Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 09:50, 04 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko,straty w roślinach można jakoś zregenerować z bólem kieszeni,ale straty w zdrowiu,to już gorzej! Nie załamuj się! Będzie dobrze.....

Haniu nie załamuję się. Bo to raz dostałam od zycia po .....? Człowiek się przyzwyczaja że coraz mniej od niego zależy.

I tym optymistycznym akcentem zaczynam planować, co posadzę w miejsce przemarzniętych okazów.....

A ogród u Bożenki nawet jak w tym roku żadne rh-czek nie zakwitnie..to i tak mam przed oczami obraz tego jaki potrafi być

Przyroda ma też swoje prawa i musimy to uszanować..... mam nadzieję, że te duże krzewy sie jeszcze zregenerują i nie umarzły na amen....

Gadam głupio, ale tez bym przepłakała takie straty.....
Bogdzia 10:17, 04 mar 2012

Kasiek napisał(a)
Ojejku! Slicznie dziekuje za tak mile powitanie,az mi sie cieplutko kolo serducha zrobilo Pani Haneczka ma racje,najwazniejsze jest zdrowie...aby byly sily na nastepne chwasciki Swojego watku jeszcze nie mam,to dopiero moje pierwsze kroki tutaj,ale zbieram sily i odwage aby do Was dolaczyc.Mam nadzieje ze mnie,zielonego szczypiorka przyjmiecie do swojej grupy...?

Tu wszyscy są mile widziani a szczególnie takie sympatyczne osoby jak Ty, więc się długo nie namyślaj tylko pokaż nam swój zagraniczny ogród bo warunki meteorologiczne masz tam lepsze niż my więc na pewno bedzie bardzo ciekawie poczytac i poogladac. Ja jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu.Kasiu, głęboki oddech i na szerokie wody- pokazuj ogród. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
Bogdzia 10:22, 04 mar 2012

Danusza napisał(a)
witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami

Danusiu bardzo dziękuję że do mnie zajrzałas i próbujesz mnie pocieszyc. Twoje zdjęcie jest piękne jak i caly Twój ogród w którym tyle ciekawego się dzieje. Wyczytałam że masz te same co ja problemy zdrowotne z cisnieniem i to jest denerwujące bo nie pozwala popracowac w ogrodzie tyle ile by sie chciało i ile potrzeba. No cóż na to też nic poradzic nie mozna., więc trzymaj się mimo tego cisnienia.
Bogdzia 10:59, 04 mar 2012

asc napisał(a)

Bożenko,straty w roślinach można jakoś zregenerować z bólem kieszeni,ale straty w zdrowiu,to już gorzej! Nie załamuj się! Będzie dobrze.....

Haniu nie załamuję się. Bo to raz dostałam od zycia po .....? Człowiek się przyzwyczaja że coraz mniej od niego zależy.

I tym optymistycznym akcentem zaczynam planować, co posadzę w miejsce przemarzniętych okazów.....

A ogród u Bożenki nawet jak w tym roku żadne rh-czek nie zakwitnie..to i tak mam przed oczami obraz tego jaki potrafi być

Przyroda ma też swoje prawa i musimy to uszanować..... mam nadzieję, że te duże krzewy sie jeszcze zregenerują i nie umarzły na amen....

Gadam głupio, ale tez bym przepłakała takie straty.....

Aniu napisałam się do Ciebie i poszło w kosmos. Duże rh na razie w większości są w porzadku ale jak nadal będzie to ostre słońce i zamarznięta ziemia to ....... Idę obejrzec co się tam dzieje.
Poziomka 11:06, 04 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu gratuluję

Jasiu , bardzo dziękuję. Przyglądam sie roślinie ale chyba nie znam z kwiatów podobna do rh Rosebud ale z pokroju już nie, więc mam zagadkę do rozwiązania. Bardzo Ci dziękuje.

Bingo

Mala_Mi 11:49, 04 mar 2012

Ufff...chwał Bozi, że duże trzymają sie dobrze, bo t odużych najbardziej żal.... czeka się latami i potem cyk-pstryk i pozamiatane. Przy młodych to już bardziej kwestia finanasowa......lat temu fafnascie jak człowiek zdobywał egzemplarze, to i malutkiego żal..a teraz śwat stoi otworem, możemy mieć wszystko...byle fundusze były. I tylko biedni ogrodnicy cierpimy, bo nie ma gdzie posadzić, albo brakuje funduszy...
Wiadomosć poszła w kosmos....gdzieś ja napewno telepatycznie odczytam..moja średnio co piąta tez idzie w kosmos...... coś sobie przyciskam i frrrru na wolność poleciało...

Alez jesteś dobra....rozpoznać od razu rh po zdjęciu nie do końca wyraźnym
anika 11:58, 04 mar 2012

Bożenko, czyli jak RH ma w połowie brązowe liście to jest zmarznięty? uuu szkoda bo ja mam 3 egzemplarze właśnie takie. A wrzosiec i u mnie padł- szkoda bo był ozdobą mini skalniaka
anika 12:04, 04 mar 2012

Przeczytałam zaległe stronki u Ciebie i widzę, że też sporo strat Wielka, wielka szkoda jak zmarznie ładny okaz, ale głowa do góry i na przód - będzie dobrze, coś się dosadzi a może jakiś nowatorski pomysł się urodzi. A ogród i tak masz na 6 z ogromnym plusem. Piękny dopieszczony, zadbany, przemyślany
Danusza 12:17, 04 mar 2012

Bogdzia napisał(a)

witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami

Danusiu bardzo dziękuję że do mnie zajrzałas i próbujesz mnie pocieszyc. Twoje zdjęcie jest piękne jak i caly Twój ogród w którym tyle ciekawego się dzieje. Wyczytałam że masz te same co ja problemy zdrowotne z cisnieniem i to jest denerwujące bo nie pozwala popracowac w ogrodzie tyle ile by sie chciało i ile potrzeba. No cóż na to też nic poradzic nie mozna., więc trzymaj się mimo tego cisnienia.

też ci życzę zdrówka i pogody ducha
Bogdzia 14:13, 04 mar 2012

asc napisał(a)
Ufff...chwał Bozi, że duże trzymają sie dobrze, bo t odużych najbardziej żal.... czeka się latami i potem cyk-pstryk i pozamiatane. Przy młodych to już bardziej kwestia finanasowa......lat temu fafnascie jak człowiek zdobywał egzemplarze, to i malutkiego żal..a teraz śwat stoi otworem, możemy mieć wszystko...byle fundusze były. I tylko biedni ogrodnicy cierpimy, bo nie ma gdzie posadzić, albo brakuje funduszy...
Wiadomosć poszła w kosmos....gdzieś ja napewno telepatycznie odczytam..moja średnio co piąta tez idzie w kosmos...... coś sobie przyciskam i frrrru na wolność poleciało...

Alez jesteś dobra....rozpoznać od razu rh po zdjęciu nie do końca wyraźnym

Te z którymi jest kłopot takie całkiem młode nie były bo na ogól 5-letnie ale gatunki które bardzo wysoko nie rosna więc nie te największe. 2 godz podlewałam wszystko ale już się troszkę ucieszyłam bo mimo że ziemia na kośc zamarznięta to woda troszkę wsiąka wiec moze korzenie ja pobiorą. Bałam sie że będzie stała na wierzchu bo taka jeszcze zmrożona ziemia ale jak powoli wsiąka to już jest szansa że sie roślinom pomoże.