, może w ten róg coś ładnego i pachnącego, nawet kora pachnie http://www.futuregardens.pl/kielichowiec-wonny.html

Piękny krzew o pięknym zapaszku ..... ale nie w to miejsce .... tam jest półcień , wieje a przed jest posadzony świerk . Musi być coś wysoko szczepione i wąskie w pokroju ..... Skąd Aniu takie rośliny wynajdujesz .... naprawdę ciekawy hmmm ..... dzięki
Gardenarium 22:22, 09 wrz 2011

Sebek napisał(a)

Miejsce jest

Dopytaj się Danusi jakie to drzewo - bo pewnie chodzi o to między wrzoścami i kulami?

To przy bramie wjazdowej ...

No właśnie o to miejsce mi chodzi

Ale nie wiem co to - z daleka jest jak buk

To buk, Rohan Obelisk chyba ale ja go nazywam Kośmider

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies