Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Radosna twórczość Ani 11:48, 04 mar 2012

Do góry
A tę część działki przed tarasem chcę zagospodarować w tym roku, chociaż wyznaczyć linię rabat i posadzić drzewa które, będą stanowiły później szkielet nasadzeń. Może się uda, pewnie się uda a co mi tam na 100% się uda
Ogród - marzenie do spełnienia 11:48, 04 mar 2012

Do góry
Hej, jak już,dojrzałaś,że chcesz rośliny , to jest połowa sukcesu,potem to już tylko praca,praca,praca. No i nauka , bez której żaden badyl nie urośnie, chyba , że chwaścior.
Witaj miedzy nami, takimi samymi laikami na początku...
Powodzenia w zamierzeniach i na powitanie coś ode mnie na zachętę nabycia kwiatków.....

Ogród - marzenie do spełnienia 11:46, 04 mar 2012

Do góry

Tarasik który chcę jakoś obsadzić. Po prawej rabata i lewy róg jakoś niesymatrycznie iglakami czy cóś ? W tym rogu latem stoi stół i krzesła.
Ogród - marzenie do spełnienia 11:43, 04 mar 2012

Do góry
Radosna twórczość Ani 11:43, 04 mar 2012

Do góry
A i ja wczoraj byłam u siebie w ogródku. Mam wiosenne foteczki. Super zielono nie jest ale i tak już czuć wiosnę. A nad działką przelatywał klucz..... niestety nie wiem czego na gęsi mi to nie wyglądało bo ptaki takie ciut za małe były, ale może)

Haaa i szpadelek do kantów sprawdzony Super

i nawet już coś wybija się z ziemi
Ogród - marzenie do spełnienia 11:42, 04 mar 2012

Do góry
Ogród - marzenie do spełnienia 11:39, 04 mar 2012

Do góry

Fotki zrobione
Front domu. Przed domem sosna czarna - pan w ogrodniczył mi ją polecił lecz nie jestem pewna czy nie będzie jej za ciasno w przyszłości, tym bardziej że tędy przechodzimy na ogród ;(
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:36, 04 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I przegrabiłem w tym miejscu trawnik - na razie tak chyba wstępnie. Najlepsze było to, że pomiędzy kamieniami a starszym trawnikiem wertykulatora dało się używać - na drugiej całkiem zbierało trawę z korzeniami.

Nie jest zielony co widać, ale ogólnie jestem zadowolony - tam gdzie się chodziło chyba będę musiał dosiać. Miałem też dla Was zdjęcie chwasta świeżusieńkiego - przynajmniej tak mi się wydaje, ale usunąłem przez przypadek ....

-,-

A dla trawnika szacun, pięknie te płyty wkomponowane, czekam na zazielenienie trawniczka, po takim czesaniu pewnie szybko to nastąpi.
Rododendronowy ogród. 11:06, 04 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu gratuluję

Jasiu , bardzo dziękuję. Przyglądam sie roślinie ale chyba nie znam z kwiatów podobna do rh Rosebud ale z pokroju już nie, więc mam zagadkę do rozwiązania. Bardzo Ci dziękuje.

Bingo

Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 10:53, 04 mar 2012

Do góry
Zdjęłam już siatkę cieniującą z cyprysików. Po ostrych mrozach zimowych wyglądają tak.
Niestety ziemia jeszcze całkiem nie rozmarzła. Niektóre mają lekko od zewnątrz zbrązowiałe igły- 2 lub 3 egzemplarze. Akurat te cyprysiki były ciaśniej owinięte siatką.
Przeglądając wewnątrz cyprysików górne młodsze gałązki nie zauważyłam brązowienia igieł.

ogrodoweimpresjejolki 10:42, 04 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Hania ma rację - kazde miejsce ma swoje wady i zalety. My z Hanią pewnie wolałybyśmy prawdziwą, mroźną zimę ze śniegiem , a nie wilgoć i wieczne wiatry. Moja Mama zawsze z tęsknotą wspominała:
"w centralnej Polsce to były zimy i lata". Przyjechała tu w 1947 z Kujaw i ... została. Tutejszy klimat nie bardzo jej służył ze względu na to, ze choroby reumatyczne maja tu swietne warunki do rozwoju.
Ale co tam o chorobach - wiosna tuż, tuż

To przez chwilę mieszkałam z Twoja mamą w Szczecinie bo moi rodzice wyjechali stamtąd około 49r własnie do Łodzi.
Rododendronowy ogród. 10:22, 04 mar 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami

Danusiu bardzo dziękuję że do mnie zajrzałas i próbujesz mnie pocieszyc. Twoje zdjęcie jest piękne jak i caly Twój ogród w którym tyle ciekawego się dzieje. Wyczytałam że masz te same co ja problemy zdrowotne z cisnieniem i to jest denerwujące bo nie pozwala popracowac w ogrodzie tyle ile by sie chciało i ile potrzeba. No cóż na to też nic poradzic nie mozna., więc trzymaj się mimo tego cisnienia.
Początki w Kruklandii 10:19, 04 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Którą hortensję wybrać i czy dodać za nią miskanta?
Funkie wywalam.
Białe begonie tam gdzie pytajniki ???

Tuja czy świerk? (świerki mam, tuje bym musiała kupić )
Jaka trzmielina ??

Jeśli będą Cisy, to co dać na dół?
A co jeśli będą jednak trzmieliny na pniu???

1 - lepsze limelight - chyba miskanta za nie nie trzeba....
2 - Najlepszy byłby cis - widziałaś u mnie jak się tuje po roku ogołociły? Zaś świerki się zniekształcają.
3 - begonie powinny być OK
Nasz mały, zielony świat. 10:12, 04 mar 2012

Do góry
Basiu - tak sobie myślę czy bluszcz na ziemi by nie był odpowiedni?

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:02, 04 mar 2012

Do góry
Juka tez jest piękna,ale jeszcze nie zaszczyciła mnie kwitnieniem.Jak w tym roku nie pokaże na co ją stać trzeba bedzie gdzieś przesadzić.Nie wiem kiedy ona zawiązuje paki kwiatowe i jak to poznac?

Kolorowy ogród na piasku 09:54, 04 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)
Ale żeby było kolorowo trzeba iść popracować ,pa, pa

Przecudne zdjęcia
Rododendronowy ogród. 09:48, 04 mar 2012

Do góry
witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami
Co z tym skalniakiem...? 09:45, 04 mar 2012

Do góry
No to narysowałam...
Proszę spójrzcie czy to może być.
Pozostawię jednak kilka większych kamieni - to te szare.
Nie jestem jeszcze przekonana co do odmian cisów. Chciałabym Cisa "Elegntissima" i kolumnowy Cis pospolity 'Fastigiata Aurea'. Trzmielina ma być Trzmielina Fortune'a Emerald'n Gold.
Mam problem z rodzajem traw - może owies wiecznie zielony...?
I z różami. Chciałabym takie różowo białe zdaje się że ‘Nostalgie’.
Szerokość rabaty w miejscu najszerszym wynosi 3 metry.
Ten różowy kwadracik w prawym dolnym rogu to tak dla informacji ma 1x1.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:37, 04 mar 2012

Do góry
no super możesz popracowac u mnie jeszzce mokro grabic czy kopac nie mozna jeszcze ale mam za to innych sporo prac pozdrawiam
na 900 z gratulacjami

Ogród Danuszy - odsłona 2 09:32, 04 mar 2012

Do góry
a tu zdjęcie z poczatków zeszłej wiosny do zrobienia obecnie nie ma juz tych dużych klonów po lewej

tych po prawej klonów nie ma

zdecydowanie w lepszym stanie w tym roku jest trawnik na zimę nie wykonałam ostatniego koszenia bo zepsuła mi sie kosiarka i widac przez to trawa lepiej wygląda chyba na zimę trzeba zostawiać ja dłuższą

teraz wygląda tak

jeszcze dwa do scięcia zostanie tylko ten najstarszy taki pokrecony

Sylwus masz pole do popisu to pólnocno wschodnia strona wieje i pomimo tej sporej wycinki cień będzie ale duzo mniejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies