Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 08:44, 04 mar 2012

ana_art napisał(a)
Bogdziu Łódź wydaje się 'dobrą okolicą' u mnie na podlasiu mrozy dochodziły do -36. Dzisiaj wyszłam na krótko bo mało brakowało by mi głowy nie urwało i wiodzę że zimny front szedł od wschodu i chyba przymroziło mi cisowego bonsaia, świerka, trzmieline na pniu i jodłe ;0 jutro zrobię fotki i wrzucę do siebie

Ana ja nawet nie chcę pisac jakie mam straty u mnie. Też mam świerki przemrożone (coniki), pękł pień śliwy wiśniowej , 54 wrzośce całkowicie suche a prawie drugie tyle po pół krzka przemarzniete ( wszystkie do wyrzucenia), 8 rh bardzo zniszczonych, całkowicie brazowe, a kilka poparzone na pąkach i liściach. Nie wiem co okaże sie z azaliami japońskimi bo też liście brazowe a powinny byc zielone.To wszystko stare rośliny które juz po kilka lat były u mnie. Takiego pogromu jeszcze nie miałam, a ciągle jeszcze świeci ostre słońce przy zamarzniętej ziemi więc nadal jest zagrożenie.
Bogdzia 08:46, 04 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bywam czasami w Łodzi bo mam tam rodzinę, ale ja chyba nie gustuję w takich dużych miastach..... za to Twój ogród Bogdziu jest przepiękny ..... no i na wschód od Łodzi...... czyli mam podobne zdanie jak Ania asc

Przeczytaj co napisałam do Any i powiedz czy mało zniszczyła ta zima?
Bogdzia 08:48, 04 mar 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko może nie będzie tak źle i twój ogród z nowymi wiosennymi silami wybuchnie kolorami życzę ci tego z całego serca i żebyś miała jak najmniej strat

Za życzenia dziękuję i Tobie i Anie, zawsze człowiekowi miło jak mu ktoś dobrze życzy.
Kasiek 09:01, 04 mar 2012

Dzien dobry I ja rowniez trzymam mocno kciuki za te przepiekne rodusie Moze nie taki diabel....
Bogdzia 09:10, 04 mar 2012

Kasiek napisał(a)
Dzien dobry I ja rowniez trzymam mocno kciuki za te przepiekne rodusie Moze nie taki diabel....

Witam Cię Kasiu . Widzę że jesteś nowa więc tym bardziej serdecznie witam . Dzięki za kciuki ale co się stało to juz się nie zmieni a martwic się też nie ma co. Trzeba powyrywac i posadzic nowe. Samo zycie.A Ty masz swój wątek? Chetnie bym zajrzała.Serdecznie pozdrawiam.
hanka_andrus 09:22, 04 mar 2012

Bożenko,straty w roślinach można jakoś zregenerować z bólem kieszeni,ale straty w zdrowiu,to już gorzej! Nie załamuj się! Będzie dobrze.....
Kasiek 09:25, 04 mar 2012

Pani Bogdziu-cala noc ogladalam Pani ogrod i chyba z wrazenia zapomnialam sie przedstawic.Mam na imie Kasia i mieszkam na Bawarii,i ....wpadlam jak sliwka w kompot Jestem od dluzszego czasu cichym wielbicielem Waszych ogrodow i Ogrodowiska,i po nocy tak pieknych przezyc na tych stronach, odwazylam sie ,,zakielkowac´´cichutko u Pani i ....podgladac... Pozdrawiam cieplutko z przepieknej Bawarii.
Bogdzia 09:27, 04 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,straty w roślinach można jakoś zregenerować z bólem kieszeni,ale straty w zdrowiu,to już gorzej! Nie załamuj się! Będzie dobrze.....

Haniu nie załamuję się. Bo to raz dostałam od zycia po .....? Człowiek się przyzwyczaja że coraz mniej od niego zależy.
Kasiek 09:34, 04 mar 2012

Ojejku! Slicznie dziekuje za tak mile powitanie,az mi sie cieplutko kolo serducha zrobilo Pani Haneczka ma racje,najwazniejsze jest zdrowie...aby byly sily na nastepne chwasciki Swojego watku jeszcze nie mam,to dopiero moje pierwsze kroki tutaj,ale zbieram sily i odwage aby do Was dolaczyc.Mam nadzieje ze mnie,zielonego szczypiorka przyjmiecie do swojej grupy...?
Danusza 09:48, 04 mar 2012

witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami