Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Pszczelarnia 19:39, 27 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak "na samą pergolę"? Bez róż? To niemożliwe.

Chodziło mi o zbliżenie, jak szeroka jest np. Jaki jest rozstaw pomiędzy dwoma "beleczkami" ... Tak technicznie...
Przecież róży nie zdejmiesz Szkoda by było
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:48, 27 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, przyszłam na róże i są słiczne
Dziękuję za piękne fotki

Proszę bardzo i cieszę się, że się podobają
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:44, 27 cze 2016

Do góry
Ewuniu, przyszłam na róże i są słiczne
Dziękuję za piękne fotki
Pszczelarnia 18:43, 27 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie wyglæda róża na tej pergoli. Mogłabyś cyknæć kilka fotek na samą pergolę? Chciałabym cow do New Dawn.

Jak "na samą pergolę"? Bez róż? To niemożliwe.
Kosolkowa Pasja 18:41, 27 cze 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Kasiu, ja nos wsadzilam w kilka kwiatow Chopina- mniej i bardziej rozwinietych- specjalnie na tą prośbę. No zero zapachu!

Szersze kadry się mi się tu przewijają nieraz Na tej fotce po lewej to Eden, po prawej Giardina.

Chopina nie mam. Ale ciągle trafiam na różne zdania co do zapachu. Jedni twierdzą, że pachnie, drudzy, że nie Ciekawe dlaczego...
Olu, masz już pięknie.
Twoje letnie rabaty zachwycają.
Życie w wiejskim ogrodzie 18:35, 27 cze 2016

Do góry
Przemek, nie mogłee trzech fot strzelif? Nie umiem wybrać. Wszystko cudne. Masa kolorów i faktur. Genialnie.

I nie mogę się odnaleźć w planie ogrodu
Pszczelarnia 18:26, 27 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Potężna 'Lykkefund':

Pięknie wyglæda róża na tej pergoli. Mogłabyś cyknæć kilka fotek na samą pergolę? Chciałabym cow do New Dawn.
Rododendronowy ogród II. 18:19, 27 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu mogłam wziąc podobny do Małgosinego kapelusz ale ja mała i gruba i wygladałabym jak prawdziwek wiec wzięłam co innegoM powiedział że kiepsko w tym wyglądam ale w moim wieku i przy moim wzroscie we wszystkim bym kiepsko wyglądała, jemu sie wydaje ze powinnam młodym dorównac, chyba wzrok mu szwankuje

Bogdziu, nie o wygląd chodzi, tylko o wnętrze. A tam jesteś młoda, piękna i masz złote serce. Każdemu dobrym słowem odpowiesz, każdemu doradzisz...
Każdy z wiekiem w lustrze przestaje się podobać sobie. Bo pewnie czujesz się młodsza... Ja tak mam...
A twój M cię bardzo kocha i dla niego zawsze będziesz naj...
Szkoda tylko, że mnie z wami nie było. Ale wszędzie mam jakoś nie po drodze...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:45, 27 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Polinko...trawy masz nieprzyzwoicie wysokie, jak na czerwiec!!!

Ja na Polinki trawy w tym roku nie patrzę, bo mnie w dołku z zazdrości ściska.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:44, 27 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
...
Po zobaczeniu cen za taki przedmiot swierdziliśmy, że to jawny rozbój w biały dzień i poszedł w ruch beton i spawarka

I podstawa gotowa

Bardzo dobry pomysł. Ja chyba też pomyślę o takim zabezpieczeniu. Niech mi się tylko mój murarz pojawi, bo Zbyszek to raczej od drewna
Mała Eleczka 16:38, 27 cze 2016

Do góry
bleebla napisał(a)

I lawneda

Finito

Bardzo fajne połączenie. Werbena do domu przez okno zagląda
Ogród Ani :) 16:34, 27 cze 2016

Do góry
Szkoda, ze Toszka tak daleko mieszka. Też bym się upomniała

W Pęchcinie są mocno wypasione te hakone Można się zakochać
Anna i Ogród 16:25, 27 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak nie sa w doniczkach, tylko ukopane, trzeba posadzić.

Aniu, piszesz, ze zadołowałaś, dobrze że w cieniu. Codziennie podlewaj

Tak też robię. Rozważam jeszcze wsadzenie w ziemię tych wszystkich gałązek które jeszcze nie mają korzeni. Na razie stoją w wodzie ale nie wiem czy w ziemi nie będzie pewniejsze.
Ogródek Iwony II 16:23, 27 cze 2016

Do góry
Aniu, dzięki. Nie zwróciłam na nią wcześniej uwagi:
http://www.floribunda.pl/dolce-vita-delcentoran-id-2588.html
Dolce Vita
Po wygooglowaniu są pod tą nazwą też białe z różowym środkiem - kwiat cięty ...
Anna i Ogród 16:15, 27 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale prezenty Nie sadź w upały Ja też dzisiaj przytargałam kilka doniczek, ale postawilam przy północnej scianie domu i czekają

Jak nie sa w doniczkach, tylko ukopane, trzeba posadzić.

Aniu, piszesz, ze zadołowałaś, dobrze że w cieniu. Codziennie podlewaj
Ogród z pergolą 16:01, 27 cze 2016

Do góry
Aniu, róże opryskaj. Ja próbowałam ekologicznie, pryskałam ponad miesiąc, a mszyce mi pożerały róże i nic im nie przeszkadzało, ani napar z czosnku, mieszanka z sodą ani pokrzywa. W końcu się wkurzyłam i prysnęłam mospilanem. Gadziny padły w jeden dzień, trupy spłukałam szlauchem i do widzenia. Mam spokój od tygodnia.

Plac zabaw fajne się zapowiada
Mirkowy ogród (początki) 15:54, 27 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Dziękuję że zagladacie.Weekend tak upalny nie dało się nic porobić jedynie podlałam wieczorkiem.Moje uratowane Anabelki.Jeżówki i rudbekia zaczyna kwitnienie

Cieszę się, że anabelki masz i kwitną. Moje też zaczynają.
Jeżówki wkrótce wszędzie kolor będą miały. Nie mogę się doczekać motylkowych harców na jeżówkach

Te maleństwa co u ciebie gościły - fajne, ale ich mamusi bym się bała
Ogródek Iwony II 15:48, 27 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudne masz te maki poproszę zbierz nasionka i się podziel

Sylwia, jak będzie pora, zbiorę nasionka, tylko proszę przypomnij mi się.
Ogródek Iwony II 15:44, 27 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
kolor maków niespotykany

Dominiko, maki mają kolor malinowy
Ogródek Iwony II 15:43, 27 cze 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, cudne masz te maki, nie mogłam się napatrzeć. Z dalszej perspektywy wyglądają jak róże
Burze i u nas były, cały ogród cudnie podlany. Wyszłam dziś zerknąć po kilku dniach przerwy i w końcu wszystko zaczęło rosnąc.
Piszesz, że sałaty nie możecie przejeść, u mnie dopiero teraz wzeszła. Sadziłam już 4 razy i nie wschodziła, chyba przez te upały i suszę. Teraz dopiero wszystko ruszyło, a najbardziej chwasty

Gosiu, chwasty najbardziej rosną. Za chwilkę idę pielić, zrobiło się pochmurno, wiec powinnam dac radę
Łuki pisał o chwastach pokompostowych ... To jest chyba to, że tam, gdzie nawożone jest kompostem, więcej chwastów widać, ale pomęczę się z nimi na rzecz lepiej nawiezionej ziemi
Upały nie sprzyjały wschodom, wiec u ciebie pewnie za sucho było sałacie. Ja dwa razy fasolkę dosiewałam, teraz wreszcie skutecznie
I w sobotę do końca udało mi się wyplewić warzywnik

Przyznam ci się, że pomyliłam róże na rabatach w trakcie sadzenia i strasznie mnie to męczyło. Różowa róża comte de chambord przypadkiem znalazła się na różance herbacianej ...

Po takiej wielkiej ulewie wstałam wczesnym rankiem i zrobiłam im roszadę. Myślałam, ze uda mi się przesadzić je z bryłą ziemi, jednak od wiosny nie są w ziemi zbyt mocno przerośnięte, więc plan się nie udał. Mimo to podlewam kolejny dzień różyczki konewką i nawet nie zameldowały, że coś im dolega. Jakby od zawsze tak rosły, więc chyba się udało.
Jednak nie polecam przesadzania teraz róż, młodzi ogrodnicy niech nie biorą ze mnie przykładu, nigdy nie wiadomo, jaka pogoda będzie w najbliższym czasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies