Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:48, 17 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ostatnio w moim ogrodzie dużo się dzieje, zapowiadają się duże publikacje w prestiżowych pismach.

"Dobre Wnętrze"
trafiło do mnie (coś się szykuje), ale wcześniej pracowałam dla specjalnego lipcowego numeru "Claudii" o ogrodach, który opubikuje dwa ogrody z realizacji Gardenarium
Znacie je jako Ogród nie tylko bukszpanowy u nas na Ogrodowisku, a drugi to Ogród Moniki w realizacjach Gardenarium.
Pewnie "Claudia" - numer specjalny o ogrodach już jest dostępny w Empikach.

Jeśli wypatrzycie, wklejcie do wątku. Pierwsza osoba, która zeskanuje mój ogród w Claudii w tym wątku, otrzyma ode mnie specjalną nagrodę przywiezioną z Anglii

Na tę okoliczność wklejam dla Was plan ogrodu i wizualizacje.

Rysunki Joanna Tworek

Ahhhh - nie mogę się napatrzeć na te rysunki.....
Wreszcie zobaczyliśmy także projekt ogrodu - bo chyba pokazywany nie był

Chyba kupię Claudię
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:43, 15 cze 2011

Do góry
Alinko - to drzewo jest bliżej płotu niż domu i tam planuję patio też (zrobiłam taki wstępny projekt). wiem wiem, że plac zabaw kiedyś zniknie, ale to jeszcze ładnych parę lat - moje dzieciaczki mają 3 latka i roczek, więc dopiero zaczynają się tam bawić A ja już chciałabym mieć kącik z leżakiem otoczony lawendą i różami

A która rabata - ta na której jest piaskownica? Bo tam kfiotków nie będzie, tylko kamyk sam...Jutro zrobię zdjęcie z lotu ptaka - czyli z okien dachowych to może uda się uchwycić proporcje, bo na płasko to ciężko.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 22:33, 14 cze 2011

Do góry
Safoya napisał(a)

Uwaga Uwaga!!!

Dostałam dziś projekt i muszę go pokazać.
Na razie wersja mailem ale jak tylko będe miała na papierze to zrobię zdjęcie.
Muszę sie pochwalić bo jest dla mnie IDEALNY!!!!

Bardzo ale to bardzo dziękuję Ci Danusiu.

Pięknie pocieniowana trawa Wiem co mówię hehe. Wygląda imponująco. Będę Ci kibicować w realizacji. Bardzo jestem ciekawa szczegółow.

No z realizacją to trzeba bardzo kibicować bo ....po prostu finansowo zbyt wysoki próg, ale robie co mogę ....jak z tą lawendą z której tak się cieszyłam że udało mi sie 30 z40 ukorzenić, a tu Danusia podsyła projekt i okazuje sie że potrzeba 50....heheh....dam radę, najwyżej będzie robiony etapami i powoli
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 22:23, 14 cze 2011

Do góry
Jagna napisał(a)
Uwaga Uwaga!!!

Pięknie pocieniowana trawa Wiem co mówię hehe. Wygląda imponująco. Będę Ci kibicować w realizacji. Bardzo jestem ciekawa szczegółow.
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:52, 10 cze 2011

Do góry
A jednak udało się - przynajmniej zacząć wyplatanie płotków dla grządek w ogródku. Udało się zdobyć trochę wikliny i cały dzień spędziłem na pleceniu No tylko 5 rabatek oplotłem tą wikliną ale już jest ładniej - sami oceńcie. Jestem po tym wykończony bolą mnie chyba wszystkie kości, bo to wyplatanie w ciągłym przysiadzie, a ja nie chodzę na siłownię niestety

zrobiłem też podporę pod bób według najlepszych czyli dawnych wzorów

Zostaje jeszcze z takich grubszych prac zrobienie bramki i płotka - ale jak już pisałem projekt gotowy tylko trochę czasu i będzie zrobione.
To będzie zaczarowany ogród 12:32, 09 cze 2011

Do góry
greglis napisał(a)
Witam serdecznie,
Mam na imię Katarzyna, z zawodu jestem projektantem wnetrz a z zamilowania ( odkrylam to niedawno) poczatkująca ogrodniczka
Mam niedużą dzialkę ok 600 m i pól bliżniaka na niej.
Przygodę z zakladaniem ogrodu rozpoczęłam w ubiegłym roku w lipcu. Po przeprowadzce do nowego domu . Oczywiście duzo wczesniej powstal projekt ( zabralam dziecku kredki i przenioslam na papier marzenia )

Witam serdecznie

jestem na forum od wczoraj i miło mi powitać koleżankę z branży !
zaraz będę oglądać Twój ogród, sam projekt już zachwyca

Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu w domu w zabudowie bliźniaczej 00:44, 09 cze 2011

Do góry
Też zwróciłam uwage na ten projekt w aktualnej gazecie ogrodowej ze względu na kulki.

Ja bym poprowadziła tam linie proste - zygzaki, jak w jednym z moich ogrodów

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-cisami

Podkreślenie linii trawnika kosteczkami będzie zabójczo wyglądało.
Kubusiowo 13:45, 07 cze 2011

Do góry
Oj tak ja też bym chociaz raz tam pojechała!

Projekt będzie zrealizowany "gazetowy" z małymi przeróbkami Z dzielżanów zrezygnowalam, bo nie chcę do fioletów i różu wprowadzać czerwieni. Zastąpie je jezówkami
Kubusiowo 13:38, 07 cze 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Zgadza się. Jednak zawsze roślinę można zastąpić inna, taką, która w naszych warunkach się sprawdzić Dla mnie jako ogrodnika z zerowym doświadczeniem to super pomoc

Małgosia, oczywiście masz rację...
Po prostu cieszę, że te plany nasadzeń są do wglądu i podglądam tendencje.....i w ogóle co się dzieje w branży
Planuję też kiedyś wyjazd na Chelsea....moim zdaniem powinno się tam być przynajmniej raz w życiu....
A jak z rabatą wcześniejszą, projekt gotowy?
...z własnego doświadczenia - polecam dzielżany.....mogą nawet służyć za parawan przy ogrodzeniu...
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 21:27, 06 cze 2011

Do góry
projekt nawet w takiej skali wygląda super - dziewanna zawiązała już nasionka, czekam aż dojrzeją i dam Ci znać
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:05, 06 cze 2011

Do góry
Jutro chciałabym zamawiać bukszpany, poradzicie czy ten projekt jest ok?
Ogród minimalistyczny 20:19, 04 cze 2011

Do góry
Wszystkie rośliny mimo srogiej zimy się przyjęły i podjęły "współpracę"
Nawadnianie działa bez zarzutu, wszystko się podlewa i rośnie, że aż "kipi"
Gdybym miała ogrody pokazowe, taki projekt by się na kawałku znalazł

Ogródek Hanusi po zimie 23:36, 02 cze 2011

Do góry
grama napisał(a)
Haniu i Reszto. Wrotycz należy mieć w domu, ususzony. Każdego roku nowy bukiet. To zapewnia dostatek finansowy... Też się śmiałam, ale podziałało. Tak podziałało, że co roku suszę nowy. W końcu rośliny kosztują!
Zrywajcie, suszcie i piszcie, czy wrotyczowy czar działa.

o jaaa, no to teraz pełna mobilizacja - jutro na spacerze polujemy na wrotycz będą pieniązki na projekt i nasadzenia wreszcie!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:06, 02 cze 2011

Do góry
Znalazłam chwasty - 3 sztuki na życzenie Bogdy

A ten z importu, razem z aksamitką przyjechał

Dziś odwiedziła mnie Myszorek Obejrzała projekt Jagny- pokazałam
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 11:59, 02 cze 2011

Do góry
No skrzynek to mogę mieć troszkę (mąz ma zakład drzewny), może się pokuszę, ale póki co muszę mieć projekt, bo nie chcę tak bez przemyślenia nic robić
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 22:43, 01 cze 2011

Do góry
Projekt wygląda pięknie Z ciekawością będę podglądać jego realizacje
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:22, 01 cze 2011

Do góry
Masz rację! Projekt super,z takiej ręki!Powodzenia w uprawach!
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:19, 01 cze 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Jaguś, to już połowa sukcesu

Spokojnie, sukcesywnie, systematycznie wprowadzaj w życie i chwal się każdym kolejnym krokiem - będziemy Cię wspierać

Jotka...no i tu problem jak się projekt ogąda to by się chciało efekt w kilka dni najdalej zobaczyć....
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:06, 01 cze 2011

Do góry
Uwaga Uwaga!!!

Ogród ach to ty? 21:51, 30 maj 2011

Do góry
Na pewno ogród powiększy ładny i okazały fragment trawnika. Unikaj placków z roślin na środku trawnika,
one bardzo zmniejszają i zabierają miejsce, tną przestrzeń na kawałki. Większość rabat powinna być raczej
ulokowana po bokach. Obejrzałem właśnie Twój ogród i bardzo ładnie go prowadzisz nie wiem skąd ta troska.
Kompozycje są super dobrane, wiadomo że na razie wszystko jest młode ale jak się rozrośnie będzie dobrze.
Projekt który przygotowałaś chyba będzie odpowiedni. Zachowałaś środkową przestrzeń, rabaty są po bokach
więc nie będą zabierały przestrzeni. Ciężko mi powiedzieć jak to wyjdzie Pewnie okaże się "w praniu"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies