Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Testowe dodawanie zdjęć 12:48, 12 paź 2011

Do góry
Podejście drugie, raz dodałam zdjęcia i nigdzie ich nie ma, pewnie coś źle zrobiłam, czy zrobiłam " wyślij"?

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:21, 12 paź 2011

Do góry
Sluchajcie, a gdyby tak sloneczniczka wymienic na hortensje? Dobrze by bylo? Zarazilam sie hortensjami okrutnie.
Tu gdzie te biale kulki naniesione.
I teraz czy ta hortenska to jedna czy trzy. Za duzo miejsca tam nie ma a i drzewka rosna. Pod hortensja ulozylabym to co mam czyli szalwie omszona fioletowa i na samiuski front odmiane biala. Szalwie chce zostawic dla pszczol.

Licze na Wasze opinie, bo w sobote planuje za rada Hani wycinac suche badyle i porzadkowac rabate kolorystycznie (czyli to co mam przemieszane fioletowo-biale uporzadkowac, fiolet w tyl, bialy do przodu) wiec moglabym tez do soboty zakupic hortensje i ja zasadzic w miejsce sloneczniczka.
Pomozcie, prosze
Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:20, 12 paź 2011

Do góry
To może i ja przedstawię moją Sunię?
Nasza psia córka ma na imię Lunka, jest z nami niespełna 3 lata, przyniosłam ją marcu 2009 pod kurtką, malutkie czarne stworzenie.

Krótko potem postanowiliśmy powiększyć psie stado i do rodziny przybyła Jaga, szorstkowłosa suczka

Były słodkimi psimi siostrami

Niestety do czasu
Jaga wydawała sie poczciwym misiem, była taką przylepą a gdy zbliżała się do 2 urodzin zaczęła być bardzo zaczepna w stosunku do Luny, zaczęły się bójki a potem polała sie krew Gdy doszło do tego, że nie mogliśmy ich rozdzielić a potem zatamować krwi tryskającej z uszu Luny, zapadła koszmarna dla nas decyzja, szukamy domu dla Jagi. Nie szukaliśmy długo, psa myśliwskiego z papierami chętnie przyjął myśliwy a ja od tamtej pory mam kaca moralnego To stało się w kwietniu b.r. a ja ciągle mam wyrzuty sumienia, że skazałam dzieci i nas wszystkich na to wszystko niefrasobliwa decyzją wziecia drugiego psa
Teraz jest z nami sama Lunka.
m.m.m - mój misz-masz. 11:19, 12 paź 2011

Do góry
Jaka wspólna zależność.
Przejśie pod tym prasolem jest utrudnione, a nawet niebezpieczne, bo coś może się do brody przykleić , lub spaść na głowę.

Pogaduchy skowronków 10:43, 12 paź 2011

Do góry
Witajcie.Ja już się załatwiłam, okropny ból głowy, łzy z oczu i tona chusteczek koło mnie. Wczoraj zbierałam orzechy i pograbiłam liście pod orzechem i zapalenie zatok mnie dopadło. Fakt, że wczoraj w Iwoniczu okropnie wiało, ale tyle pracy w ogrodzie, że nie mogłam usiedzieć w domu, a teraz będę przymusowo patrzeć przez szybę.
Danusiu, dziękuję za wklejenie fotki trzmieliny oskrzydlonej. Chyba uratowałaś od zagłady ten krzaczek, który jest u mnie.Przyniósł go mąż z pracy, gdzie likwidowano skwerek pod parking i wszystko co tam rosło pozwolili zabrać pracownikom. Ponieważ rośnie wolno, nie kwitnie, już to coś miałam wyrzucić.Nagle Twoja Danusiu fotka i olśnienie, że to może być trzmielina. Wklejam fotki i czekam na potwierdzenie.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 12 paź 2011

Do góry
jakiś czas temu poobcinłam kwiaty w żurawkach i proszę ile znowu mają kwiatów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 12 paź 2011

Do góry
przygruntowne przymrozki i opady śniegu przepowiadają u mnie w piątek/sobotę co zrobić z różami? przykrywać? one jeszcze kwitną, ba mają nowe pączki...

Nietypowo :D Balkon... 09:51, 12 paź 2011

Do góry
Przyjechały moje donice

Po odpakowaniu

Nie jest to dzieło sztuki Śmieszy mnie to, że na kazdym zdjęciu mają inny kolor a w rzeczywistości są identyczne Wymagają pomalowania jeszcze raz (przynajmniej moim zdaniem) i wygładzenia papierem gdzie niegdzie.

A teraz najlepsze.... za te donice o wymiarach:
120cm(długość) X 50cm(szerokość) X 40cm(wysokość)
87cm(długość) X 45cm(szerokość) X 40cm (wysokość)
50cm(długość) X 45cm(szerokość) X 55cm (wysokość)

zapłaciłam 300 zl już z transportem
Szczerze mówiąc spodziewałam się jakiegoś bubla a tu proszę... całkiem nieźle
W bagażniku mam styropian na ocieplenie (przywieziony z Kubusiowa ) i muszę pojechać po farbę i agrowlókninę
Ogród Dominiki 09:36, 12 paź 2011

Do góry
A teraz to, co bardzo lubicie: historyczne zdjęcia, tzw. "przed". Mam tylko kilka, bo straciłam dysk ze zdjęciami z budowy. Na szczęście parę fotek miałam skopiowanych.

Pierwszy sezon rabaty pod latarnią: pustka nad pustkami

Świerki serbskie w pierwszym sezonie po sadzeniu:
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 09:20, 12 paź 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Październikowe dylematy.

Jesień nadeszła szybkimi krokami
Temperatura 30 i bezchmurne niebo - już za nami.
Kwiaty jeszcze pięknie kwitną - mimo wszystko
Czy już pora aby ich dać na palenisko ?

Liście opadają z brzozy i aronii
Grabić czy czekać aż orzech ich dogoni.
Danusia zaleca - grabić na bieżąco
Ale na dworze nie jest za gorąco!

Czy mam już ubrać grubą koszulę i gacie
Czy dalej paradować w letniej szacie ?
W niedzielę też miałem problem z gustem
Skreślić tego z wąsami czy tę z dużym biustem ?

Nadzieja na spełnienie marzeń 09:11, 12 paź 2011

Do góry
butterfly napisał(a)
Wczoraj miałam jeszcze napisac ale zaniemówiłam z zachwytu jak zobaczyłam najnowsze zdjecia z ogodu z lustrem - napisać PIEKNIE to za mało.

Danusiu, guru moje ogrodnicze - dziekuję za migdałka tylko powiedz mi kochana w które miejsce go przesadzic aby juz to było na stałe...

Danusiu, nie będe ukrywać, ze na Twoją radę licze najbardziej...

Już podpowiadam:

Zamiast żurawki Palace Purple - Sparkling Burgundy.
Nie wiem, czy Zebrinus, jest mało "mgiełkowaty" a może cieńszy? albo Carex Ice Dance?

Trawa nie musi być tak wysoka. Och nie... widzę że jest Ilex crenata- no to musi być wysoka. No to Morning Light, jest cieniutka.

Odradzam Clematis tutaj, zarośnie na bukszpany kulki. Zamiast tego Carex morrowii "Evergold" - biały.

Reszta chyba będzie dobrze. Nie sadź tylko H. Palace Purple, ona w sumie jest najbrzydsza ze wszystkich bordowych.
Ogród z lustrem 09:02, 12 paź 2011

Do góry
Bardzo podoba mi się taki sposób docinania roślin okrywowych

Ogród z lustrem 08:52, 12 paź 2011

Do góry
Gdyby tam miały być irgi, posadziłabym je dalej, między trawami. Wtedy stworzyłyby rodzaj "zielonego trawnika" z którego wyrastają miskanty. Byłyby cięte w momencie zbliżania się do wrzosowiska. Coś jak tutaj.

Listopad

Wrzesień

O....! 01:15, 12 paź 2011

Do góry
Ewo, Pszczelarnio, "ogród nie psuje krajobrazu i odwrotnie " nieźle,
ta moja brzezinka rośnie sobie tak 'samopas', po prostu 'dziko', niektóre drzewa od wiatrów się nawet wykrzywiły...
mąż rozpoznawał Tatry ? było na tyle widać ?
no, z ławeczki mam świetny punkt obserwacyjny na dużą część ogrodu...z tarasu również...
a powojnik Matka Ledóchowska rzeczywiście obsypuje się ładnie kwiatami, obecnie nadal kwitnie dość bujnie...
a te hosty przy murze już podrosły...mam nadzieję, ze w przyszłym roku utworza jeszcze większe kępy...

trzcinnik na tej pd rabacie żwirowej daje sobie radę - nawet kwitł, ale nie rozrósł się, może w przyszłym roku...
a co do tej rozplenicy ... mam dylemat, co z nią zrobić w zimie... jeszcze nie wiem...
no, to chyba odpowiedziałam na wszystkie Twoje pytania .... i dzięki za odwiedziny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:44, 12 paź 2011

Do góry
Euonymu s fortunei "Emerald'n Gold"

Ja też zaczynam:) 00:38, 12 paź 2011

Do góry
Przyszło mi jeszcze do głowy,że mogłabym pozostać przy I wariancie tylko w trawniku przed garażem zrobić rabatę a w niej jakieś ładne drzewo iglaste z kilkoma innymi nasadzeniami tak aby przez cały rok tworzyło parawan dla garażu (to ta różowa plama )

Więc jeszcze raz: zaczynam od wytyczenia linii rabat/trawnika i zależy mi na przysłonięciu garażu , która wersja lepsza ta powyżej czy ta:

Piszcie jakie są Wasze odczucia, proooszę i z góry dziękuję

aha na I zdjęciu trochę garaż mi się wysunął do przodu - wybaczcie ale już o tej porze nie chce mi się nic skrobać
Kolejny zdesperowany amator prosi o pomoc 00:04, 12 paź 2011

Do góry
Czy rabata przy tarasie mogłaby tak wobec tego wyglądać? Za pozwoleniem zainspiruję się nadesłanymi mi propozycjami
Cztery łapki - zwierzęta domowe 23:18, 11 paź 2011

Do góry
Witam! To i ja przedstawię moją brygadę.
Dino-szef sfory prawie 4 letni bernuś który jest moim oczkiem w głowie.

Dino ze swoją mamą Bianką, która u nas jest od 2 lat, stan jej zdrowia nie pozwalał na pozostanie w hodowli

Poker, podobno ma 6 lat z tego 5 spędził w schronisku, do nas trafił w styczniu tego roku.

Miejsce w naszym domu 3 lata temu znalazła także Neska, najlepsza psijaciółka Dina.

ale to jeszcze nie wszystko. Od 2 miesięcy przebywa u nas 4 letnia sunia (Entlebucher) która szuka domu.

Nietypowo :D Balkon... 23:13, 11 paź 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Zdecydowałam się jedna na dwie skrzynie różnych wysokości

Nie wiem czym podsadzić rośliny... w jakim kolorze???

Bardzo fajnie to sobie wymyśliłaś, podoba mi się - a skrzyneczki obsadzisz jeszcze przed zimą?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:08, 11 paź 2011

Do góry
Nie zaglądałam do Ciebie jeden dzień a Ty już po 600-ce

ale co tam - masz tu jeszcze ode mnie kwiatuszka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies