Spróbowałam rozrysować wersję z 1 brzozą i smaragdami. Oczywiście przed warzywnikiem będą 3-4 drzewka owocowe tu gdzie znaki zapytania - nie wiem co mogłoby być.
A teraz specjalnie dla Gosi z Kubusiowa moje sosny. Porobiłam dziś zdjęcia. Będą różne sosny. Najpierw widok ogólny, a później zbliżenia w poszukiwaniu brązowych igieł.
Wokół boiska rosną sosny pospolite sadzone jako 30 cm patyczki ze szkółki leśnej, z gołym korzeniem. Mają może 5 - 6 lat. Rosną cały dzień w słońcu.
Nie należy się łudzić, że hosta ta będzie wyglądać tak jak na zdjęciu "zapodanym" przez Sebka zbyt długo. Taki kolor ma jedynie przez 2 maksymalnie 3 tygodnie, a później niestety wygląda tak: Opis tej odmiany jest TU
Dawno nic nie było o aukubie więc wkleję kilka fotek z uprawy na tarasie. Aukuba jest wystawiana w kwietniu po większych mrozach, a chowana do garażu pod koniec października, a nawet czasami w listopadzie w zależności od pogody.
W tym roku inne rośliny tarasowe np. laury stały u mnie do 15 stycznia, 16.01. dopiero spadł śnieg i rozpoczęły się mrozy.
Mój mąż nie mógł się doczekać wyjazdu do Niagary, ale po zaliczeniu Ogrodów Miniatur, Delfinarium i kolacji w obrotowej restauracji w najwyższym budynku świata powiedział, że już mu wystarczy wrażeń. Ale nie miał racji.
W muzeum figur woskowych byłam wcześniej by się uwiecznić z M.Monroe i Elvisem Presleyem.
I już nie zanudzam o Kanadzie.