Marzenko i Sebku dziękuję. Bardzo lubię róże. Rabata różana najładniej wygląda na początku czerwca gdy kwitnie większość róż i piwonie , jarzmianki, bosziszki,... Różami podsadzone są również krzewy.
Dzisiejsze zdjęcia Jacques Cartier ( róża historyczna )
ale fajnie było.... dla dzieciakow były atrakcje... zwiedzali stajnie z wielbłądami, lamami, końmi i czyms tam jeszcze Moja suknia po tej wizycie nie nadawała się do niczego A sama sala wyglądała tak: (był to ogromniasty namiot)
Jeszcze spać nie poszła, bo wciąga to Ogrodowisko (chociaż oczy już ledwo patrzą).
Na giełdę jadę dopieo koło 6-tej
Kameczków weszło jakieś 700 kg
A pies to dwuletni mieszaniec - Kropka
Jutro wybieram się na Giełdę kwiatową do Tychów. Chce kupić kostrzewe siną, żeby obsadzić brzeg tego żwirowego placyku. W jakiej rozstawie sadzić kostrzewe siną co 30 cm - bo nie wiem ile sztuk musze kupić.
Ile kamyczków weszło w to miejsce? i czy tam widać młodego dobermana?
Uwielbiam florystykę i mam nawet swoja małą bukieciarnię w piwnicy. Częściej tworzę z kwiatów sztucznych i zdjęć mam setki ale to nie miejsce na takie fotki.
A ja mam pytanie odnośnie chelone, można?: czy jest ekspansywne i czy potrzebuje stanowiska wilgotnego?
mam od niedawna sadzonkę - białego egzemplarza
Justyno, białe rośnie wolniej w porównaniu z różowym , jest rónież trochę niższe, lubi wilgotne stanowisko i cięższą glebę .
Zrobiłam mu dzisiaj zdjęcie - już niestety przekwita
Tesco mamy w NDG-m, fajnie kwitna tylko codziennie deszcz, dzisiaj też był i już po robocie, bo zaraz się wszystko klei
Przemek nie wiem wlaśnie jak się nazywa jak kupowałam była przy nim nazwa jesienny deszcz czy łzy już nie pamiętam ma długie cienkie łodyżki i te bardzo delikatne kwiatki, zabieram do domu na zimę rośnie w donicy z paprociami może ktoś zna jej właściwą nazwę?
Na różanej rabacie zawitły ponownie róże:
słodko pachnąca Ghita - Danusiu pozdrawiam
Nadia (tak twierdził sprzedawca) nie kwitła w czerwcu bo zagłuszyły ją inne róże, przycięłam je i zastanawiam się czy w przyszły roku zakwitną (zbyt póżno to zrobiłam)