Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Marga 17:45, 26 cze 2016

Aniu, zakupy podziwiałam, super udało Ci się kupic roślinki. Coraz piękniej u ciebie się robi
Czytam o sadzeniu hakone, bo właśnie też posadziłam i się zastanawiam czy co ok 60cm nie jest za gęsto? Zajrzę później do Ciebie zobaczyć co ile zamierzasz sadzić
wrobelki 21:24, 26 cze 2016

Świetne zakupy też muszę się wybrać w końcu będę miała więcej czasu to chętnie oddam się zakupowym szaleństwom ja myślę teraz nad runianką lub szałwią i nie mogę się zdecydować
anbu 09:35, 27 cze 2016

Toszko miodunki obejrzałam w necie, fajne są wszystkie. Muszę mieć więcej cienia, bo u mnie na razie on tylko na kaskadach Reszta "ogrodu" to patelnia
Wszystkich cieniolubnych chciejstw tam nie upcham, bo mi wyjdzie jak na straganie

Edytko dzięki Ja podróżniczka jestem, może i do Cię zawitam A do Orzesza rzut kamyczkiem mam

Anulko zdjęcie cudne, niech zostanie Kupiłam właśnie tą Aureolę, muszę wypróbować wszystkie, bo są super

Poli deszcz był już bardzo potrzeby, w sumie to u nas popadywało cały wczorajszy dzień

Makusia bez przesady z tym dziękowaniem
Choiny są fajne, jak mogę Ci coś doradzić szukaj przez ZSP producentów roślin w swojej okolicy Czasem fajne egzemplarze można znaleźć. Dziewczyny też mnie takimi radami zasypywały

Marga odnośnie hakone poczytaj to co napisała Toszka na poprzedniej stronce

wrobelku dzięki

Pa, pa..
anka_ 09:58, 27 cze 2016

A mnie hakone coś nie lubią. Najpierw miałam aureolę ale padła (no trochę jej chyba pomogłam). W tamtym roku kupiłam taką zwykłą, zielona i po zimie znowu cisza.... Ale podobno do trzech razy sztuka....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 10:07, 27 cze 2016

anka_ napisał(a)
A mnie hakone coś nie lubią. Najpierw miałam aureolę ale padła (no trochę jej chyba pomogłam). W tamtym roku kupiłam taką zwykłą, zielona i po zimie znowu cisza.... Ale podobno do trzech razy sztuka....

na trzeci raz upomnij się przy okazji - na start dostaniesz trochę więcej niz kilka piórek
Iwk4 16:34, 27 cze 2016

Szkoda, ze Toszka tak daleko mieszka. Też bym się upomniała

W Pęchcinie są mocno wypasione te hakone Można się zakochać
anbu 18:33, 27 cze 2016

Dziś wielka przymiarka przed sadzeniem Na bałagan (przechowalnik) nie patrzmy

Legenda
Doniczki czarne - ekran z cisa
Doniczka pomarańczowa - Grujecznik długo oczekujący
Dwie duże czarne donice - Ambrowce oczekujące krótko
Wąż ogrodowy - przyszła linia rabaty - prawego bocznego cycka
Kostka brukowa - granica działek

Toszko grujecznik jest 1 metr od szmaragdów i 1,2 od ekranu z cisa.
Pomiędzy ambrowcami jest 2,80 - są ulokowane dokładnie na przeciw schodów z tarasu i dwa metry od podmurówki.
Cis sadzony co 50 cm.
Dobrze będzie?

CDN..

anbu 18:36, 27 cze 2016

Nie damy rady dziś posadzić Pan Bóg włączył nawodnienie kropelkowe

Toszka 18:39, 27 cze 2016

dobrze będzie Najważniejsze że pamiętałaś, że ambrowce mają tworzyć linię osi

Uchachałam się jak zobaczyłam, że kostkę trzeba wyjąć (wierzaj, nie planowałam tego)
Marta 18:42, 27 cze 2016

Fajne zakupy, szkoda, że tylko jedna brunnera, ale na wiosnę podzielisz i będziesz miała więcej, bo one szybko się rozrastają